Sosyal medya kullanımı işletmeler için neden önemli?

Günümüzdeki telefon uygulamaları ve sosyal platformlardaki paylaşımlar işletmemizin akılda kalıcılığını ve popülaritesini arttırmasını sağlıyor. İşte sosyal medya kullanımın şirketler için önemi…

Sosyal medya kullanımı işletmeler için neden önemli?

Sosyal platformlardaki kişilerin birbirleri arasında işletmemiz hakkında konuşması işletmemizin trend olmasında büyük rol oynamakta. İşletmemiz hakkında yapılan her iyi paylaşım işletmemizin sektöründeki önemini arttırıyor, gücümüzü insanların gezip denediği bir işletme olarak değerlendirme kriterine sokuyor.

Sosyal medya nasıl aktif kullanılır?

Sosyal platformlarda aktifliğimizi arttırmak için, kaliteli, özgün ve işletmemizi yansıtan içerikler ile bu platformlarda paylaşımlarımızı sürekli güncel tutmamız gerekiyor. Müşterilerimiz ile öneri, istek ve şikayetlerini sosyal medya kanallarından dinleyip onlara bu platformlarda aktif olduğumuzu göstermemiz işletmemiz hakkında yapılan paylaşımları arttırıp, akılda kalıcılığımıza bir değer daha katacaktır. Sosyal platformlarda yapacağımız işletmelerimiz hakkındaki kampanya ve etkinlikler yaparak müşterilerinizi sosyal medyadaki hesaplarınıza yönlendirebilir, etkileşiminizi arttırabilirsiniz.


1- Sosyal Medya reklamlarını aktif kullanın

İşletmeler için yine en büyük silahlardan birisi olan sosyal medya reklamlarını aktif olarak kullanmamız işletmemizin bilinirliğini arttırmakta önemli rol oynar. Reklamlar kişiye özel ilgilendikleri alanlar hakkında çıktığı için hedef kitlemize ulaşmakta bize büyük yardımcı olur. Lokasyon bazlı reklam seçeneği olduğu için, sadece işletmemizin bulunduğu kısımdaki kullanıcılara hitap edip onların ilgisini çekebiliriz.


2- İşletmeniz için videolar hazırlayın

Sadece yazılı ve görsel olarak tanıtımımızı yapmak bazı noktalarda yeterli olmayacağını bilmemiz gerekiyor. Bir işletmenin video sistemlerinde aktif olarak rol oynaması müşterilerin işletmeye gitmeden önce nasıl bir yer olduğunu bilmesi işletmemize değer katar. Youtube,dailymation,vimeo gibi sitelerde video içeriklerimizi yayınlayıp kullanıcılara işletmemizi tanıtmamız yine önemli bir faktör.

3- İnternet sitenizde sosyal medya hesaplarınızı belirtin

Müşterileriniz size sosyal medyadan önce internet siteniz üzerinden ulaşmaya çalışabilir. O yüzden sitelerinizde sosyal platformlardaki hesaplarınıza bağlantı vermeniz hem müşterilerinize size ulaşmak için kolay bir yöntem olduğu düşüncesini yaratır, hem de arama motorlarına bu hesapların size ait olduğu algısını yaratırsınız.


21.Yüzyılın en önemli güçlerinden birisi haline gelen sosyal medya silahını kullanmamanız işletmenizin büyümesi için sizi engelleyebilir. Gereken çözümler ile sosyal platformlarda aktif bir rol oynamanız işletmemize değer katacağını göz ardı etmemiz gerekiyor.

Geleceğe yatırım yapan şirketler rakiplerini geçiyor