Deha: ​Albert Einstein’ın hayatı National Geographic’te

2017’nin en çok merak edilen yapımlarından olan belgesel seri “DEHA”, 23 Nisan Pazar günü ilk bölümüyle National Geographic ekranlarında milyonlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Buluşlarıyla tarihe damgasını vurmuş Albert Einstein’ın özel hayatından izler taşıyan evi ise belgesel tanıtımı için hazırlanan bir mikrosite ile takipçileriyle buluşuyor.

20. yüzyılın ikonik isimlerinden Albert Einstein’ın az bilinen fırtınalı hayat hikayesini ekranlara taşıyacak olan belgesel seri Deha, 171 ülkede 45 farklı dilde yayınlanacak ilk bölümüyle National Gerographic izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.


Einstein’ın özel hayatından izler taşıyan, anılarıyla dolu evinin kapıları ise National Geograhic’in hazırladığı 360 derece keşif deneyimi sunan mikrosite ile meraklılarına açılıyor. Einstein’ın evinin salonunda, yemek odasında ve ofisinde ünlü bilim adamının hayatına, alışkanlıklarına ve anılarına ışık tutan detaylarla süslenen mikrosite http://genius.natgeotv.com/tr/adresinde ziyaretçilerini bekliyor.

Yönetmenliğini Oscar ödüllü Ron Howard’ın üstlendiği DEHA’da Albert Einstein’ı; Oscar, Altın Küre, Emmy ve Tony ödüllü oyuncu Geoffrey Rush, gençliğini ise Johnny Flynn canlandıracak. 10 bölümlük belgesel serinin ilk bölümü 23 Nisan Pazar günü 20:00’de National Geographic ekranlarında milyonlarla buluşacak.

National Geographic’ten ilk seneryolu yapım

Deha: ​Albert Einstein’ın evinin kapılarını açıyor!

Albert Einstein rolünde usta oyuncu Geoffrey Rush’ı izlediğimiz, yapımcılığını Oscar ödüllü Brian Grazer & Ron Howard’ın üstlendiği 10 bölümlük özel seri DEHA, tüm dünya ile aynı anda 23 Nisan Pazar 20.00’de National Geographic’te Geoffrey Rush’a Emily Watson, Johnny Flynn, Samantha Collet, T.R Knight, Seth Gabel ve Vincent Kartheiser eşlik ediyor.

Bilimsel keşifleri bugün bile herkesi aydınlatıp hayrete düşürmeye devam etse de, çok azımız 20. yüzyılın en ikonik isimlerinden Albert Einstein’ın fırtınalı özel hayatının hikayesini biliyoruz.


23 Nisan Pazar akşamı 20.00’de ilk bölümüyle National Geographic ekranlarında başlayacak seri, aynı zamanda kanalın ilk senaryolu yapımı olma özelliği taşıyor. Albert Einstein’ın olağanüstü ve kayda değer bilimsel keşiflerinin yanında tutkulu, fırtınalı ve karmaşık özel ilişkilerini de inceleyen yapım, Walter Isaacson’ın çok satan kitabından uyarlandı.

DEHA Einstein’ın hayalperest, isykankar ve düşünür olan mütevazı kişiliğinden evrenin sırlarını açığa çıkaran dahi tarafına kadar uzanan hikayesini ekranlara getiriyor. Seri, Einstein’ın en yakın kişisel ilişkilerinde sergilediği kalpsiz davranışlardan, heyecanlı duygularına kadar inceliyoruz. Çocuklarından, iki eşine ve onları aldattığı hayatına giren pek çok kadına kadar Einstein’ın en özel ilişkileri ekranlara geliyor. Aynı zamanda iki dünya savaşı boyunca yaşanan güvensiz çağda geçen hikayede Einstein, bir baba, bir eş ve prensip sahibi bir insan olarak kendi hayatını riske atarak da olsa Avrupa’da yükselen Yahudi düşmanlığına, ajanların takibine ve atomik silah tehlikesine karşı durmaya çalışır.

Benim özel yeteneklerim yok, sadece tutkuyla merak ediyorum

Seri Johnny Flynn’in canlandırdığı Einstein’ın gençlik yıllarıyla başlıyor. Babasına karşı çıkan ve ezberci eğitime dayanamayıp Almanya’daki okulunu bırakıp İsviçre’ye taşınan Einstein’ın kadınlara olan sevgisi ve teorik fiziğe olan tutkusu ilk aşkı olan Marie Winteler’in kalbini kırdıktan sonra pekişir. Gizemli ve anlaşılmaz bir kadın olan eski öğrencisi Mileva Maric’in peşine düşen Einstein ve Maric’in fırtınalı aşkı onları diğer öğretmenlerle münakaşaya sokar ve beklenmeyen bir hamilelikle ikisinin de büyük hayalleri yarım kalır ve Einstein bir patent memuru olarak işe başlar.

Patlak veren dünya savaşları, aşırı politik hale gelmiş bilim çevreleri; Einstein’ın evliliğini, arkadaş ve meslektaşlarıyla ilişkisini, çocuklarının geleceğini derinden etkiler. Hiç bir zaman savaş karşıtı politik duruşunu kaybetmeyen Einstein, oğullarını görmek için İsviçre’ye gidemeyecek hale bile gelir.

İzafiyet teorisinin doğruluğu kanıtlandıktan sonra servetini giderek artıran Einstein, neredeyse bir gecede ünlü olmuştur ve ani bir kararla mülteci olarak Amerika’ya göç eder. Yaşlılık yıllarında bile kadınlarla ilişkileri durulmayan Einstein, kendini çok büyük bir mücadelede bulur: Hayatı boyunca sürdürmüş olduğu pasifizm yanlısı duruşu Hitler’in Avrupa’yı fethetmesini durdurmak üzere bir kenara koymak. Öldüğüne güne kadar umudunu ve ilhamını yitirmeyen Einstein şöyle söyler “Önemli olan hiç bir zaman sorgulamayı bırakmamak. Merak duygusunun var olmasının özel bir sebebi vardır”


Einstein’ın kariyerinin ilk yıllarında yaşayıp öğretmenlik yaptığı Prag’da çekilen seri, Marie & Pierre Curie, Carl Jung, Werner Heisenberg gibi 20. yüzyılın bilim süperstarlarını da konu alıyor.

Güney Afrika’da Safari 1: Zürafaların mesajı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.