Sezgin Tanrıkulu hakkında silahlı İHA soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Araçları ile (SİHA) ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

CHP Sezgin Tanrıkulu bayraktar silahlı İHA siha soruşturması

CHP’li Tanrıkulu hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin silahlı insansız hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup öldürdüğünü iddia ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğundan dolayı Başsavcılığımızca hakkında TCK’nın 301. maddesi gereğince soruşturma başlatılmıştır” denildi.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Araçları ile (SİHA) ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. 
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Araçları ile (SİHA) ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) eleştirerek, terörle mücadele edileceğini ancak bunun insan yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini ifade etmişti.

Ardından sosyal medya üzerinden silahlı insansız hava araçlarının sivilleri vurduğunu iddia eden Tanrıkulu şu açıklamayı yapmıştı:

‘Bayraktar adlı Silahlı İnsansız Hava Araçları sivil yurttaşları vurdu, öldürdü.Bütün alçaklığınıza rağmen bunu teşhir etmeye devam edeceğim.’

Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi

Kazakistan seyahati öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’li Tanrıkulu’nun açıklamalarına tepki göstererek şöyle konuştu: 


“Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor SİHA’larla ilgili eleştiri yapıyor. Neymiş sivilleri vurmuş. Nerede o siviller. SİHA’lar teröristleri vuruyor. Silahlı kuvvetlerimiz terör örgütleriyle bu mücadelesini sürdürecektir. Bunu CHPnin temsilcileri durduramaz. Ben beklerdim ki CHP’nin Genel Başkanı çıksın ‘Ey Tanrıkulu sen kimden yanasın? Terörislerden mi yanasın yoksa bu ülkenin güvenlik güçlerinden mi yanasın?’ desin. Biz sizi tanıyoruz zaten. Tek farkınız var. Siz CHP’siniz onlar HDP. Hangi merciye müracaat ederlerse etsinler biz attığımız adımların doğru olduğuna, terörle mücadeleyi terör örgütünden bir kişi kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz.”

Hükumetten Zafer Çağlayan açıklaması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.