Depremden önce Doğa Ana’nın verdiği şaşırtıcı işaretler

Doğa depremi önceden haber verir mi? Depremden önce tabiatın verdiği şaşırtıcı işaretler neler?

Depremden önce tabiatın verdiği şaşırtıcı işaretler

 

Yılanlar ile depremin ilgisi var mı?

Doğanın depremi önceden haber verdiği bazı işaretlere Jeofizik Mühendisi Profesörü Ahmet Ercan şöyle yanıt verdi:

“Canlılar beyincik kısımlarıyla depremden önce çıkan küçük titreşimler ve elektromanyetik dalgaları duyarlar. Baş küçüldükçe depreme olan duyarlılıkları da artar. Dişilerin beyincikleri erkeklere göre daha büyük olduğu için, insanda da böyledir, depremi daha iyi hissederler. İnsanda eklemlerde, diz ve dirseklerde ağrılar olur; göz ağırlaşır, göze bastırma hissi uyanır, şakaklar migren gibi ağrır. Kadınlarda göğüs, kalça, baldırlarda hassasiyet oluşur, gebelerde çocuk tekmelemeye başlar, insan, kedi köpeklerde erken doğum görülür.


Depremden yarım saat önce ‘Dokunma Bana Çiçeği’ kapanır

Depremden yarım saat önce 'Dokunma Bana Çiçeği' kapanır küstüm sana çiçeği

Dokunmabana çiçeği depremden yarım saat önce kendiliğinden kapanır. Kavak ağaçlarının yaprakları yarım saat önceden sanki rüzgar esiyormuş gibi kıpraşmaya başlar. Tüm doğa uyarır, haykırır.

Depremden 1 saat önce tavuklar çığrışır; kuşlar deprem bölgesinden kaçar

Depremden 1 saat önce tavuklar çığrışır; kuşlar deprem bölgesinden kaçar

Kümes hayvanlarında sanki tilki, çakal, gelincik girmiş gibi çığrışma başlar, kümesten kaçmak isterler. Kuşlar öbekler halinde bağrışarak deprem olacak bölgeden uzaklaşır. Yapılan bir araştırmaya göre köpeklerde uluma başlar, felaket geliyor, dayanışma içinde olalım çağrısıdır bu. Kediler ev dışına saklanır, yavrularını taşır. Güvenli bir yere kaçışır. Kırlangıçlar yönsüz şekilde yuvalarından çıkar ve kaçışır. Leylekler lakalak diye bağrışarak tüm canlıları yaklaşan felakete karşı uyarmaya çalışırlar


Yılanlar depremden 2-3 gün önceden ortaya çıkar; yengeçler karaya çıkar.

Yılanlar 2-3 gün önceden ortaya çıkar; yengeçler karaya çıkar

Yılanlar 2-3 gün önceden ortaya çıkar. Köstebek, kirpi, fare gibi yeraltı hayvanları yer yüzüne çıkar. Yengeçler kıyıya kaçar. Akrepler dolar. Fareler, sincaplar elektrik direklerine çıkmak ister.

Depremden 1 hafta önce kırmızı balıklar çoğalır

depremden 1 hafta öncesinden kırmızı balıklar çoğalır

Deprem olacağı hafta denizlerin derinliklerinde yaşayan kırmızı balıklar yüzeye yaklaşırlar, bu nedenle de çok sayıda yakalanırlar. En çok hissedenler balıklar, özellikle de yılan balıklarıdır. Denizde ortadan kaybolurlar ve saklanırlar. Suların kimyası değişir. Canlılarda deprem öncesi çiftleşme duyguları artar.

Depremden 1 yıl önce ağaçların dalları kızarır

depremden 1 yıl önceden ağaçların dalları kızarır

Deprem olacağı yıl ağaçların gögüsleri ve dalları kızarır. Çok fazla çiçek açar, bol meyve verir.

Doğanın felaket geliyor uyarısı


Tüm bunlar doğanın felaket geliyor, uyarısıdır. Yıldızlar daha yakınmış gibi görünür çünkü iyon yoğunluğu artar.

Depremi 2 ay önce bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan yine uyardı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.