Türkiye nasıl evlilik teklifi ediyor?

TÜİK verilerine göre ülkemizde her yıl ortalama 600 bin kişi dünya evine giriyor. Düğün sürecinde yapılan harcamalar ise neredeyse 13-14 milyar TL’lik dev bir ekonomiyi oluşturuyor. Peki Türkiye nasıl evlilik teklifi ediyor?

Türkiye nasıl evlilik teklifi ediyor?

Evliliğe giden yolun ilk adımı olan evlilik teklifi organizasyonu ise çiftler için en özel anlardan biri. Yıllarca hatırlanacak bir organizasyon isteyen çiftler, web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden organizasyon hizmet veren şirketlerin kapısını çalıyorlar.

Son bir yılda aldığı evlilik teklifleri organizasyonu taleplerini inceleyen Armut.com, Türkiye’nin nasıl evlilik teklifi ettiğini araştırdı.


Evlilik teklifinde maliyetler, en çok tercih edilen mekan, zaman ve en popüler yöntemleri gösteren araştırma sonuçlarına göre; üç büyük il arasında en uygun bütçeli evlilik teklifi Ankara’da ediliyor. Evlilik tekliflerinin en çok gerçekleştiği dönem Temmuz ayı iken, evlilik teklifi organizasyonunda en çok keman ve saksafon tercih ediliyor.

Ankara en ucuz seçenekleri sunuyor

Mart 2017 ila Şubat 2018 tarihleri arasındaki evlilik teklifi organizasyonu taleplerine göre oluşan verilere göre; 3 büyük il arasında, evlenme teklifi organizasyonlarında 950 TL ile 5.000 TL arasında değişen fiyat seçenekleriyle Ankara en ucuz opsiyonları sunan şehir olarak karşımıza çıkıyor.


İstanbul‘da ise organizasyonlar ekstra isteklere göre 1.200 TL’den 10.000 TL’ye kadar geniş bir aralıkta fiyatlandırılabiliyor. İzmir’de ise minimum 1.300 TL’den başlayan evlilik teklifi organizasyonları 7.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

En çok teklif Temmuz’da!

Araştırma verilerine göre; evlilik tekliflerinin en çok gerçekleştiği ay mevsimin uygunluğundan dolayı Temmuz. Bunu, yeni yıla çift olarak girmek ve yılbaşının büyüsünü kullanmak isteyenlerin yoğun olarak tercih ettiği Ocak ayı takip ediyor.

Romantik Akşam Yemeği Hala Vazgeçilmez

Evlilik teklifi için en popüler mekanları da ortaya çıkaran Armut’a göre, mumlar eşliğinde romantik bir akşam yemeği hala vazgeçilmez. İstanbul’da son yılların trendi özellikle boğazda tekne turu ve lazer gösterisiyle evlilik teklif etmek iken, yaz aylarında sahilde yapılan organizasyonların, kış aylarında ise daha çok sinema salonunda yapılan sürprizlerin artığı görünüyor.


Teklif organizasyonlarında en çok talep edilen enstrümanlar ise keman ve saksafon olarak ön plana çıkıyor. Düğün için ise İstanbul’da popüler tercih Boğaz iken, İzmir’de en çok tercih edilen mekanın Kordon olduğu görülüyor.

Evlilikte yaşanan 6 risk: Doğru evlilik için nelere dikkat etmeli?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.