Kara Panter: Marvel evreninden yeni film

İddialı oyuncu kadrosu ve sürükleyici hikayesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kara Panter vizyona girdi.

Kara Panter: Marvel evreninden yeni film black pantherBlack Panther / Kara Panter, Marvel çizgi roman evreninin popüler süper kahramanlarından biri. T’Challa, bir süper kahraman olmasının yanı sıra Afrikalı, siyahi ve bir kral. T’Challa karakterini daha önce 2016 yapımı “Captain America: Civil War / Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı” filminde yardımcı karakterlerden biri olarak izlemiştik. Karakter, Marvel evreninden çıkan 18. film olan Kara Panter’de ise filmin ana karakteri durumunda.

T’Challa, kral olan babası ölünce onun yerine tahta geçmek için ülkesi Wakanda’ya geri döner. Kral olur olmaz karşısına çıkan eski düşmanı ile savaşmak zorunda kalan Kara Panter, bir taraftan da tehlikede olan ülkesi için mücadele vermek zorundadır.


Filmin yönetmen koltuğunda 2013 yılında çevirdiği ilk uzun metrajlı filmi “Fruitvale Station / Son Durak” ile adından fazlasıyla söz ettirmeyi başaran, ardından da efsanevi Rocky serisinin devam niteliği taşıyan 2015 yapımı “Creed / Creed: Efsanenin Doğuşu” filmi ile başarı çıtasını yukarı çıkaran Ryan Coogler oturuyor.

Coogler, filmin senaryosunu ise Joe Robert Cole ile birlikte yazdı. Filmin çekimleri Güney Kore, Arjantin ve Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirildi.


Filmin başrolünü Chadwick Boseman üstleniyor. Yönetmen Coogler’ın vazgeçilmez oyuncusu Michael B. Jordan, Kara Panter’de de önemli bir karakter ile karşımıza çıkıyor. Filmin zengin oyunca kadrosunda Danai Gurira, Sterling K. Brown, Martin Freeman, Angela Bassett ve Andy Serkis gibi önemli isimler yer alıyor.

Oyuncu kadrosunda ayrıca Oscar ödüllü 2 oyuncu Lupita Nyong’o ve Forest Whitaker’da bulunuyor. Kara Panter çizgi romanının yaratıcılarından Stan Lee, tüm Marvel filmlerinde olduğu gibi bu filmde de küçük bir sahnede rol aldı.


Afrikalı bir süper kahraman olması ve Afrika vurgusu yapması nedeni ile diğer Marvel yapımlarından ayrılan Kara Panter, aynı zamanda filmde bir toplumsal kahraman olarak da lanse edilmiş. Film, 2 saat 14 dakikalık süresi ile uzun gibi görünse de, son derece sürükleyici ve çizgi roman uyarlamalarını sevenler için biçilmiş kaftan.

Kara Kule: Keşke sadece kitap olarak kalsaydı


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.