AKP dünya kamuoyunda neden sevilmiyor?

Kusura bakmayın, dünyanın AKP’yi neden sevmediğini sorgularken siz, biraz da hatayı kendinizde arayın! ‘Neden çocuklar tecavüze uğruyor; neden kadınlar sokak ortasında ölüyor?’ biraz da bunlara bakarak cevaplayın bu soruyu?!..

AKP dünya kamuoyunda neden sevilmiyor?

AKP dünya kamuoyunda neden sevilmiyor?

AKP yıllarca ABD’nin güdümünde hareket etmiş bir partidir. AKP’ye göre ABD ile yaşanan süreç “stratejik ortaklık”, “müttefik” diye ifade edilen süreç ABD tarafından, özellikle de ABD’nin Trump’tan önceki başkanı Obama tarafından “model ortaklık” diye tanımlanmıştı…

Evet ABD bizi sevmiyor! Almanya ve Yunanistan FETÖ’cüleri “hukuk” vurgusu yaparak koruyup kolluyor! İran ile sınırlarımız çevresinde “Şii Hilal” projesi kapsamında mezhebi bir sorunumuz var!


Evet, Türkiye ne Batı’da ne Ortadoğu coğrafyasında pek sevilen bir ülke değil; ancak, artık ülke yönetiminde 16. yıla giden AKP’nin de biraz dönüp kendisini sorgulaması gerekiyor!

Türkiye AB’ye girmek için bugün uyum yasalarını, bu çerçevede yine AB’nin isteği doğrultusunda açılan fasılları yerine getirmesi gerekiyor. Batı’nın istediği en önemli unsur ise “hukuk güvenliği”dir. Adaleti olmayan bir ülkede yaşadığımızı artık sadece iç kamuoyu değil, dünya kamuoyu biliyor!

Dikkat edildiği üzere AKP’nin geçmiş yıllarındaki ses çıkarmayan iş insanlarının merkezi olan TÜSİAD bugün artık sesini yükseltmeye başladı. “OHAL kaldırılmalı, hukukun üstünlüğü sağlanmalı” açıklamasında bulundular. Kapitalist düzene karşı biri olarak TÜSİAD bana “biz halk için istiyoruz bunu” diyemez! Genel itibari ile onlar, AKP’nin bugüne kadar yaptığı hukuksuz eylemlere göz yumdular.

Peki neden TÜSİAD bugün konuşmaya başladı?

Çünkü, OHAL gibi bir uygulamanın veya hukukun olmadığı, işleme alınmadığı bir yere dünya sermayedarları yatırım yapmaz, alış verişte bulunmaz! Bu kapitalist düzenin bir aktörü olan bu insanlar dahi bugün AKP’nin yönetim anlayışına ses çıkarıyorsa Türkiye’de hukuk düzenin ne halde olduğunu düşünün artık!


2014 yılında güya profesör olan (ben bunlara kendini bilmez diyorum) biri sigara içen, namaz kılmayan birinin memur yapılmasını eleştirmişti!

Bu ülkede küçük çocuklara tecavüz edilirken açıklama yapmayan bu gibi kendini profesör zanneden şahsiyetler, işlerine geldiğinde din adamı kesilip İslam adına fetva vermeye kalkıyorlar.

Bakın AKP’nin şöyle bir geçmişine!..

Meclis’e, muhalefet tarafından araştırma önergeleri, çeşitli konularda komisyonların kurulması önerileri teklif edildi. Bunlardan biri de 2016 yılında ‘çocuk istismarları için bir komisyon kurulması’ydı. Bunun sonucunda ne oldu dersiniz?

Evet, bingo! AKP milletvekilleri bu öneriyi reddetti!

AKP zihniyetinin olduğu bir ülkede neden çocuklar tecavüze uğruyor veya kadınlar neden sokak ortasında öldürülüyor veya bir yobaz tarafından “6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilinir” deniyor veyahut da Diyanet bu kadar akla hayale gelmez fetvalara imza atıyor ya da AKP, Meclis’te neden bireysel silahlanmanın araştırılması önergesini reddediyor?!

Dünyada eğer bugün bir İslamofobi oluştuysa, işte bu gibi hukukun işlemediği bizim durumumuzda olan ülkelerden dolayı oldu tüm bunlar!..


Dünyanın bizi neden sevmediğini sorgularken biraz da hatayı kendimizde aramamız gerekir diye düşünüyorum!..

Diyanet’ten tartışma yaratan buluğ çağında evlilik fetvası


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…