Referans buluğ çağı olunca

Referans “buluğ çağı”dır. Referansı buluğ çağı, yani “regl olmaya başlama” olarak koydun muydu, 9 yaşı da elbette gönül rahatlığı ile ifade eden yazılar yazar, sözler söylersin.

Referans buluğ çağı olunca: Diyanet'in çocuk yaşta evlilik fetvası

Çünkü yaptığın şey ne ayıp, ne yanlış ne de günah değildir. Çünkü referansında buluğ çağı ve buluğ çağının da regl olmaya başlama ile ilişkilendirilmiş olması söz konudur. Bu durumda söylediğin çok makuldür. Çünkü referansa uygundur. Referansın da zaten sağlam ve tartışmasızdır.

Buluğ çağı denilen olguyu, kız çocuklarında erişkinliğin ölçütü ve göstergesi olarak “regl olmaya başlama” şeklinde koyarsanız ve evlenme eşiği gelişimini de buna yönelik olarak düzenlemeye kalkarsanız, evlenme ruhsatını rahatlıkla almış veya vermiş olursun.


Regl olma biyolojik olarak genel gelişimin yanı sıra cinsel gelişimin tamamlandığına ilişkin bir gösterge değil, tam tersine devam ettiğine ilişkin bir göstergedir. Regl olma biyolojik olarak hamile kalabilme özelliğinin gelişimine ilişkin sürecin habercisidir. Cinsel ilişkiye hazır olma ve hamile kalıp doğurma özelliğinin değil.

Tıpkı yağmur öncesi, bulutlanmanın yağmurun yağacağına ilişkin gelişimin ön hazırlığı ve ön koşullarında olduğu gibi.

Bunu anlatamıyorsun. Anlatamazsın da…

Onun için seküler yaşam düzenlemesi olan 18 yaş kuralı ve gereği söz konusu olmuştur.

Bebeklik, Çocukluk, Erinlik, Ergenlik ve Büyük olmaya ilişkin biyolojik gelişim ardışıklığındaki dönem ve evrelerin ne anlama geldiği ve gelmesi gerektiği konusu ve bu dönem ve evrelerde nelerin nasıl yaşanması gerektiği konusu çözümlenmiş olalı onlarca yıl oldu.

Ama adam kafayı referansa ve o referanstaki ölçüte taktığı için illa ki 9 yaş, 10 yaş, hadi bilmedin 11, 12 yaş eşiğini koyarak yaşamı ve yaşamın içindeki cinsel ilişki düzenlemesini yapacak ve kadın üzerindeki hakimiyetinin ve mülkiyet sahibi olmanın pratiğini hayata geçirecek.


Pedofiliyi legalleştirmenin ve suç olmaktan çıkarmanın başka yolu yoktur çünkü.

Başka bir açıdan bakıldığında bazı coğrafyalardaki ve kültürel yaşamdaki ebeveynlerin “kız çocukları ile ilgili “regl olmayı” temel ve esas ölçüt alan yaşam kültürlerini anlamak mümkün ama kabullenmek elbette mümkün değil.

Bu arada sormak gerek tabi; Söz konusu “regl olmaya başlama” referansını kabul eden kaç tane dindar “baba”, kız evlatlarının regl olmaya başladığı yaşta evlendirilmesine sıcak bakar, onay verir veya bunu içtenlikle kabullenir.

Muhtemelen çok azdır. Hatta yoktur dahi denilebilir.

9 yaş meselesi ile regl olmayı evlenme yaşı referansı kabul etme konusunu yazan, çizen ve söyleyenler, sadece inançlı ve dürüst muhafazakarlar değil, gerçek yobazlar ve inancı ideoloji haline getiren tiplerdir.

İşin ilginç yanı bu işler ile sürekli uğraşanların erkekler olmasıdır. Yani kadınların ne zaman, niçin ve nasıl evleneceğini belirleyen ve ölçütler koyan hep erkeklerdir.


Neden acaba?

diyanet tartışma yaratan blu çağı evlilik yaşı fetvası

Diyanet’ten tartışma yaratan blu çağı evlilik yaşı fetvası