Hayat rehberi: Dans etmek için 6 inanılmaz sebep

Eski çağlardan bu yana dans etmek insanların günlük yaşantısının büyük bir bölümünü kaplamaktadır. İlk insanlar çeşitli hareketler ile iletişim sağlamışlardır. Bu hareketleri dansın bebek adımları sayabiliriz.

Hayat rehberi: Dans etmek için 6 inanılmaz sebep

İlk oluşan kabileler ise dansı çeşitli ritüeller ya da ayinler haline dönüştürüp sosyolojinin babası fransız sosyolog Emile Durkheim’ın da dediği gibi toplumun en önemli yapı taşı olan “cohesion” yani birlikteliği oluşturmuşlardır. Bu ritüellerle birlikte toplum ortak bir paydada buluşup birlik ve beraberliğini korumuştur.

Peki eski çağlardan bu yana süre gelen bu eylemin hayatımıza gerek ruhsal gerek bedensel kattıklarını hiç düşündünüz mü?


Dans etmenin 6 inanılmaz gücü

1- Endorfin kaynağıdır.

Dans etmek depresyonun bir numaralı düşmanı olan endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Endorfin, diğer adıyla mutluluk hormonunun vücudumuzda eksikliği aşırı stres, belirli kas ağrıları ve ilerleyen zamanlarda depresifliği yol açabilir.

2- Kilo verdirir.

Evet, dans etmek aşırı kalori yakmamızı sağlar. Haftada 2 ya da 3 gününüzü dans etmeye ayırırsanız kilo vermek zorlu ve sıkıcı bir halden eğlenceli bir aktiviteye dönüşecektir.


Hayat rehberi: Dans etmek için 6 inanılmaz sebep

3- Beyni geliştirir.

Yeni bir dans stili öğrenmek için harcadığımız çaba beynimizde kullanmadığımız bölümleri tekrardan harekete geçirir. Beyin her öğrendiği yeni bir şeyde olduğu gibi daha hızlı çalışır ve kaslarınız komutları daha çabuk kavramaya başlar. Bu da ileriki yaşlarda görülebilecek olan alzheimer riskini azaltır.

4- Özgüven arttırır.

Özellikle başka insanlar ile iletişim kurmakta güçlük çekenler için dans bire birdir. Bırakın konuşmayı bir başkasının yanında dans edebilmek kendinize ve bedeninize olan güveninizi arttırır. Böylece dışarıya daha kendinden emin bir enerji yayarsınız. Bu da başka insanların da sizi öyle görmesine yol açar.

Hayat rehberi: Dans etmek için 6 inanılmaz sebep

5- Sosyalleştirir.

Bir diğer güzel özelliği ise dansın insanları kabuğundan çıkarıp sosyalleşmeye davet etmesidir. Birlikte dans dersleri alacağınız insanlar ile arkadaş olursunuz. Yepyeni bir ortak noktanızın olduğu bu insanlarla dans gecelerinde hem dans edip hem de sosyalleşirsiniz.

6- Kendinizi yeniden keşfedeceksiniz.


Belki de tüm insanlar için en önemli olan ruhumuzun derinliklerini keşfedip kendimizi iyi tanıyabilmektir. Dans bu keşfe yardımcı olur. Ben kimim? Ne istiyorum? Nelerden zevk alıyorum gibi sorularımızın cevaplarını içinde bulundurur. Ayrıca bedenimizi serbest kılar ve ilk defa kim olduğumuzdan utanmamamız gerektiğini anlamamıza yardımcı olur.

Taldans: Buzdolabı dans eder mi?