THY’den ABD uçuşları için bilet iade değişiklik açıklaması

Türk Hava Yolları (THY), ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ardından ABD’ye gidecek yolcular için açıklama yaptı. THY, ABD uçuşları için bilet iade ve değişiklik konusunda bilgilendirmede bulundu.

THY ABD uçuşları bilet iade değişiklik vize krizi new york los angeles chicago atlanta
THY’den ABD uçuşları için bilet iade değişiklik açıklaması

Türkiye-ABD ve ABD-Türkiye vize uygulaması ile ilgili bazı değişiklikler yapıldığı belirtilen açıklamada, “Bu değişiklik İstanbul aktarmalı yolcularımızı etkilememektedir” denildi. THY bilet alan müşterileri için bir açıklama yayınladı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) açıklaması şöyle:

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:


İstanbul aktarmalı yolcularımız haricindeki, Türkiye-ABD ve ABD-Türkiye arası seyahat edecek, 9 Ekim 2017 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 9 Ekim 2017 – 31 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı T.C. pasaportlu ABD varışlı, ABD pasaportlu Türkiye varışlı tüm yolcularımızın, 31 Ekim 2017 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla:

T.C. pasaportu olan yolcular için:

1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecek.

2) İade talepleri:

a) Hiç kullanılmamış biletlerin ücret iadesi yapılabilecek.

b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait ücret iadesi yapılabilecek.

3) Bilet süresinin uzatılması: Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 Ekim 2017 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecek.

4) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerinde geçerli olacak.

ABD pasaportu olan yolcular için:

1) Rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecek.

2) İade talepleri:


a) Hiç kullanılmamış biletlerin ücret iadesi yapılabilecek.

b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait ücret iadesi yapılabilecek.

3) Bilet süresinin uzatılması:

Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 Ekim 2017 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecek.

4) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerinde geçerli olacak.

Vize krizi nasıl oldu?

Önce ABD, Türkiye’den vize başvurularını askıya aldığını duyurdu. ABD Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’den yapılan vize başvurularının askıya alındığını bildirdi.

ABD Ankara Büyükelçiliği dokunulmazlık açıklaması

Büyükelçiliğin açıklamasında kararın gerekçesi olarak, ‘Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır’ satırlarına yer verildi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklama:

ABD Türkiye vize başvurularını süresiz durdurdu

Türkiye’den ABD’ye vize misillemesi

ABD’nin Türkiye’ye vize ambargosunun ardından, Türkiye de ABD vatandaşlarına vize uygulamalarını askıya aldığını açıkladı.

Türkiye Washinton Büyükelçiliği Twitter hesabı üzerinden ABD’nin yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yaparak vize ve e-vize uygulamalarının askıya alındığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı’ndan ise henüz bir açıklama gelmedi.

Türkiye’nin ABD Washington Büyükelçiliği’nden yapılan o açıklama:

Türkiye'nin ABD Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama

ABD’nin vize yasağı uyguladığı diğer ülkeler hangileri?

ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “”Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır” denildi.

Elçiliğin açıklamasında belirtilen “göçmen olmayan vize türleri”nin kapsamı belli oldu:

  • (A, G, NATO) Diplomatik ve Resmi Vizeler
  • (B) İş, Turizm, Tıbbi Tedavi
  • (C) ABD’den Transit Geçiş
  • (D) Mürettebat Vizesi
  • (E1/E2/E3) Tüccar / Yatırımcı Vizesi
  • (F/M) Akademik Eğitim veya Dil Öğrencisi / Mesleki veya Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri
  • (J) Değişim Programı
  • (H, L, O, P, Q, R) Geçici İşçi /Çalışma veya Staj Vizesi
  • (I) Basın Mensubu ve Gazeteciler

Amerika Birleşik Devletleri’nin vize vermediği ülkeler olan Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen’in yanına Türkiye de eklenmiş oldu.

Vize krizinin ardından Dolar ve Euro fırladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.