Spor Toto Süper Lig 5. hafta puan durumu

Spor Toto Süper Lig’de 5. Hafta geride kaldı. Galatasaray ve Beşiktaş takımları kendi sahalarında 3 puana ulaştılar. Fenerbahçe ise deplasmanda kazanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Spor Toto Süper Lig 5. hafta puan durumu
Spor Toto Süper Lig 5. hafta puan durumu

Başakşehir ve Trabzonspor takımları sahadan 1’er puanla ayrıldılar. Spor Toto Süper Lig’e bu yıl yükselen Göztepespor ise flaş sonuçlarla adından sıkça söz ettiriyor. Geçen yılın en önemli takımlarından Antalyaspor ve Osmanlıspor ise son 3 sırada yer alıyor.

Galatasarayda işler yolunda gidiyor

Spor Toto Süper Lig, Milli Takım arasının ardından 5. Hafta karşılaşmaları ile devam etti. Galatasaray Kasımpaşa karşısında her iki devrede attığı gollerle 2-0 kazandı.


süper lig galatasaray puan

Maça taraftar desteğini arkasına alarak başlayan Galatasaray, mücadele gücü yüksek karşılaşmada rakibini net skorla mağlup etti.

Fenerbahçe soluklandı

Lige sürpriz puan kayıplarıyla başlayan Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor karşısında farklı skorla kazandı. Maça tedirgin başlayan sarı lacivertliler erken gelen golle rahatladı. Bu sezon isteneni bir türlü veremeyen Fenerbahçe takımı transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Vincent Jannsen ile forvet hattını hareketlendirmiş görünüyor.

fenerbahçe antalyaspor puan durumu

Orta alanda diri kalan Fenerbahçe belki de ligde ilk kez ekonomik oynayarak maçın büyük bölümünde baskın oynadı. Yeni transferlerden Giuliano’nun hala tutuk kaldığı gözden kaçmıyor. Formasını giydiği günden beri takımın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Valbuena, yine karşılaşmada harikalar yarattı.


Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile takıma büyük katkı sağlayan Valbuena, taraflı tarafsız herkesin beğenisini topluyor. Sezon başından bu yana kaleci mevkiinde sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe, kaleyi ligde ilk kez Kameni’ye teslim etti. Gol yeme sorununu bir türlü aşamayan Fenerbahçe, Ayteniz Alanyaspor karşılaşmasında da gol yiyerek geleneği bozmadı.

Beşiktaş doludizgin ilerliyor

Geçtiğimiz hafta içi Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında Porto deplasmanında 3-1 kazanan Beşiktaş, Atiker Konyaspor’u ağırladı. Karşılaşmanın başından itibaren üstünlük sağlayan kara kartallar, Atiker Konyaspor’u 2-0’lık skorla rahat geçti.

beşiktaş süper lig puan durumu

Puanlar bölüşüldü

Medipol Başakşehir deplasmanında 2 defa öne geçen Trabzonspor 1 puana razı oldu. Burak Yılmaz’ın yıldızlaştığı karşılaşmada her iki ekip de sahadan 1 puanla ayrıldı.

süper lig takımlar puan durumu

2 İstifa geldi


Spor Toto Süper Lig’in 5. Haftasının ardından, Osmanlıspor teknik direktörü Bülent Uygun ile Antalyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay görevlerinden istifa ettiler. Her iki teknik adama da gidecekleri yeni kulüplerinde başarılar diliyoruz.

Süper Lig’de 3. haftanın ardından