Abdi İbrahim uyardı: İlaçta yokluk dönemi başlayabilir!

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, kurun geldiği seviyenin ilaç sektörünü çok zorladığını; piyasada ithal ilaçta yokluk döneminin başlayabileceğini belirtti.

Abdi ibrahim nezih barut ilaçta yokluk enflasyon döviz kur sgk indirimi

“Kurdaki artış ilaç sektörünü zorluyor”

Dolar kurunun geldiği seviyenin en çok etkilediği sektörlerin başında ilaç sektörü geliyor. Dün aynı günde 1 milyar TL’lik yatırım hamlesini açıklamak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “Kurdan en çok etkilenen bir inşaat, bir de ilaç. Kur sektörü zorluyor. Biz fedakarlığa devam ederiz, ama ithal ilaçlarda bir süre sonra yokluklar başlayabilir” dedi.

“İlaçta yokluk, kanser ilaçlarını tehlikeye sokabilir!”

Dünya gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre; Türkiye’de piyasada satılan ilaçların halen yüzde 55’i ithal. Özellikle biyoteknoloji, göz ve kanser ilaçlarında piyasada ilaç sıkıntısı oluşması tehlikesi var. Nezih Barut, bazı göz ilaçlarında bunun başladığını söyledi.


Barut, kârlılıkta bugünden daha kötü bir döneme tanık olmadığını vurgulayarak, “Biz bu işi sevdiğimiz için yapıyoruz. 3. nesil sanayiciyiz, ülkemize karşı sorumluluğumuzu cesaretle yerine getiriyoruz. Ancak ilacı ithal edenler zarar etmeye ne kadar dayanabilir. Bu yapı sürdürülemez” ifadelerini kullandı.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut
Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut

Nezih Barut: İlaçta yokluk dönemi başlarsa…


İlaç sektöründe fiyatlama 1 euro 2.68 TL üzerinden hesaplanıyor. Bunun üzerine SGK bir de iskonto uygulatıyor. Nezih Barut, kurun geldiği bu seviyenin şirketlerin kârını erittiğini, Abdi İbrahim’in global ligdeki pozisyonunu da ilk 100’ün gerisine düşürdüğünü anlattı. Barut, ilaçta yokluk dönemi başlarsa enflasyonu etkileyeceği için ilaç fiyatlarını artırma değil, ama SGK’nın iskonto oranında bir düşüş yoluna gidilebileceğini belirtti.

2018 ekonomik krizi seçimden önce mi sonra mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.