27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü: Galata Perform oyuncularından mesaj

Geçen sene İndigo Dergisi Kültür Sanat köşemizde bir yeniliğe başladık. Her sene 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için bir oyuncu grubundan siz tiyatro severlere bu anlamlı gün için mesaj iletmelerini rica ettik.

Galata Perform oyuncularından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü mesajı

Bu sene tanıtımını daha sonra paylaşacağım farklı sahneleniş şekli ve temposuyla ilgi çeken “When in Rome” oyunu öncesi kulisde Galata Perform oyuncuları Yeşim Özsoy, Pervin Bağdat, Sermet Yeşil ve  Ersin Umut Güler ile görüştüm.

Değerli oyuncular Yeşim Özsoy ve Pervin Bağdat’a mesajları için teşekkür ediyor öncelikle onları ve tüm tiyatro emekçilerini kutluyor alkışlarının bol olmasını umuyoruz.


Tiyatronun tuttuğu aynadan kendine bakmaktan keyif alan tüm tiyatroseverlere ayakta alkışlayacakları nice oyunlar izledikleri zamanlar diliyorum tiyatroya emek vermiş eski bir oyuncu ve nacizane bir yazar olarak sizlerle İndigo Dergisi aracılığıyla tiyatro oyun haberlerini ve tanıtımlarını paylaşıyor olmaktan çok mutluyum. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun.

Galata Perform oyuncularından Dünya Tiyatrolar Günü mesajı:

Yeşim Özsoy:

“Dünya Tiyatrolar Günü’nde sınırların aşıldığı, özgür bir tiyatro ortamının özleminden bahsetmek isteriz Galata Perform olarak. Tiyatroda ve hayatta da esneklik, özgürlük ve yaratıcılık için çalışıyoruz. Zorlu PSM Stüdyo’da oynadığımız oyunumuz When in Rome de böyle bir oyun. Daha güzel bir dünya için özgür tiyatro dileriz herkese.”

Pervin Bağdat:


“Dünyada onca kötülüğe, haksızlığa, acıya sanat yoluyla katlanabiliyoruz gibi geliyor bana… Sanatın iyileştirici yanı, değişim dönüşümü sağlayan tarafı hep çok güçlü ve bu gelişimi istemeyenler tarafından çok korkutucu. Isabel Huppert yazdığı Dünya Tiyatro Günü Bildirisinde: “Tiyatro öyle güçlü ki, her şeye direniyor; her şeye karşın hayatta kalıyor. Savaşları, sansürleri, parasızlığı aşıp geçiyor.” demişti. Evet, bizler her şeye rağmen, inatla insanların kalbine dokunmaya devam edeceğiz tiyatro sanatıyla. Yaşasın Tiyatro!”

‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü – Kats Sahne’den mesaj’


Sabiha Topallar
'Sen neye hazırsan o'da senin için hazırdır' düsturunu benimsedi 'bu yaştan sonra olur mu' 'hem çalışıp hem sanat olur mu' 'yorulursun nasıl yapacaksın' gibi bahanelere, dayatmalara güldü geçti. Sanatı, en çok Tiyatro'yu ve Edebiyat'ı sevdi öte yandan sevdiği her konuda hayatı deneyimlemeye and içti... Oyuncu, öğretmen, eğitmen, konuşmacı, yazar, yaratıcı drama lideri, aşçı, seyyah oldu zaman zaman tutkularından birine kapılıp gidiyor, hayat yolculuğunda biriktirdiklerini sadece arkadaşlarıyla paylaşmanın bencillik olduğunu düşünüp sözcüklerden yüreğinize yol yapmak istiyor... En önemli yolculuğun kendine yapılan yolculuk olduğunun farkında ham'dı pişiyor bir gün yanıp o yere varma özlemiyle yüzleşmeler yaşıyor sizi sevgiyle selamlıyor...