Çizgi film karakterlerine ilham veren gerçek kişiler

Gücün simgesi Temel Reis, kıvrımlı hatlarıyla güzelliğin tanımı Jessica Rabbit, Peter Pan’in sevimli arkadaşı Tinker Bell, yaramazlıklarıyla bilinen Afacan Dennis ve ilginçliğiyle bilinen milyoner Bay Magoo… Çizgi film karakterlerine ilham veren kişilerse gerçek hayatta kendilerine oldukça benziyor.

Çizgi film karakterlerine ilham veren gerçek kişiler
Çizgi film karakterlerine ilham veren gerçek kişiler

Çizgi film karakterlerine ilham veren gerçek kişiler

Temel Reis

Sürekli pipo içen, ıspanak yedikçe güçlenen, Kabasakal’ın düşmanı Safinaz’ın aşkı Temel Reis’i bilmeyeniniz yoktur diye tahmin ediyorum. Frank Rocky Fiegel ise Temel Reis’e gerçek hayatta ilham kaynağı olan isimdir. Fiegel, tek gözü olan ve aynı temel reis gibi sık sık pipo içen dişsiz bir denizcidir ve çocuklara olan sevgisiyle bilinir.

tinkerbell temel reis popeye
Temel Reis

Tinkerbell

Sarı saçlı parlak kanatlı Peter Pan’ın kıskanç arkadaşı Tinker Bell, oldukça güzel bir peridir. Bazıları onun Marilyn Monroe’dan esinlenilerek yaratıldığını düşünse de gerçek biraz başkadır. Aslında Tinker Bell yaratılırken Amerikalı oyuncu Margaret Kerry’den ilham alınmıştır. Margaret Kerry’nin oğlu bir gün ona  “Anne sen çok ünlüsün, sadece kimse bunu bilmiyor.” demiştir.


Tinkerbell
Tinkerbell

Afacan Dennis

Yaramazlıkta usta olan sarışın minik bir çocuğun hikayesini anlatan bu çizgi filmdeki Dennis karakterini yaratmak yaratıcısı için çok da zor olmamıştır çünkü çizgi filmdeki çocuk için kendi çocuğu Dennis Lloyd Ketcham’dan ilham almıştır. Bir gün uyuması gereken bir saatte tüm çekmeceleri boşaltıp annesini çıldırtan Ketcham, bu yaramazlığıyla babasına ilham vermeyi başarmıştır.


Afacan Dennis
Afacan Dennis

Jessica Rabbit

Kıvrımlı vücudu, kızıl saçları ve abartılı makyajıyla bilinen Jessica Rabbit en çekici çizgi film karakterlerinden birisidir. Animasyonun yönetmeni Richard Williams’ın yaptığı açıklamaya göre, Jessica Rabbit oluşturulurken tek bir kişiden ilham alınmamış, üç kişinin birleşimiyle bu karakter oluşmuştur. Yönetmen, onu Rita Hayworth’e benzetmeye çalışırken Lauren Bacall’dan da ilham almıştır. Saçları içinse Veronica Lake’i düşünmüştür ve ortaya böyle çekici bir karakter çıkmıştır.

Jessica Rabbit
Jessica Rabbit

Bay Magoo


Türkiye’de herkes tarafından bilinmese de yurt dışında çok popüler olan, 53 çizgi filmde oynayıp iki Oscar kazanan Bay Magoo, kısık gözlü kel tombul suratlı ve ilginç bir milyonerdir. Bay Magoo birkaç ünlü isme benzemekle beraber aslen Amerikalı komedyen W.C. Fiends’dan ilham alınarak yaratılmıştır.

Bay Magoo

Çocuklar için en iyi animasyon filmleri


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.