UEFA Şampiyonlar Ligi: Uluslararası futbol haritamız ne durumda?

5 takım ile başladığımız UEFA Şampiyonlar Ligi 2017-2018 futbol sezonunun ön eleme aşamasında 2 takımımız Avrupa’ya veda edince, ülkemizi 3 takımla temsil edeceğiz.

uefa champions league futbol avrupa ligi

Beşiktaş’a kolay rakipler

Geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Beşiktaş, Devler Liginde direkt olarak gruplarda yer alacak. G grubunda Fransa’nın Monaco, Portekiz’in Porto ve Almanya’nın Leipzig takımlarıyla mücadele edecek kara kartallar grubun ilk maçını Portekiz deplasmanında Porto ile oynayacakken, ikinci karşılaşmada İstanbul’da Leipzig’i ağırlayacak.

Monaco ile önce Fransa’da karşılaşacak olan temsilcimiz, ardından Monaco’yu Dolmanahçe’de konuk edecek. Grubun 5. maçında da evinde oynayacak Beşiktaş, grubun son maçında Alman temsilcisi Leipzig ille karşılacak. Şampiyonlar Ligi’nde üst düzey takımların olduğunu düşündüğümüzde Beşiktaş takımı nispeten daha kolay rakiplerle karşılaşacak. Dileğimiz Şampiyonlar Ligi’ndeki tek Türk takımı olan Beşiktaş’ın gruplardan çıkması olacak.


Futbolda Türkiye – Portekiz ilişkileri artıyor

Sevilla’ya şanssız şekilde kaybeden Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı. Medipol Başakşehir’in rakipleri Braga, Ludogorets ve Hoffenheim oldu. Medipol Başakşehir’in rakiplerinden Braga ve Hoffenheim’ın tıpkı Beşiktaş’ın rakipleri gibi Portekiz ve Alman temsilcisi olduğunu görüyoruz. UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki diğer temsilcimiz Atiker Konyaspor ise Salzburg, Marsilya ve Vitoria Guimaraes ile eşleşti. Böylelikle Atiker Konyaspor da bir Portekiz takımı Vitoria Guimaraes ile eşleşmiş oldu. Avrupa Kupalarındaki 3 temsilcimiz de Portekiz temsilcileriyle karşılaşacak. Bu eşleşmelerin ülke puanı açısından önemi bir hayli yüksek olacak.


galatasaray uefa avrupa ligi europa

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarını üzdü

Daha önce UEFA Avrupa Ligi’nde İsveç ekibi Östersunds’a elenen Galatasaray’ın ardından aynı organizasyonda mücadele eden Fenerbahçe de Makedon ekibi Vardar’a 2-10 ve 2-1’lik skorlarla mağlup olarak Avrupa Kupalarından elendi. Yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ile sezona iddialı başlamak isteyen Fenerbahçe, ligdeki kötü gidişin ardından UEFA Avrupa Ligi’nde de şok mağlubiyetle turnuvanın dışında kaldı.

Fenerbahçe’de yine hüsran zamanı

Fenerbahçe’nin yeni sezona başlarken yaptığı transferle sezonun en iddialı ekiplerinden birisi olması beklenirken, sonrasında yaşadığı durgunluk ve satılan oyuncular sebebiyle güç kaybetti. Bu durum da Fenerbahçe’yi başarısızlığa itiyor. Sürekli kaleci ve savunma hatalarından yenen gollerin yanı sıra takım halinde yaşanan formsuzluk Fenerbahçe’yi ciddi şekilde yıpratıyor. Son 4 resmi karşılaşmada 8 gol yiyen temsilcimiz neredeyse kaleye gele her şutta gol yiyor. Birçok mevkiye transfer yapması beklenen Fenerbahçe’nin 8 Eylül’e kadar zamanı bulunuyor. Bu tarihe kadar yapılacak transferler Fenerbahçe’nin önümüzdeki haftalardaki gidişatını belirleyecek.


Ülkemizi Avrupa Kupalarında temsil edecek Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor’a başarılar diliyoruz.

Spor Toto Süper Lig’in ilk 2 haftası nasıl geçti?