Bodrum Gökova fay hattında depremler büyüyebilir!

Bodrum bugün yine arka arkaya şiddetli depremlerle sallandı. Kandilli’den yapılan açıklamaya göre 10:43’de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Oğuz Gündoğdu, depremlerin büyüyebileceği konusunda uyardı.

Bodrum Gökova fay hattında depremler büyüyebilir!

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak verdi. İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise son yaşanan depremin ardından yaptığı açıklamada “En son depremlerin çoğu karada meydana gelen depremler. Depremler eğer Gökova Körfezi’nden doğuya doğru kayarsa, yani Muğla’ya doğru giderse bu depremlerin büyüklüğü de artar.” şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre saat 10:43’de meydana gelen deprem 5.1 büyüklüğünde gerçekleşirken merkezüssü Pınarlıbelen olan deprem yerin 1.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD)  ise depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini ise 9.09 kilometre olarak açıkladı.


Bodrum sallanmaya devam ediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi, 21 Temmuz’da meydana gelen 6,6  büyüklüğündeki depremin ardından sallanmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Muğla’nın Bodrum ilçesinde  saat 04.46’dan bu yana 3,1 ila 4,9 büyüklüklerinde 7 deprem meydana geldi. Bodrum  merkezli olmak üzere bölgede saat 04.46’da 4,4, saat 05.02’de 3,1, saat 08.46’da  3,1, saat 10.42’de 4,9, saat 10.46’da 3,4, saat 10.53’de 3,4, saat 11.04’de 3  büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

oğuz gündoğdu deprem bodrum gökova muğla marmaris
Oğuz Gündoğdu

“Gökova’ya doğru giderse depremlerin büyüklüğü artar”

İstanbul Üniversitesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi Oğuz Gündoğdu Bodrum’da meydana gelen son depremlerin ne anlama geldiğini açıkladı. Gündoğdu açıklamasında “Bu depremler artçı sarsıntı değil, o bölgedeki çeşitli faylardaki kırılmalardan meydana geliyor. En son depremlerin çoğu karada meydana gelen depremler. Depremler eğer Gökova Körfezi’nden doğuya doğru kayarsa, yani Muğla’ya doğru giderse bu depremlerin büyüklüğü de artar. 2004’te de en fazla 5.4 büyüklüğünde 3-4 deprem hemen hemen aynı yerlerde olmuştu.” ifadelerini kullandı.


Depremlerin Ege Bölgesi’nde devam edeceğini belirten  Gündoğdu ayrıca “bu depremlerin hepsinin bir düzeni var, hiç biri sürpriz değil” dedi.

Bodrum Kaymakamı: Sıkıntı oluşturacak bir deprem değil

Bodrum Kaymakamı Yılmaz son yaşanan depremle ilgili yaptığı açıklamada “Sıkıntı oluşturacak, korkuya, paniğe sevk edecek bir  deprem değil bu. Bize intikal eden bir şey yok, büyüklüğü 5’in üzerindeydi ama  artık bize hasar verecek durumu yok bu tür depremlerin. Kandilli Rasathanesine  göre 5 gözüküyor. Bize gelen hiçbir problem yok” dedi.

“Bodrum yine sokakta”

Depremi hissedenler, sosyal medyada “Çok fazla salladı, Bodrum sokakta”, “Toprağın çıtır çıtır sesini duydum” ve “Sağlam salladı” gibi mesajlar paylaştı. Reuters’a telefonla konuşan bir Bodrum sakini, “Gece boyunca sallandık ama sabahki daha şiddetliydi. Sarsıntı uzun süre devam etti” dedi. Aydın, Didim, Kuşadası ve Marmaris’te de sarsıntılar hissedildi.

Sabaha karşı 4.3 ile sallanmıştı


Muğla’nın Gökova Körfezi açıklarında bugün sabah 04.46’da da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem yerin 17,49 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklanmıştı.

Bodrum’da deprem devam eder mi? Profesör Ahmet Ercan konuştu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.