PTT Pul Müzesi Pul Koleksiyonu

Günümüzde müze gezmek bazı insanlar için sıkıcı bulunan aktivitelerdendir. Fakat bu müze o tarz insanların bile ilgisini çekecek, oldukça keyifli ve ilgi çekici bir müze. Hangi müzeden mi bahsediyorum? PTT Pul Müzesi!

PTT Pul Müzesi Pul Koleksiyonu

Hazır 18-24 Mayıs Müze Haftası iken, bu mayıs ayını müze gezerek değerlendirmek isteyebilirsiniz. Hatta daha önce bunu hiç düşünmediyseniz de, bingo! Size harika bir müze önerim var, Ankara’daysanız haydi şimdi çıkın ve Ulus’taki PTT Pul Müzesi’ni ziyaret edin. Dijital sergilerin de bulunduğu binada 4 kat boyunca değişik kategorilerde pulları inceleyebilirsiniz.

2013 yılında müze haline getirilip açılışı yapılmış olan bu çok yeni sayılabilecek müzede hem Dünya pulları, hem tematik pullar, hem de değişik koleksiyon pullarını inceleme şansına sahip olacaksınız.


“Ben bir posta puluyum”

Müzeye girer girmez tam karşınızda üzerinde “Bir kağıt parçası zannetmeyin beni. Usta ellerde sabırla işlenip hayat bulur ruhum. Bir zarfın köşesinde başlar tarihe yolculuğum. Bazen hüznü, bazen neşeyi taşısa da mektuplar,ben gittiğim her duraktan yeni anlamlar toplar dururum. Ne zaman ki beni özenle saklayacak bir el bulsam, bütün değerlerim ve güzelliğimle ona teslim olurum. Ben bir posta puluyum…” yazan bir duvar vardır ki size daha girişte derin bir hüzün yaşatır.


PTT Pul Müzesi Pul Koleksiyonu

Artık kimsenin birbirine mektup göndermediği bu çağda o posta pulunun kendini bu şekilde tanımlaması biraz yürek burkar. Bu yazıyla başlayan pul müzesi geziniz, eski pulları gördükçe daha da anlamlanacaktır. Atatürk temalı pullar, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti temalı pullar tarih sevdalılarının oldukça ilgisini çekecektir. Müzede pullar dışında eski posta kutularının da sergilendiği bölümler vardır ve pulların tarihinin anlatıldığı bir bölüm de müzenin içinde yer almaktadır.

PTT Pul Müzesi Pul Koleksiyonu


Haftanın her günü sabah 09.00’dan akşam 17.00’e kadar ziyaretçilerin ücretsiz olarak gezebileceği müzede tüm pulları incelemeniz saatlerinizi alacaktır. O yüzden planınızı ona göre ayarlamanız yazarın önerilerinden biridir. Haftasonları saat 10.00-14.00 arasında müzede koleksiyonları incelemeden önce güzel bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Küçük çocuklarınız varsa müzede sıkılabilirler mi diye dert etmeyin. Müzenin bodrum katında bulunan çocuk kulübünde çocuklarınız hem eğlenecek hem de öğrenecekler.

Paris’te kaçırmamanız gereken 5 müze


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.