Festival sezonu açılıyor: 2017 yaz festivalleri

Havaların ısınması ile birlikte en temel ihtiyaçlarımızdan olan müzik ve eğlence kapımızı çalıyor! İşte 2017 yaz festivalleri…

2017 yaz festival sezonu: Zeytinli Rock Festivali, Çukurova Rock Festivali, Samsun Gençlik Festivali, Kuşadası Gençlik Festivali...

Yaz demek festival demek!

Mayıs aylarının ortasına doğru gelirken, organizatörler tarafından güçlü bir konser açıklaması henüz gelmedi. Geçtiğimiz bir kaç yıla baktığımızda ülkemize gelen Rihanna, Justin Timberlake gibi dünya yıldızlarını bu sene ülkemizde görmemiz çok zor. Geçen sene Sia‘nın gelmek istemediğini belirterek iptal olan Masstival sonrası, bu sene en azından birkaç iyi ismi ülkemizde görmek isterdik fakat şuan ülkece bulunduğumuz olumsuz havanın, biz müzikseverleri de en ağır biçimde etkilediği aşikar.

Hal böyle olunca yerli festivallerimizin değeri kat be kat artmış durumda. Ek olarak bu sene Mayıs ayından başlayarak ülkemizin dört bir yanında 5 büyük yerli festival göreceğiz. Geçen senelerde Zeytinli Rock Festivali‘ni düzenleyen Yüzde Yüz Müzik ve Umut Kuzey, bu sene Zeytinli’ye ek olarak Adana,Samsun,Kuşadası ve Ankara’da festival ruhunu yaşatmayı planlıyor.


İlk durak Adana!

Bu festival serisinin ilk durağı, festivalin en büyük destekçisi ve düzenleyicisi olan sanatçı Umut Kuzey’in de memleketi olan Adana olacak. , Çukurova Rock Festivali adı altından gerçekleşecek olan festival 12-13-14 Mayıs tarihlerinde festival sezonuna start verecek. Festivalin kadrosunda geçen sene Zeytinli Rock Festivali’nde izlediğimiz bir çok ismi görüyoruz. Pentagram, Mor ve Ötesi, Kurban, Athena, Feridun Düzağaç, Teoman gibi ülkemizin önde gelen rock sanatçılarının yanında, dünya çapında gururumuz olan Selda Bağcan da müzikseverler ile buluşacak.

İkinci durak Samsun!

Yazın en büyük müzik festivallerinden biri de, 19-20-21 Mayıs tarihlerinde Samsun’da gerçekleşecek. Çukurova Rock Festivali’nde sahne alacak olan bir çok grup, yine Samsun Gençlik Festivali‘nde de boy gösterecek. Ek olarak Manga ve Cem Adrian gibi yine rock müziğin sevilen isimleri bu festivalde yer alacak. Samsun ilk defa bu tür büyük bir festivale hazırlanıyor. Aynı Adana’da olduğu gibi, Rock Otobüsleri ile Samsun’a ulaşımın mümkün olması, festivali bir şehir festivalinden çıkarıp, ülkemizin her yanından katılımcıların olacağı, özlenen bir müzik festivali haline getiriyor. Siz de hem müzik keyfi yaşamak, hem de Karadeniz’in eşsiz doğasını ziyaret etmek isterseniz, bu festivali kaçırmamanızı öneririz.


Kuşadası ve Zeytinli Yolda!

Geçen sene ilk düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali, bu sene de deniz,kum,güneş ve müziği birlikte en iyi şekilde festivalcilere sunmayı planlıyor. 6-7-8-9 Temmuz tarihlerinde 4 gün boyunca Kuşadası Davutlar Bölgesi Sevgi Plajı’nda gerçekleşecek olan 2. Kuşadası Gençlik Festivali‘ne katılım yüksek olması bekleniyor. Yaz tatilini ve müzik festivalini bir arada yaşamak isteyenler için en güzel seçenek olarak öne çıkan festivalin kadrosu önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

2017 yaz festival sezonu: Zeytinli Rock Festivali, Çukurova Rock Festivali, Samsun Gençlik Festivali, Kuşadası Gençlik Festivali...

Artık her yıl gelenek haline gelen, katılımcı sayısı 1 milyonu aşan Balıkesir’de gerçekleşen Zeytinli Rock Festivali, bu sene de Türkiye’nin en büyük festivali olmaya aday. Henüz kadrosu açıklanmamış olmasına rağmen, Çukurova ve Samsun festivallerine benzer bir kadro bekleyebiliriz. 24-25-26-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmesi beklenen festivale şimdiden biletlerinizi ayırın.


Umuyorum ki ülkemizde bu şekilde daha güzel ve daha çok festivaller görürüz. Umut Kuzey başta olmak üzere bu festivallerin düzenlemesinde yardımı olan herkese teşekkürler! Bilet almak için Biletix‘i ziyaret edebilirsiniz.

Cappadox 2017: Kapadokya’nın sıradışı mekanlarında müzik festivali