CHP’li Öztürk Yılmaz: AB, Türkiye’yi mülteci çöplüğüne çeviriyor!

AB’nin Suriyeli sığınmacılara ikinci 3 milyar Euro mali destek paketini serbest bırakma kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz; “Türkiye’yi bir mülteci çöplüğüne çevirdiler. Yarın, Türkiye’de Suriyeliler yeni partiler kuracaktır, mecliste belki yeni bloklar oluşacaktır.” açıklamasında bulundu.

CHP milletvekili öztürk Yılmaz: AB, Türkiye yi mülteci çöplüğüne çeviriyor suriyeliler

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için ikinci 3 milyar euro’luk mali desteğin serbest bırakılmasına karar verdi. AB’nin kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, “Bunu neden şimdi yaptılar?” diye sordu.

Konuyla ilgili TBMM’de açıklama yapan Yılmaz, şöyle konuştu:


“Çünkü şunu görüyorlar bir nevi Türkiye ile ilişkileri tekrar bu yeni dönemde götürebilmek için adeta Türkiye’ye karşı bir para veriyorlar. Olup bitenin üzerine sünger çekmek istiyorlar. Bunu böyle değerlendirmek lazım. Önemli olan bu AB’nin burada muradı nedir? Amaç nedir? Amaç AB’nin güvenliğidir, AB’nin huzurudur. Türkiye’ye, Fas’a ve Afrika ülkelerine para veriyorlar ve mültecileri kendi ülkelerinde tutmalarını istiyorlar.


“Avrupa Birliği, akılsız ülkeler olarak görüyor”

Yani bu ülkeler ikinci sınıf görülüyor, mülteci çöplüğüne dönüştürülüyor. Amaç kendi huzurlarının devam etmesidir. Yani AB’de aman mülteci az olsun, olacaksa da kaliteli olsun, diğer mültecilerin canı cehenneme nerede olurlarsa olsunlar, pek Avrupa’ya yaklaşmasınlar anlayışıdır. Onun için bütün bu para pul işleri Avrupa kendi topraklarını değerli görüyor, kendi huzurunu önemli görüyor, bizleri ise paraya muhtaç, para verdiği zaman bu mültecilere ev sahipliği yapabilecek akılsız bir ülke olarak görüyor.”

“Sanki bir başarıymış gibi takdim ediyorlar”

CHP’li Öztürk Yılmaz, bunun da yeni bir anlayış olmadığını ifade ederek, “Adeta para ile bu işi hallediyor. 3 milyar euro karşılığında 4 milyon mülteciyi üzerimize yıkıyor. Birileri de çıkıyor diyor ki ‘biz 30 milyar dolar harcadık.’ İyi aferin harcamışsınız, size verilen de 3 milyar euro. Burada sorun nedir sorun sizin akılsızlığınız. Zaten akıllı olsanız 3 milyar euro AB’den dilenmezsiniz. Ayrıca 30 milyar dolar para harcamazsınız, 4 milyon Suriyeliye de burada zaten barındırmazdınız, akıllı olsaydınız. Akılsız olduğunuz için bütün başınıza bunlar geliyor. Şimdi bunu da sanki bir başarıymış gibi taktim ediyorlar” diye konuştu.

“Türkiye’yi mülteci çöplüğüne çevirdiler!”


“Bu şu anlama geliyor. Türkiye’de kalsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, canları cehenneme, aman bize dokunmasınlar, verelim paraları Türklere de sussunlar. Budur başka hiçbir şey değildir. Bu mülteci anlaşmasının başından beri yanlış olduğunu söylüyoruz. Türkiye’yi bir mülteci çöplüğüne çevirdiğini söylüyoruz. Yarın, Türkiye’de Suriyeliler yeni partiler kuracaktır, mecliste belki yeni bloklar oluşacaktır. Bunları söylediğimiz zaman o zaman kendi hatalarıyla yüzleşmek yerine, bizi eleştiren çevrelerin benzer eleştirilere devam ettiğini de üzülerek görmüş oluyoruz.” (Sputnik – Yurdagül Şimşek)

Recep Akdağ: Suriyeliler için 31 milyar Euro harcadık


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.