Muharrem İnce Anıtkabir’de Atatürk’e dua etti

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kalabalık bir heyetle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Ulu önderin mozolesi önünde önce saygı duruşunda bulunan İnce, ardından da elleri açıp dua etti.

muharrem ince anıtkabir atatürk dua

Ziyaret sonrası yanına İsmet İnönü’nün torunu CHP Milletvekili Gülsüm Bilgehan’ı çağıran İnce, “Ben çobanın torunuyum, Gülsüm de cumhurbaşkanının torunu. Çobanın torunu da, Cumhurun torunu da burada, ben Gülsüm’ün dedesinin koltuğuna oturacağım” dedi.

Anıtkabir’de vatandaşlarla da ile fotoğraf çektiren İnce Anıtkabir Özel Defteri’ne şöyle yazdı:


“Bugün huzurunuza kurduğunuz ve sonsuza kadar yaşayacak olan cumhuriyetin, Cumhurbaşkanı adayı olarak geldim. Cumhuriyetimizin 100. yılında sorunlarını çözmüş, halkı mutlu, geleceğe güvenle bakan bir ülke olacağımıza söz veriyorum. Ruhun şad olsun Atam”

Muharrem İnce Anıtkabir’de

muharrem ince anıtkabir

Muharrem İnce Anıtkabir’de 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarını da ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu.

Muharrem İnce dün 19 televizyon kanalını protesto etmişti

Dün Meclis kapısı önünde basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, canlı yayın vermeyen 19 televizyon kanalını protesto etmişti.

“Ne medyadan, ne iş dünyasından umudum yok”

Muharrem İnce, “Ne medyadan ne iş dünyasından zerre kadar umudum yok. Bu kampanyada da bir savaş gibi değil ama zafer kazanmak için bunu milletimiz ile birlikte yapacağım. Ne iş dünyasına güvenim var ne de medya patronlarına.” diyerek, konuşmasını canlı yayında vermeyen televizyon kanallarını eleştirmişti.

Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları:

“Medya susmuş sesini çıkaramıyor!”

“Bir mutlu azınlık var, bundan başka toplumun büyük bölümü mutsuz. Erdoğan inince ne olur? Döviz inerse, dolar, euro inerse, işsizlik rakamları inerse, enflasyon inerse bunlar olacaksa, gübre mazot fiyatı inerse, Erdoğan da insin kardeşim buradan. 80 milyondan daha mı değerli yani?


Derdimiz o değil, derdimiz bozuk düzen. Medya susmuş, sesini çıkaramıyor yani. Manşete koyamaz, iş dünyası korkmuş. Hiçbir umudum yok, medyadan ve iş dünyasından zerre kadar umudum yok. Benim umudum millette. Bu fakir fukara millete güveniyorum. Bu devrimi millet gerçekleştirecek. Ben o fakir milletime inanıyorum.

Gazetecilere seslendi: İşinizden olmamak uğruna bazı şeyleri göremediğinizi de biliyorum

Çanakkale’de Dumlupınar’da nasıl imanıyla mücadele ettiyse, bu kampanyada da bir savaş gibi değil ama bir zafer kazanmak için uğraşarak, savaşta kan seçimde ter dökülür. İkisinde de bir çalışma gereklidir. Ne iş dünyasına güvenim var, ne medyaya, ne medya patronlarına güvenim var. Sizlerin de içinizin kan ağladığını biliyorum. İşinizden olmamak uğruna bazı şeyleri göremediğinizi ben de biliyorum.

Kuantum diyen bir cumhurbaşkanı olacak ilk kez. Endüstri 4,0 diyen cumhurbaşkanı olacak. Türkiye’nin gündemi de bu olacak ve TV’lerdeki tartışmalar da bunlar olacak. Önümüzdeki günlerde Türkiye için hayallerimi anlatacağım. Sizler aracılığıyla bunları milletimizle paylaşacağım.

5 adayın çıkacağı bir açık oturum önerisi

Bir öneride bulunuyorum. Dün Sayın Erdoğan diyor ki ‘muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız’ Güzel, mutlu oldum. Çağdaş düzeyi geçmiş toplumlarda seçimler şöyle oluyor. Adaylar TV programlarına çıkıyor tartışıyorlar. Ben hazırım, adaylığı kesinleşmiş 5 aday; Sayın Erdoğan ben sizinle ve diğer adaylarla, madem ki diyorsunuz muasır medeniyet seviyesini geçeceğiz, o ülkelerde nasıl oluyorsa bizde de öyle olsun. Gelin televizyonlarda tartışalım.

Gençlere 1000 lira burs vereceğim

Benim diğer adaylardan bir farkım olsun. Bir fizik öğretmeni cumhurbaşkanı adayı olarak bir şey söylemek istiyorum size. Bir, şu anda emeklilere 1000 lira verilecek mi? Verilecek, çok güzel kutluyorum hükümeti cumhurbaşkanını. Benim derdim gençler, çocuklar, geleceğimiz. Ben o çocuklara 16 yıl fizik anlattım.

Cumhurbaşkanı olduğumda, gençlere ilk müjdemi veriyorum. 19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de size ihtiyaçlarınızı gidermek için 500 lira para vereceğiz. 19 Mayıs’ta gençlik bursu, 29 Ekim’de cumhuriyet bursu.

Yoksul çocuklara burs

Sarayı 6 ay süreyle halkımıza açacağım, halk görecek. 6 ay sonra kapatacağım, oradaki edeceğim tasarrufla gençlere o bursu vereceğim. 6 ay sonra da sarayı bu ülkeye ilk 5 bine girmiş en zeki çocuklarına vereceğim. Bu milletin en akıllı çocukları orada okuyacak. Orayı bir bilim merkezi yapacağım. Çankaya Köşkü’ne gideceğim. Yapacağım o tasarrufla da bu milletin zeki ve yoksul çocuklarına burs olarak vereceğim.

Cumhurbaşkanı’na hakaret maddesini kaldıracağız


Hiç kimseye dava açmayacağım, galiz küfür etmediği sürece. Niye hakaret etsin yurdumun insanları bana? Ben onları germeyeceğim ki, kızdırmayacağım ki, ben onlara tezek demeyeceğim ki? Ben bu hakareti milletime yapmadığım sürece milletim de bana hakaret etmeyecektir. İlk işim cumhurbaşkanına hakaret maddesini gündemimizden çıkaracağız.

Meral Akşener İyi Parti’nin ekonomi vaatlerini açıkladı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.