Game of Thrones yeni bölümü internete sızdırıldı

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin 7. sezonu 4. bölümü internete sızdırıldı. HBO kanalı hacklendiğini ve yeni bölümün çalındığını doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde bir grup bilgisayar korsanı, HBO’nun sistemine girdiklerini ve Game of Thrones dizisinin henüz yayınlanmamış bir bölümünün senaryosunu ele geçirdiklerini öne sürmüştü. Ancak HBO televizyon kanalı, bazı basın mensupları ve Mashable haber sitesine yaptığı açıklamada gerçekleşen son sızıntının siber saldırı ile ilgili olmadığını söylemişti.

HBO’nun dağıtım ortağı olan Star India şirketinin sözcüsü, “7’nci sezonun 4’üncü bölümünün internete sızdırılması meselesini ciddi bir şekilde ele aldıklarını ve konuyla ilgili bir iç soruşturma başlattıklarını” duyurmuştu.


Game of Thrones 7 sezon yeni bölümü internete sızdırıldı

Pakistan’dan bir hediye

‘The Spoils of War’ adını taşıyan yeni bölüm, sosyal medya platformu Reddit’e Cuma sabahı yüklendi. Game of Thrones dizisi ile ilgili popüler bir tartışma forumuna bölümü yükleyen takma isimli bir kullanıcı, “Pakistan’dan bir hediye” yorumuyla paylaşımda bulundu. Siber saldırı sırasında yayınlanmamış bölümlerin ele geçirilip geçirilmediği bilinmiyordu.

Bu hafta içinde siber saldırıyı gerçekleştiren bazı kişilerden gazetecilere mail gönderilmiş, maillerde hackerların halen HBO’nun sistemlerine erişimleri oldukları ve şirket ile müzakerelerin sürdüğü iddia edilmişti.

İnternette paylaşılan dizinin ekran görüntülerinden bölümün şirket içi kullanım için dağıtıldığı düşünülüyor. Daha önceki sezonlarda da Game of Thrones’un henüz yayımlanmamış bazı bölümleri internete sızdırılmıştı.

Game of Thrones internet üzerinden nasıl izlenecek?

Game of Thrones 7. sezonu Türkiye’den izlemek için beIN Series Sci-Fi kanalını kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden altyazılı ya da Türkçe dublaj seçenekleriyle izlemek için beIN Connect’e bağlanabilirsiniz. Game Of Thrones 7. bölümü yasal yollardan izlemenin tek yöntemi bu şekilde.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Game of Thrones dizisi hakkında

Game of Thrones (Türkçe: Taht Oyunları), David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO’da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin’in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanmış olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas’taki mekanlar ile Belfast’taki bir stüdyoda çekilmektedir. İlk bölümü, 17 Nisan 2011 tarihinde HBO’da yayınlanan dizinin altıncı sezonu tamamlanmıştır. Beşinci sezonun ilk dört bölümü internet korsanları tarafından sızdırılmıştır. Altıncı sezonu 24 Nisan 2016’da başlamış, 26 Haziran 2016’da sona ermiştir. HBO tarafından yedinci sezon onayını almış ve 16 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Game of Thrones dizisi konusu

Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kıştepesi’nin kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht’ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Demir Taht ve Yedi Krallık

Eddard Stark, daha bilinen ismiyle “Ned”, Stark Hanesi’nin başı, Kışyarı Lordu ve Kuzey Muhafızı’dır. Demir Taht’ı kazanması için yardım ettiği ve birlikte baş kaldırdığı, en sonunda Ned’i El’i olarak isimlendirdiği Kral Robert Baratheon ile arkadaştır. Dizide, Sean Bean tarafından canlandırılmıştır dizide 1.sezon 10. Bölümde kafası koparılarak öldürülmüştür.

Tyrion Lannister, Tywin ve Joanna Lannister’ın üçüncü ve en genç çocuklarıdır. Cüce olduğu için “Küçük Şeytan” ya da “Yarım Adam” olarak da çağrılır. Dizide, Peter Dinklage tarafından canlandırılmaktadır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Robert Baratheon, Baratheon Hanedanı’nın başı.

Taht Savaşı’nı kazandıktan sonra Yedi Krallığın Kralı olarak taç giymiştir. Robert, Lyanna Stark’la birlikte olabilmek için, Lyanna’nın kardeşi ve kendisinin de arkadaşı olan Eddard Stark’ın yardımıyla savaşa girmiştir. Lyanna’nın ölümü üzerine, Robert, Cersei Lannister’la politik dengeyi korumak adına evlenmiştir. Dizi başladığında Westeros’un kralıdır. Dizide, Mark Addy tarafından canlandırılmıştır.

Cersei Lannister, Tywin Lannister ve Joanna Lannister’ın en büyük çocuğu, Jaime Lannister’ın ikiz kardeşi , Robert Baratheon’un eşi, Yedi Krallık’ın kraliçesi, Joffrey Baratheon, Myrcella Baratheon ve Tommen Baratheon’un annesi. Dizide Lena Headey tarafından canlandırılmaktadır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Ejderhaların Kraliçesi Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen, “Daenerys Fırtınadadoğan”, “Khaleesi”, “Ateş geçirmez”, “Ejderhaların Annesi” olarak da bilinir, Targaryen Hanesi’nin yaşayan son üyesi. Dizide, Emilia Clarke tarafından canlandırılmaktadır.

Jon Snow, Lord Eddard Stark’ın p.ç oğludur. Annesinin kimliği ise tam bir spekülasyon kaynağıdır. Babasının ve yarı-kardeşlerinin yanında yetiştirilen Jon yetişkin bir adam olmaya yaklaştığı zaman Gece Nöbetçileri’ne katıldı. Çoğunlukla yanında kendi albino ulukurdu Hayalet yer alır. Taht Oyunları serisi başladığında, Jon on dört yaşındadır. Dizide Kit Harington canlandırmaktadır.

Catelyn Tully, Lord Eddard Stark’ın karısı, Kışyarı leydisi. Robb, Sansa, Arya, Bran, ve Rickon Stark’ın annesi. Tully Hanesi’nin bir üyesi olarak Nehirova’da doğmuştur Edmure Tully ve Lysa Tully’nin kız kardeşidir. Dizide, Michelle Fairley tarafından canlandırılmıştır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Kral Katili Jaime Lannister

Jaime Lannister, bilinen adıyla “Kral Katili”, Lannister Hanesi’nden Lord Tywin Lannister ve Lady Joanna Lannister’nın ilk oğulları ve ikinci çocuklarıdır. On beş yaşında, Deli Kral Aerys II Targaryen’in Kral Muhafızı olarak seçilmiştir. Robert İsyanı’nın sonlarına yakın ihanet edip Kral Aerys’i öldürürken aşağılayıcı “Kral Katili” lakabını kazanır. Dizide, Nikolaj Coster-Waldau tarafından canlandırılmaktadır.


Tywin Lannister, Westeros’taki en güçlü lordlardan biridir

Jaime Lannister, Cersei Lannister, Tyrion Lannister’ın babasıdır. Eşi Joanna Lannister’ı Tyrion’un doğumunda kaybetmiştir. İkiz çoçukları Cersei ve Jaime’yi son derece sevmesine rağmen küçük oğlu Tyrion’u hor görür ve küçümser. Eşinin ölümünden Tyrion’u sorumlu tutmaktadır. Dizide, Charles Dance tarafından canlandırılmıştır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Stark hanedanı

Robb Stark, Eddard Stark ve Catelyn Stark’ın en büyük oğulları, Kıştepesi’nin varisi. Dizide, Richard Madden tarafından canlandırılmıştır.

Sansa Stark, Lord Eddard Stark ve Leydi Catelyn Tully’nin büyük kızı. Üç erkek kardeşi (Robb, Bran ve Rickon) ve bir kız kardeşi (Arya) vardır. Dizide Sophie Turner tarafından canlandırılmaktadır.

Arya Stark, Lord Eddard ve Leydi Catelyn Stark’ın üçüncü çocuğu ve ikinci kızıdır. Taht Oyunları’nın başında dokuz yaşındaydı. Robb, Bran ve Rickon adında üç erkek kardeşi, Jon Snow adında üvey ağabeyi ve Sansa adında bir ablaya sahiptir. Dizide, Maisie Williams tarafından canlandırılmaktadır.

Brandon Stark, çoğunlukla “Bran”, Eddard ve Catelyn’in ikinci oğludur. Hayatı, kendisini felce uğratan yaralanma olduğunda geri dönüşsüz olarak değişti ve hareket etmesine yardımcı olması için hizmetçi Hodor’a bağımlı kaldı. Genellikle “Yaz” adındaki ulu kurdu ve kâhince rüyalarıyla birlikte kalıyor. Dizide, Isaac Hempstead-Wright tarafından canlandırılmaktadır.

Rickon Stark, Eddard Stark ve Catelyn Stark çiftinin üçüncü oğulları ve çocukları arasından en küçüğüdür. Kışyarı’nda doğup büyümüştür. Dizide, Art Parkinson canlandırmıştır.

Theon Greyjoy, Balon Greyjoy’un oğlu ve varisi, Greyjoy İsyanı’nın sonunda Eddard Stark tarafından rehin alındı. Dizide, Alfie Allen tarafından canlandırılmaktadır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Kral Joffrey’den Kraliçe Cersei’ye…

Joffrey Baratheon, Kral Robert Baratheon ve Kraliçe Cersei Lannister’ın en büyük çocuğudur ve tahtın varisidir. Baratheon Hanesinden demir tahta oturan 2. kişidir. Dizide, Jack Gleeson tarafından canlandırılmıştır.

Tommen Baratheon, Kral Robert Baratheon ve Kraliçe Cersei Lannister’ın en genç çocuğudur.Margaery ile evlenir. Genç yaşı, yumuşak başlı ve uysal olması nedeniyle aslında krallığın yönetimi annesindedir. Dizide, 1. ve 2. sezonda Callum Wharry tarafından canladırılmıştır. 3. 4. ve 5. sezonda ise Dean-Charles Chapman tarafından canlandırılmaktadır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Stannis Baratheon Robert Baratheon’ın ortanca kardeşidir. Donanma Başı ve Ejderha Kayası Lordu olarak ağabeyinin Küçük Konsey’inde görev yaptı. Ağabeyi Robert’ın ölümünün ardından taht iddiasında destek almasının zor olduğunu bilmesine rağmen Westeros’un Gerçek Kral’ı olduğunu ilan etti. Dizide, Stephen Dillane tarafından canlandırılmaktadır.

Renly Baratheon, Robert Baratheon’ın küçük kardeşidir. Robert’in konseyinde Kanun Başı olarak düzenleyicidir. Kardeşi Robert Baratheon’un ölümü ile başlayan süreçte Demir Taht üzerinde hak iddia etmiştir. Dizide, Gethin Anthony tarafından canlandırılmıştır.

Melisandre, R’hllor rahibesi. Asshai’den geldi ve onun Azor Ahai’nin yeniden doğmuş hali olduğuna inanarak Stannis Baratheon’un arkadaş çevresine girip güvendiği danışmanlarından biri oldu. Dizide, Carice van Houten tarafından canlandırılmaktadır.

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Davos Seaworth, Yağmur Ormanı Lordu, Dar Deniz Amirali, genellikle Soğan Şövalyesi diye çağrılır, önceden bir kaçakçıydı fakat Robert İsyanı’ndan sonra arazi sahibi bir şövalye olup Stannis Baratheon’un en sevdiği adamlarından biri haline gelir. Dizide, Liam Cunningham tarafından canlandırılmaktadır.

Lord Petyr Baelish, “Serçeparmak” olarak da bilinir, Kral’ın Küçük Konsey’in de Hazine Başıdır. Petyr ailesinin hane arması yerine kendi arması olarak alaycı bir kuş takar. Dizide, Aidan Gillen tarafından canlandırılmaktadır.

Lord Varys, Küçük Konsey’in gizemli bir üyesidir. Yedi Krallığın Demir Tahtı için görev yapan, “Muhbir Başı” ya da “Örümcek” adıyla bilinir. Dizide, Conleth Hill tarafından canlandırılmaktadır. HBO Resmi web sitesi

game of thrones 7. sezon 3. bölüm izle fragman

Game of Thrones oyuncuları

Peter Dinklage- Tyrion Lannister

Nikolaj Coster-Waldau – Jaime Lannister
Lena Headey- Cersei Lannister
Emilia Clarke – Daenerys Targaryen
Kit Harington- Jon Snow
Aidan Gillen – Petyr ‘Littlefinger’ Baelish
Liam Cunningham – Davos Seaworth
Carice van Houten – Melisandre
Sophie Turner – Sansa Stark
Nathalie Emmanuel – Missandei

Game of Thrones’u izlettiği için TSK’dan atılan yüzbaşı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.