Paris’te kaçırmamanız gereken 5 müze

Sanatın başkenti Paris, dünyanın en önemli müzelerine ev sahipliği yapıyor. Paris’e yolunuz düşerse ziyaret etmeden dönmemeniz gereken 5 müze…

Paris'te kaçırmamanız gereken 5 müze

1. Louvre Müzesi

Dünyanın en büyük müzesi olmasının yanında, 2016 yılında 7.3 milyon ziyaretçisi olmuştur. Adeta şehir içinde şehir olan Louvre Müzesi’nin bir günde tamamını gezmek neredeyse imkansızdır. Müzenin artistik muhteşemliği her geçen yüzyılda yenilenir ve günümüzde de devam eder. 2012′ de İslami Sanat Galerisi açılmıştır. Fransız kültürünü en iyi sergileyen ve en önemli şey nedir diye sorulsa cevabı bu müzedir.

louvre müzesi paris müze
Louvre Müzesi, Paris

Toplamda 8 farklı bölümü olan müzede çeşitli heykeller, tablolar ve eserler sergilenir. Yunanlıların, Mısırlıların ve Romalıların galerileri bulunur ve Leonardo Da Vinci‘nin en önemli tablolarından Mona Lisa ve daha birçok ünlü tablo bu müzede sergilenir. Fakat bilet satış sırasında uzun kuyruklarda beklemek istemiyorsanız, bileti internetten almanız faydalı olacaktır.


Orsay Müzesi (Musée d'Orsay), Paris
Orsay Müzesi (Musée d’Orsay), Paris

2. Orsay Müzesi

Orsay Müzesi’nin bulunduğu yer, 1900’lerde bir tren istasyonudur ve dev saati aslında modern lüks bir otel için yapılmıştı. Seine Nehri’nin manzarası müzenin 5. katından harika görünür.

Orsay Müzesi (Musée d'Orsay), Paris
Orsay Müzesi (Musée d’Orsay), Paris

2011’de yenilenmiş olarak tekrar açılmıştır. Özellikle Courbet ve Van Gogh gibi ünlü ressamlara ait sergi odaları bulunur. Gezmekten yorulduğunuz takdirde en alt katta ve en üst katta olmak üzere iki kafesi bulunur. Ziyaret etmek isterseniz geçici sergilerin takvimine de göz atmayı unutmayın.


The Center Pompidou
The Center Pompidou

3. The Center Pompidou

Burası hemen bitişiğinde büyük bir halk kütüphanesi bulunan beklentilerin üstünde başarılı bir sanat merkezidir. Burası Avrupa’da modern sanatın 50,000 çalışma ve 5,000 sanatçısıyla en büyük koleksiyonuna sahiptir. Fakat yalnız 600 çalışma sergilenebilir olduğundan yıl içinde geçici sergiler açılır. Bu yıl 40. Yıla özel yapılan gecede bütün sergilerin ücretsiz olmasının yanı sıra çeşitli oyunlar sergilenmiş, konserler verilmiş ve 40. yıl pastası spot ışıkları altında sergilenmiştir.

Palais de Tokyo
Palais de Tokyo

4. Palais de Tokyo

Palais de Tokyo geniş ve ferah salonları olan kocaman sütunlara sahip geniş avlusu ile muhteşem bir yapıdır. Çağdaş sanatsal çalışmaların göz bebeği olan dinamik bir müzedir. 2002’de açılan bu muhteşem müze hayat dolu, davetkar ve aynı zamanda isyankar bir havaya sahiptir. Öğrenmek, keşfetmek, hissetmek ve yaşamak adına şiirsel bir atmosfere sahip özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde gezilmesi önerilir. Ziyaretçilerin sanatla olan ilişkisini geliştirmek adına çeşitli etkinlikler, şovlar ve kültürel programlar yapılır. Fransız müzeleri arasında en orijinal müze diyebilirim.

Rodin Müzesi
Rodin Müzesi

5. Rodin Müzesi

Heykeltraş sanatçısı Rodin’in yaşamının son yıllarını geçirdiği otel müzeye dönüştürülmüştür. The Kiss, the Cathedral, the Walking Man, adlı ünlü portreler içeride sergilenmektedir. Rodin’in dışında Van Gogh, Monet, Renoir ve Carriere gibi sanatçıların da tabloları segilenmektedir. Muhteşem güzellikteki bahçesinde ise heykeller ve Cehennem Kapısı adlı eser yer alır. Bahçedeki en çok beğenilen eserler: the Burghers of Calais, the Gates of Hell, ve the Thinker.


Her ayın ilk pazar günü Paris’te birçok müze girişi ücretsizdir.

Paris’te ziyaret edilebilecek ünlü kafeler


Ebru Kızılkaya
1995’te İstanbul’da doğdu. İlköğretimi ve orta öğretimi tamamladıktan sonra 2013’te İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme- Ekonomi bölümüne girdi. Daha sonra bölümünü Ekonomi olarak değiştirdi ve Siyaset Bilimi ile yan dal yapmaya karar verdi. Ayrıca Felsefe dersleri de almaya devam etti. Erasmus programı kapsamında şu an da hali hazırda Sciences Po Paris’te eğitim görmektedir.