Baba-kızın öldüğü kazayı üstlenen Emrah Serbes tutuklandı

İzmir Torbalı’da baba-kızın hayatını kaybettiği trafik kazasını kendisinin yaptığını itiraf eden Behzat Ç. kitaplarının yazarı Emrah Serbes tutuklandı. Serbes’in, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceği bildirildi.

emrah serbes tutuklandı dava trafik kazası

İzmir’de 22 Eylül’de otomobil sürücüsü ve kızının öldüğü, eşinin ağır yaralandığı kazaya karışan otomobili kendisinin kullandığını sosyal medya aracılığıyla itiraf eden yazar Emrah Serbes tutuklandı.

“Teslim oluyorum itirafımdır”

Serbes, sosyal medya hesabında yayımladığı fotoğraftaki notta kazaya karışan otomobili kendisinin kullandığını, yaşadığı şokla itiraf edemediğini, kazayı üstlenen arkadaşının cezaevinde kendisinin yerine tutuklu bulunduğunu, vicdan azabı çektiğini belirterek, “Teslim oluyorum. İtirafımdır” yazılı mesaj paylaştı.


Tutuklama kararı

Notu paylaşmasının ardından Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı başvuran Serbes, önce savcıya ifade verdi. Emrah Serbes ardından, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Serbes, tutuklandı.

Emrah Serbes, Twitter’dan paylaştığı itiraf mektubunda şu ifadelere ver verdi:

Kazanın sorumlusu benim

“22.09.2017 tarihinde İzmir-Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız, bir çocuk, 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir.

Çarpışmanın önüne geçemedim

Bir rampanın ardından birden önümüze çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak 3-4 takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk. Açılan hava yastıkları ve aracın güvenlik sistemleri nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattık. Kaza esnasında yanıma oturan Kenan Doğru ile birlikte aracın sunroofundan çıktık ve diğer aracın yanına gittik.

Olay anında kazayı üstlenemedim

Araçtakilerin nabızlarına baktım, anne hala hayattaydı. 112’yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi. Araçtan fırlayıp yolun kenarında yatan genç kızı görünce kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim.

Kazayı arkadaşım üstlendi

Kazayı, yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan’ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır.


Savcılığa geldim, teslim oluyorum

Ama aradan günler geçtikçe bu sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan hukuktan adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için bir azap olacak. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanın azabından kaçamazsın.”

Emrah Serbes, bu açıklamayı yaptıktan sonra İzmir Torbalı Adliyesi’ne giderek savcılığa teslim oldu.

emrah serbes kaza itirafı

Geçen haftaki o trafik kazası

İzmir-Aydın Otoyolu’nda 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 35 TV 9335 plakalı otomobille çarpışmış, sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik kaza yerinde yaşamını yitirmiş, eşi Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.

Sağlık ekiplerince Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan anne Özçelik, sevk edildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru gözaltına alınmıştı.

Emrah Serbes ne kadar ceza alabilir?

Birden fazla kişinin öldüğü trafik kazası durumunda 2 ile 15 yıl arasında ceza istemiyle yargılama yapılabileceğini belirtiliyor. Ayrıca kazada “bilinçli taksir” olması durumda TCK’nın 21. ve 22. maddelerine göre cezanın ağırlaştırılabileceği de ifade edildi.

Kazayı Emrah Serbes adına üstlendiği öne sürülen Kenan Doğru’nun da TCK’nın 270. maddesi gereği “suçu üstlenme” kapsamında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkarılabileceği de bildirildi.

Trafik kazası ile ilgili iddialar


Öte yandan, kazada iki yakınını kaybeden Özçelik ailesinin bir yakını, ntv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Emrah Serbes ve arkadaşının hastaneye götürülmediğini ve alkol testine alınmadığını iddia etti. Olaya ilişkin avukatların Emrah Serbes adına suç duyurusunda bulunduğu da öğrenildi.

Berat Albayrak’tan flaş yaz saati açıklaması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.