Muharrem İnce Edirne’de: TAMAM bu işi bitirecek!

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 24 Haziran seçimleri için ikinci miting adresi Edirne oldu. Büyük bir kalabalığa seslenen Muharrem İnce Edirne’de ‘TAMAM be ya’ pankartı ile karşılandı.

Muharrem ince Edirne konuşması TAMAM bu işi bitirecek!

Muharrem İnce’nin konuşmasından öne çıkanlar:

Dünyada bir ilki başlatacağız. Kimin akıllı telefonu varsa havaya kaldırsın. Bir hükümetin medyası var bir de milletin medyası var medyası. Şimdi hepiniz canlı yayın yapacaksınız. Ben de bir selfie çekeyim. Rusya’dan, Güney Amerika’ya herkes Türkiye’deki bu durumu görsün.

“Erdoğan ile de görüşeceğim”

Ben gittim Sayın Karamollaoğlu’na sayın Akşener’e gittim, başarılar diledim. Az önce Sayın Demirtaş’a gttim başaralar diledim. Sayın Erdoğan’dan biraz önce haber geldi bu akşam saat 21’de görüşeceğim.


• Hepiniz canlı yayın yapacaksınız, herkes izleyecek.

• Soruyor Erdoğan, CHP’nin diyor genekl başkan adayı kim? Diyor ki, ekonomi biliyor. İlhan Kesici ekonomi biliyorsa siz TAMAM deyin, tamam mı? İlhan Abi de burada, kocaman bir alkış alabilir miyiz? Ekonomi biliyor mu, biliyor.

Başarı hikayesi diyordu. Yılmaz Büyükerşen başlı başına bir başarı hikayesi. O da burada mı, burada. Tarafsız olacaktı, namuslu olacaktı. Abdüllatif Şener burada mı o da burada!

• Bir de tuttuğunu koparan bir halk adamı olacaktı, o da burada (Kendisini işaret ederek). Tamamlandı mı?

• Er meydanında palavra yok, er meydanında birinin elini bağlamak yok. Televizyonları, uçakları, örtülü ödeneği eline al; çıkın karşıma. Ben öyle yapmadım, gittim makamlarına başarılar diledim.

“Sen ben, ayrı gayrı yok”

• Şimdi, az önce cevap geldi. Sayın Erdoğan’la bu akşam 21:00’de kabul edeceklermiş. Şimdi de ona gidip başarılar dileyeceğim. Benim derdim Türkiye, benim derdim uzlaşmak. Beraber yaşamak. Sen ben yok; ayrı gayrı yok.

• Bizim çılgın projemiz var diyor. Nedir o, Kanal İstanbul. Ya bundan 40-50 sene önce ilk köprüyü Demirel, ikinciyi Özal, üçüncüyü Erdoğan yaptı, dördüncüyü de gelir İnce yapar. Ne olacak.

“Camileri, sendikaları, gıdaları, okulları, medyayı böldüler”

• Camileri, sendikaları, gıdaları, okulları, medyayı böldüler.  Şehitleri böldüler şehitleri. Cudi’de şehit olursan başka para, Afrin’de şehit olursan başka para. Şimdi de üniversiteleri bölüyorlar, ama o üniversiteleri böldürmeyeceğim. Böldürmeyeceğim, böldürmeyeceğim, böldürmeyeceğim!

• Fransız çıkmış kutsal kitabımıza dil uzatıyor. Senin ne haddine, sen kimsin! Önce içerde dirlik; sonra Fransa, Putin hepiniz geleceksiniz, hepinizle görüşeceğiz. Ben ilk önce 80 milyona bir, iri, diri olmasını göstereyim, sonra tıpkı Atatürk’ün döneminde olduğu gibi başı dik olacağız.

• Tek olan hepimizindir. Cumhurbaşkanı tektir. Vatan tektir. CHP’lilerin vatanı ayrı, MHP’lilerin vatanı ayrı olur mu. Cumhurbaşkanı da tektir, hepimizindir.

muharrem ince edirne mitingi
Muharrem İnce’nin Edirne mitingi

“Hep gariban kalan bir Cumhurbaşkanı lazım”

• Ben gariban oluyorum da sen nasıl zengin oldun o maaşla! Ülkeyi yöneten zengin, öğretmen gariban oluyorsa; çiftçi, emekli gariban oluyorsa burada bir sıkıntı var. Ülkeyi yöneten zenginleşiyor, yaşayanlar garibanlaşıyorsa bir sıkıntı var. Ülkeyi yönetirken zenginleşmeyen hep gariban kalan bir cumhurbaşkanı lazım.

• Size sözüm bir tane, Yalovalı Kamyoncu Şerif’in oğlu olarak size sözüm bir tane. Siz zenginleşmeden zenginleşmeyeceğim. Beraber zenginleşeceğiz, beraber huzur içinde yaşayacağız.

“Türkiye senden büyüktür”

• Dolar durdurulamıyor. Sayın Erdoğan diyor ki, beni indirmek istiyorlar. Benim derdim Türkiye Türkiye. Sen indiğinda dolar, euro, fiz, mazot parası, benzinin fiyatı inecekse in be kardeşim sen de. Sen 80 milyondan daha mı değerlisin. Dünya 5’ten büyüktür diyordun. Doğru söylüyorsun, arkandayım. Dünya 5’ten büyüktür ama Türkiye de senden büyüktür.

• Benim yine aklımın almadığı bir şey var. Manifesto yayınladı. Manifesto, gelecek bildirgesidir. Ya sen 16 senedir iktidardasın. Sen gelecek bildirgesi yayınlayamazsın. Onu ben yayınlarım ben. Geleceğe dair ben söz söylerim.


• Birileri beni kandırmayacak, ben de milletimi kanndırmayacağım. İnce eleyip, sık dokuyacağız. Emin olun, ben konuştukça, yakında bunlar ince hastalığa yakalanırlar.

“Münafık durumuna düşmeyin; partisine vermiyorsanız Erdoğan’a da oy vermeyin”

• Ben Müslüman kardeşlerime sesleniyorum. Aman ha sakın münafık durumuna düşmeyin; partisine vermiyorsanız Erdoğan’a da oy vermeyin.

• Gençler, bu ülkeyi birlikte düze çıkaracağız. Bağırıp çağıran değil, yol gösteren cumhurbaşkanı. İnsan hakları, demokrasi, özgürlük; hukuk devleti diyen; kuantum diyen, uzay madenciliğini tartışan bir cumhurbaşkanı. Kendi uydusunu yapan bir ülkeyi tartışan cumhurbaşkanı.

• Muharrem abiniz, öğretmen abiniz size cumhurbaşkanı olduğumda 19 Mayıs’ta gençlik, 29 Ekim’de cumhuriyet bursu vereceğim. Geri dönüşümsüz, 500 lira para vereceğiz. 25 Haziran sabahı, Türkiye’de yapılacak bütün sınavlardan hiçbirinden ücret alınmayacak.

“Gençlerin kıvrak zekasına bayılıyorum”

• Soruyor, parayı nereden bulacaksın. E sarayın ışıklarını kısacağım. 6 ay süreyle halka açık olacak. Ben Çankaya Köşkü’ne gideceğim, Atatürk’ün mekanına. O saray da milletin parasıyla yapıldı, onu da bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim.

• Gençlerin kıvrak zekasına bayılıyorum. Geçen gün Balıkesir’e gittim, eşim Balıkesirli. Şöyle yazmışlar: Sarayı hemen boşalt, Yalova’dan eniştem gelecek. Espiri var ama beğenmedim. Ama şunu beğendim: Sarayı hemen boşalt, 25’inde öğrenciler kayda gelecek.

Muhafazakar kardeşleri; başörtünü ister evinde, ister dışarıda, ister devlette tak

• Biz, bir büyük yolculuğa çıkacağız. Korku şu, muhafazakarlara diyorlar ki; bak bizim dönemimizde bazı haklarınız oldu, bu seçilirse kaybedersiniz bu haklarınızı. Muhafazakar kardeşlerime sesleniyorum. İster evinde, ister dışarıda, ister devlette tak. Bu mesele milletin meselesi olmaktan çıkmıştır, istediğin yerde tak. Kendini kullandırma, benim böyle bir derdim yok.

Muharrem İnce, Edirne Garı önünde "Tamam be ya" yazılı pankart ile karşılandı.
Muharrem İnce, Edirne Garı önünde “Tamam be ya” yazılı pankart ile karşılandı.

Muharrem İnce: Tamam bu işi bitirecek!

• Kadınlar, sizinle birlikte gerçekleştireceğiz bu sessiz devrimi. Kapı kapı gezmeye var mısınız? Tamam mı? ‘Tamam’ var ya; bu işi bitirecek bu tamam. Bu iş bitti.

• Otobüste bir şoför, bir sürü yolcu var. Otobüs şu anda şoförün istediği yere gidiyor. Maho Ağa var ya; Almanya’ya götürecek yolda bırakıyor. Bizim şoför de Almanya’ya götürecekti, Orta Doğu batağına bıraktı.

• Aklınıza oylarımızın başına YSK’da bir şey gelir mi sorusu geliyor. Türkiye’de en az 50 bin avukat, cübbelerinizi arabalarınızda bırakın. Arabanın içinde olsun. Çünkü 24 Haziran akşamı hepinizi YSK’nın önüne cübbelerinizle davet edebilirim.

• Moralinizi bozmayın, canınızı sıkmayın. Bunlar ufak iş ufak. Önce toplumsal huzuru bulacağız, birbirine güvenen, hakaret etmeyen bir millet olacağız. Hedefleri olan gençler olacak. Ben fizik anlattım bu çocuklara ama benim akıllı çocuklarım Türkiye’yi terk ediyor. Yazıktır, günahtır. Umutlarını yitirmişler. Bunu kim çözer biliyor musunuz? Yüreğinde insan sevgisi olanlar çözer.

• 2002’de Sayın Erdoğan milletvekili olamadı. Başbakan Abdullah Gül oldu. 2003’ün martında Erdoğan milletvekili olunca geldi, Sayın Gül dedi ki, “Buyrun genelbaşkanım koltuk sizindir” dedi. Evinin önüne helikopterle Genelkurmay Başkanı’nı gönderdi. Kaddafi’ye kardeşim dedi, linç edildi. Esad’a kardeşim dedi, şimdi konuşmuyor. Gül’e kardeşim dedi, konuşmuyor. Niye, kendisine karşı aday olacak diye. Ben Kılıçdaroğlu’na iki kez rakip oldum, ikisinde de kaybettim. N’olacak şimdi küsecek miyim? O ne dedi, adayımızsın dedi.

• 4 arkadaşımın adı geçiyordu, dördümüzden biri aday olacaktı. Bak bugün geldik buraya, dördümüz de buradayız. Erdoğan, Gül’le birlikte sahneye çıkabilir mi, çıkamaz. Neden, herkesi kırdı döktü çünkü. Biz şimdi beraber yaşamaya geliyoruz beraber.

• Bu dönemde hiç merak etmeyin. Ergene’nin sularını mavi akıtacağız. Huzur içinde bir ülke olacak.


• Bir çivi, bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı kurtarır. Bir at, bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır.

Bekir Bozdağ’dan T A M A M diyenlere: 24 Haziran rüyalarının kabusa döndüğü gün olacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.