Gençler Hip-Hop dansıyla buluşuyor

Pera Eğitim, Müzeler Haftası’nı Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuyla bir araya getiriyor ve Pera Cafe’yi bir dans stüdyosuna çeviriyor!

Gençler Hip-Hop dansıyla buluşuyor!

Pera Müzesi eğitim etkinlikleri kapsamında Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği iş birliğiyle gençlere yönelik hazırlanan Hip-Hop atölyesinde katılımcılar, 21. yüzyılın en popüler dans türlerinden biri olan Hip-Hop’ın hareketli ve ritmik dünyasıyla tanışıyor.

Hip-Hop atölyesi

Hip-Hop

Pera Genç, Müzeler Haftası ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 13-17 yaş grubuna yönelik bir Hip-Hop atölyesi gerçekleştiriyor.


Atölye kapsamında katılımcılar, 1970’li yılların sonunda Amerika’da kötü koşullarda yaşayan siyahi azınlıkların gündemden uzaklaşmak ve eğlenmek için oluşturduğu bir kültür ve yaşam tarzı olarak ortaya çıkan Hip-Hop dansını tanıma ve uygulama fırsatı buluyor.

Hip-Hop dansının geçmişi ve temel prensipleri üzerine sohbetle başlayan atölye, Pera Cafe’de koreografi ve serbest dans çalışmalarıyla devam ediyor. Atölye katılımcıları, ayak hareketleri, mimik ve koordinasyonu bir arada kullanmayı öğrenirken, atölye sonunda isteyenler serbest tarzda performans sergileme imkanı buluyor.

21 Mayıs Pazar günü 14.00 – 16.00 saatleri arasında ücretsiz gerçekleşen atölyenin eğitmenliğini Duygu Etikan üstleniyor. Pera Cafe’de gerçekleştirilen atölye, cafe ziyaretçileri tarafından da izlenebiliyor.


Duygu Etikan

Son dönem genç sinemacı ve koreograflardan olan Duygu Etikan, Istanbul Street Dans Karnavalı’nın yaratıcısı ve koordinatörüdür. Burslu olarak okuduğu Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nü 2006 yılında bitirdi.

Dans eğitimine Türkiye’den sonra uluslararası birçok dans festivalinde ve 2006/2007 yıllarında tam zamanlı öğrenci olarak New York Broadway Dance Centre’da devam etti. Başarılı çalışmaları sonucu yüzlerce öğrencinin arasından ‘En İyi Yabancı Öğrenci’ seçildi.

Türkiye’ye döndükten sonra, 2007 Nike Dans Kapışması’nda İstanbul birincisi oldu ve dünyaca ünlü koreografların dans derslerine katıldı. 2009 senesinde ilk Türk dansçı olarak Çek Cumhuriyeti’nde SDK Europe Dance Kemp’e ve Paris Centre de Danse du Marais ve Harmonic Dance Studio, Peridance New York, Paris Juste Debout stüdyolarındaki dans programlarına katıldı.

Yurt içi ve yurt dışında önemli birçok dans organizasyonunda yer aldı ve dans dersleri verdi. Türkiye’deki birçok sosyal sorumluluk projesinde çocuklara street dans kültürünü öğretti. Etikan, hem Türkiye hem de yurt dışında farklı dans projelerinde sanat yönetmeni ve koreograf olarak yer almaya devam ediyor.


“Hip-Hop” atölyesi katılımcılarının eşofman, tayt, tişört, çorap gibi kıyafetlerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Cappadox 2017: Kapadokya’nın sıradışı mekanlarında müzik festivali


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.