Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan Reza Zarrab tepkisi

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’deki Reza Zarrab davasıyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu. Davanın siyasi olduğunu belirten Bozdağ, Türkiye’ye karşı yapılan bir kumpas ürünü olduğunu ifade etti.

Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ Reza Zarrab tepkisi

Bozdağ’ın açıklamaları ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

Reza Zarrab davası hakkında

“Bu dava çok net olarak söylüyoruz, siyasidir, hukuki dayanaktan yoksundur, Türkiye’ye karşı bir kumpas davasıdır. Yargılama yapanlar, davanın sanıkları üzerinde çok net bir şekilde baskı uygulamaktadırlar. Siyasi bir davadır, hukuki dayanaktan yoksundur.

17-25 Aralık’ta FETÖ’nün giriştiği ancak başaramadığı hukuk darbe teşebbüsünün ABD ve yargısı eliyle tekrarlanmasından başka bir şey değildir.


Zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir. Olmayan belgeler üzerinden ellerinde varmış gibi yargılama yapıyorlar.

Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin tamamı Türkiye’nin hukukuna uygun olduğu gibi uluslararası hukuka da uygundur.

Türkiye’nin ticari ilişkilerine zarar vermeyi amaçladığı çok açıktır.

Bu dava Türkiye’ye yönelik bir kumpas davasıdır. Sanıklar adeta rehin durumdadır orada.
Yargılama yapanlar sanıklara açık baskı yapıyor. Yazıyorlar ellerine veriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayan, hükümeti suçlayan, kurumları suçlayan ve Türkiye’nin aleyhinde karar çıkmasına yardımcı olacak itiraflarda daha doğrusu iftiralarda bulunmaya zorluyorlar.

NATO tatbikatı skandalı

Bu olayın şahıslarla kaim bir olay olarak görmediğimizi söylemek isteriz. Bu olay sadece şahıslarla izah edilir bir durum olarak görünmemektedir.


Bir özensizlik sonucu yapılmış bir iş olarak da görünmemektedir. Bu işin üzerinin örtülmemesi gerektiğini de çok net ifade ediyoruz.

Bu olay Türkiye’ye zarar vermek için bazılarının NATO dahil bazı platformları kullanmak istediğinin kötü bir örneği olmuştur.

Türkiye’ye düşmanlığı olan çevrelerin NATO’yu etkilemesine izin verilmemesi gerekir.
Türkiye NATO’nun saygın bir üyesidir. Bundan sonra da saygın bir üyesi olarak katkı sunmaya devam edecektir. Ancak Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygısızlığı kabul etmek mümkün değildir.

Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisini saygısını Türkiye düşmanları belirleyemezler. Ana muhalefet partimizin hep beraber bu skandal karşısında ortak tavır koymalarını hükümet olarak memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek isterim.

Faiz konusu

Faizin düşmesi son derece önemlidir. Cumhurbaşkanımızın yüksek faiz konusunda yaklaşımı sır değildir. Faizlerin aşağıya çekilmesi hususu kendi içinde kuralları var. O kurallar çerçevesinde o işleyecektir. Bugün bakanlar kurulunda konuşulmadı.
Umarız bu konuda olumlu gelişmeler olur.

Yeni KHK’lar çıkacak!


Yeni KHK ile çalışmalar değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacak. hem tedbir kararnamesi hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere iki ayrı KHK’yı önümüzdeki günlerde yayımlayacağız. Muhtevasını şu an vermek istemem.”

Rıza Sarraf davasında flaş karar: 17 – 25 Aralık tapeleri dinletilecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.