Kuru vücut fırçalama nedir? Nasıl yapılır?

Günde üç kez dişimizi, günlük olarak da saçımızı fırçalıyoruz. Peki neden vücudumuzu sarıp sarmalayan derimizi fırçalamıyoruz? Kuru vücut fırçalama nedir? Nasıl yapılır?

Kuru vücut fırçalama nedir? Nasıl yapılır?
Kuru vücut fırçalama nedir? Nasıl yapılır?

Miranda Kerr, Elle Macpherson, Molly Sims, Eda Taşpınar ve Ayşe Köroğlu gibi ünlülerin de günlük olarak uyguladığı kuru vücut fırçalama sayesinde vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Vücut fırçası seçiminde neler önemli?

Fırça seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken en önemli unsur, mümkün olduğunca doğal kılların olduğu fırçaları tercih etmektir. Fırçanın sap kısmının o kadar da önemi yoktur ancak vücudunuzun her yerine ulaşabilmenizi sağlayan sapı uzun fırçaları seçerseniz, kullanırken daha rahat edersiniz.


Kuru vücut fırçalama nasıl yapılır?

Kuru vücut fırçalama nasıl yapılır?

Bu işlemi uygulayabilmeniz için öncelikle bir adet vücut fırçasına sahip olmanız lazım. Vücut fırçası aldıktan sonra yapacaklarınız çok kolay. Ayaklarınızdan başlayarak yukarı doğru tüm vücudunuza kalp yönünde fırçalayacak şekilde sertliğini kendi cildinizin hassas olup olmadığına göre şekillendirerek uygulayacaksınız. Yani bacaklarınızı yukarı doğru, kollarınızı elden omza doğru fırçalamanız gerek.


Yaralı veya önceden tahriş olmuş bölgelerinizi fırçalamaktan kaçının, varisli bölgeleriniz varsa oralara uygulamayın. Her gün 5-10 dakikanızı bu işleme ayırmak cildiniz ve dolayısıyla sizin için çok yararlı olacaktır. Fırçalama sonrasında ılık bir duş ve mümkün mertebe doğal içerikli bir nemlendirici krem kullanmak sizin çok daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Kuru vücut fırçalama faydaları neler?

Kuru vücut fırçalama faydaları neler?

Kuru vücut fırçalamanın çok bastırıp tahriş etmediğiniz sürece vücudunuza verdiği bir zarar yoktur. Aksine vücudunuza pek çok yararı bulunmaktadır. Kan dolaşımını hızlandırır ve yağ yakımına yardımcı olur. Düzenli uygulanırsa, selüliti azaltır ve selülitiniz yoksa da oluşmamasına yardımcı olur. Cildi sıkılaştırır.

vücut fırçalama fırçaları nasıl cilt güzelliği bakımı


Özellikle ilk kez kuru fırçalama yapan bireyler, ölü derilerden kısa zamanda kurtulduklarını göreceklerdir. Batık sorunu olan insanların kuru fırçalama sayesinde bu problemden kurtuldukları söylenir. Bu işlem, gözenekleri temizlerken aynı zamanda cildin daha yumuşak olmasını sağlarlar. Daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar ve bu da sizin kendinizle barışık ve daha motive bir hayat yaşamanıza yardımcı olur. Üşenmeyin, deneyin. Siz de aradaki farkı görünce vücut fırçalamanın bağımlısı haline geleceksiniz.

Cilt güzelliği ve sağlığı için dikkat edilmesi gereken 9 öneri


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.