Cam sanatı Beykoz Üniversitesi’nde yeniden canlanıyor!

Cam Ocağı Vakfı ile iş birliği yaptıklarını açıklayan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, cam sanatını müfredatlarına alacaklarını söyledi.

cam sanatı beykoz üniversitesi cam ocağı vakfı eğitim müfredat

Prof. Dr. Durman “Yıllarca Beykoz’un usta sanatçılarının ellerinden çıkan çeşm-i bülbüller, billurlar ve opalinler, Osmanlı saraylarını süsledi. Krallara, çarlara hediye edilen bu nadide eserler, şimdi ise işin ustalarının vereceği derslerle birlikte Beykoz Üniversitesi öğrencilerin ellerinden çıkacak” dedi.

Cam sanatı eğitimleri

Beykoz Üniversitesi, tarihi 17’nci yüzyıla dayanan İstanbul’un Beykoz ilçesinin simgelerinden cam işleme sanatını yeni nesillere aktarmak için Cam Ocağı Vakfı ile iş birliği yaptı. Beykoz’un cam sanatını yaşatma ve yeni nesillere tanıtma sosyal sorumluluğunu üstlenen Beykoz Üniversitesi, ilk etapta cam sanatını Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi müfredatına alacak.


cam sanatı beykoz üniversitesi cam ocağı vakfı eğitim müfredat

Beykoz Gelişim bünyesinde öğrencilere ve topluma açık sertifika programları düzenlenecek ve Beykoz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (Beykoz TÖMER) Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilere yaz okulunda atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Gelecek dönemlerde ise cam sanatı Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde 4 yıllık bir lisans programı, Meslek Yüksekokulu’nda 2 yıllık bir önlisans programı, Lisansüstü Programlar Enstitüsü bünyesinde tezsiz bir yüksek lisans programı oluşturulması hedefleniyor.

cam sanatı beykoz üniversitesi cam ocağı vakfı eğitim müfredat

Cam sanatını desteklemenin Beykoz’un adını taşımanın verdiği doğal bir kurumsal sosyal sorumluluk olduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Bunu bir adım daha ileriye taşıyalım, öğrencilerimizi ve uluslararası öğrencilerimizi cam ile tanıştıralım istedik” dedi. Yıllarca Beykoz’un usta sanatçılarının ellerinden çıkan çeşm-i bülbüllerin, billurların ve opalinlerin, Osmanlı saraylarını süslediğini; krallara, çarlara hediye edildiğini anlatan Durman, “Şimdi bu nadide eserleri, işin ustalarından alacakları eğitimle Beykoz Üniversitesi öğrencileri ortaya çıkaracak” sözlerini kaydetti.


cam sanatı beykoz üniversitesi cam ocağı vakfı eğitim müfredat

Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde 3 kredi 5 AKTS’lik bir dersin içeriğini oluşturduklarını belirten Durman, “Yaz okulunda da uluslararası öğrencilerimize Türk kültürünün bir parçası olarak camı tanıtacağız, topluma açık sertifika programları yapacağız” dedi. Orta vadede cam sanatının lisans, önlisans ve yüksek lisans programları içinde yer almasını hedeflediklerini ifade eden Durman, cam sanatı konusunda araştırmalar yapılmasının, Türk ve uluslararası sanatçıların bir araya getiren konferans ve sergiler düzenlenmesinin de amaçları arasında yer aldığını kaydetti.

cam sanatı beykoz üniversitesi cam ocağı vakfı eğitim müfredat

Beykoz camla anılmalı

Cam Ocağı’nın, Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı cam ve sanat merkezi olduğunu söyleyen Cam Ocağı Vakfı Kurucusu Yılmaz Yalçınkaya ise “17’nci yüzyıldan itibaren İstanbul’da faaliyet gösteren cam atölyeleri, 18’inci ve 19’uncu yüzyıllarda Beykoz civarında toplanmış. Beykoz tarih boyunca sayısız cam ustasına ev sahipliği yapmıştır. Yeni fikirlerle Beykoz’un eskiden olduğu gibi camla anılmasını diliyorum” diye konuştu.

cam sanatı beykoz üniversitesi cam ocağı vakfı eğitim müfredat

 Beykoz Üniversitesi hakkında bilgi:


İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yönetimindeki Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, ‘Meslek Yüksekokulu’, ‘Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’ olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulacağı bir ‘Lisansüstü Programlar Enstitüsü’ yer almaktadır.

Y kuşağı gençlerin aşka bakışı 2018 en beğenilenler anketi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.