Genco Gülan heykel sergisi: Antik Gelecek

“Antik Gelecek” başlıklı projede sanatçı Genco Gülan, antik heykellere getirdiği çağdaş yorumları sergileyecek.

Genco Gülan heykel sergisi: "Antik Gelecek"

Heykel sergisi 13 Nisan 2017 tarihinde saat 18:00’de Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS’da ziyarete açık olacak. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğündeki çarpıcı sergi 13 Nisan – 13 Temmuz tarihleri arasında görülebilir.

Antik Gelecek’te çağdaş sanatçı Genco Gülan, yakın dönemlerde ürettiği, tümü Arkeolojik referanslı heykellerini, farklı bir bağlamda ve içerikte bir araya getirerek sanatseverlerle paylaşacak.


Dünyada bir ilki de gerçekleştirecek olan Gülan, sergide ilk defa olarak otonom hareket eden, antik referanslı robot heykellere yer verecek.

Prof. Dr. Kahraman, Genco Gülan eserleri için şunları söylüyor: “Bunlar idealden reele taşınmış yapıtlar değil. Sanat yapıtının idealinin bizatihi sanat yapıtının içinde saklı olduğunu belirleyen çalışmalar. Böylelikle de Gülan kendine, Kübizmden Pop Sanata kadar uzanan ama Kant estetiğini de içeren bir sanatsal düzlem oluşturuyor. Ben de bu cesur ve önemli yapıtlar bağlamında antikitenin daima gelecekle ilgili bir yanı bulunduğunu öne çıkarmak istiyorum”.

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden biri olan Genco Gülan, çoğu Anadolu topraklarından çıkartılmış Antik heykelleri yorumlarken öncelikle ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir’e referans verir. Heykellere gerçek insanlardan veya nesnelerden kalıp ile alınmış parçalar ekler. Hermes, Poseydon ve Zeus’u adeta birer mutant ya da droid haline getirirken günümüz insanının gelecekteki evrimini sorgular.

Antik Gelecek sergisinde Gülan’ın Antik Plastik ve Geleceğin Arkeolojisi serisinden parçalar yer alacak. Sergiye temel teşkil eden Genco Gülan’ın Geleceğin Arkeolojisi serisinden yapıtlar daha önce Cer Modern, ENKA okulları, Galeri Artist Berlin, Piramid Sanat ve İzmir Resim Heykel müzelerinde sergilenmişti. Yine aynı seriden heykeller Selanik Çağdaş Sanat Müzesi ve İstanbul Modern koleksiyonlarına girmişti.


Genco Gülan robotlar ile yaptığı çalışması ile 2005 EMAF ödülü alan ekipte yer almış, 2011 yılında Sovereign Avrupa Sanat ödüllerinde finalist seçilmiş ve 2015  Ege Art Usta Sanatçı ödüllerine layık görülmüştür.

Gülan’ın sergisi 13 Temmuz 2017’ye kadar Galeri KHAS’da ziyarete açık olacak.

Antik Gelecek (Ancient Future) – Heykel Sergisi

Adres: Kadir Has Cd. 34083 Cibali/ İstanbul.


Ziyaret Saatleri:  09:00 – 18:00 (Her Gün)

Heykeltıraş Emre Ezelli’nin sergisi Ütopya


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.