Muhtemelen daha önce duymadığınız 8 ilginç meslek

Sınavlar, tercih dönemleri ve hayatınızın geri kalanında ilgileneceğiniz meslek seçimi genelde her genç için sancılı bir süreç olmuştur. Bu 8 ilginç mesleği muhtemelen daha önce hiç duymadınız…

Muhtemelen daha önce duymadığınız 8 ilginç meslek

1- Oje isimlendirici

Pek çok kadın yüzlerce farklı renkten oluşan ojelerin isimlerinin nereden geldiğini düşünmüşlerdir. Bu işi yapanlar genellikle pazarlama ve reklamcılık konusunda kendini geliştirmiş insanlardır ve ojelere tek tek yaratıcı isimler bulurlar.

Oje isimlendirici

2- Köpekler için sörf eğitmeni

Evet evet yanlış okumadınız. Özellikle okyanus yakınlarındaki otellerde bulunan bu eğitmenler, belirli bir miktar para karşılığında köpeklerinize sörf yapmayı öğretirler. Eğitmenlerin koyduğu tek bir kural vardır: köpeğiniz sudan korkmuyor olmalıdır.


Köpekler için sörf eğitmeni

3- Profesyonel Sarılıcı

Bu insanlar yaklaşık 80$-100$ karşılığında size sarılırlar. Duygusal çöküşlerin yaşandığı bazı anlarda bu insanlar size sarılarak kendinizi daha huzurlu ve güvende hissetmenizi sağlarlar. İnsanların depresyona daha sık girdiği kış aylarında bu meslek grubuna talep artmaktadır.

profesyonel sarılıcı ilginç meslekler tuhaf

4- Fil Giydirici

Asya’da, fillere özel törenlerde rengarenk ve parlak şeyler giydirilirler. Bunu yapan özel insanlar vardır çünkü o kadar büyük bir hayvanı giydirmek tahmin edersiniz ki o kadar da kolay bir iş değildir. Bu konuda profesyonelleşmiş insanlar tarafından yapılır.


fil giydirici

5- Akupunkturcu Veteriner

Akupunktur, Çin’de yaygın kullanılan bir tedavi yöntemidir. Genellikle ağrı ve alerji tedavilerinde bu yöntemden yararlanılır. İnanması zor ama bu tedavi hayvanlarda da kullanılabilir. At, kedi, köpek, inek bu yöntemin en sık kullanıldığı hayvanlardır. Hayvanlara akupunkturu yapan özel kişiler vardır.

Akupunkturcu Akupunktur veteriner

6- Bira tadımcısı

Bu insanlar biraları tadar ve onları yorumlarlar. Tadının nasıl geliştirilebileceğiyle ilgili fikir verirler. Bu meslek en çok Kaliforniya’da yaygındır ve bu mesleği sürdüren insanlar bira içmekten zevk alan insanlardır. Yani şu herkesin dilinde olan “Hobini mesleğin yaparsan hem zevk alırsın hem de para kazanırsın” sözünün hakkını verirler.

bira tadımcısı tadımcılık gurme

7- Fal kurabiyesi yazarı

Türkiye’de bir Çin Restoranı’na giderseniz yüksek ihtimalle karşılaşacağınız fal kurabiyeleri, dışındaki kurabiye kısmını kırınca içinden çıkan fallarla ünlüdür. Kurabiyelerin içindeki bu yazmakla görevli insanlar vardır. Amerikalı Donald Lau, bu mesleği tam 30 yıl boyunca yapmıştır ve bu mesleğin babası olarak görülmektedir.

fal kurabiyesi yazarı

8- Panda bakıcısı


Eğer 22 yaşından büyükseniz, pandalar hakkında biraz bilgiye sahipseniz ve onları korumak istiyorsanız, bu meslek sizin için ideal olabilir. Bu mesleği sürdüren kişiler 365 günlerini pandalara bakmak ve onları eğlendirmeye çalışmakla geçirirler ve Çin’de bu meslek oldukça yaygındır.

panda bakıcısı bakıcılık hayvanlar

Depremden önce doğanın verdiği şaşırtıcı işaretler


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.