Erzurum ve Rize’de seçim hilesi iddiası: Şok görüntüler

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimi için oy verme işlemi sürüyor. Ancak yurdun dört bir yanından tartışma yaratacak görüntüler geliyor. Erzurum, Şanlıurfa Suruç ve Diyarbakır’dan tartışma yaratan şok görüntüler…

Erzurum ve Rize seçim hilesi iddiası: Şok görüntüler

Sözcü’nün haberine göre Erzurum’dan gönderildiği iddia edilen görüntülerde boş oy pusulalarına Erdoğan ve AK Parti lehine oy kullanıldığı görülüyor. Vatandaş tarafından kayda alınan vahim iddiayla ilgili ise henüz resmi bir makamdan açıklama yapılmadı
Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin yapıldığı şu anlarda Erzurum’da kaydedildiği iddia edilen bir görüntü herkesi şoke etti.

Vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilen videoda; sandık görevlisi olduğu tahmin edilen birkaç kişi tarafından Cumhurbaşkanı adaylarının bulunduğu pusulada Erdoğan’a, ittifakların bulunduğu pusulada ise AK Parti’ye mühür basılıp, oyların zarflara konulduğu görülüyor.


Erzurum’dan şok görüntüler:

Rize’den seçim hilesi görüntüleri:

Rize’nin Çayeli ilçesinde açık oy kullanıldığı iddia edilen görüntüler tartışma yarattı.

Şanlıurfa’da müşahitler dövülerek toplu oy kullanıldı

Suruç’ta yaşananlarla ilgili ilk açıklama CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’den geldi. Şanlıurfa’da müşahitlerin sandıkların olduğu okullara girişinin engellendiğini, sabah erken gidip okullara giren müşahitlerin ise darp edilerek sandık başından uzaklaştırıldıklarını açıkladı. Sandık güvenliği için CHP tarafından Şanlıurfa’da görevlendirilen Emir, müşahitlere yönelik darp ve tehditler nedeniyle, başta Şanlıurfa Merkez’e bağlı Eyyübiye ve Halliye köyleri olmak üzere pek çok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.


Suruç’ta havaya ateş açılarak durdurulan otomobilde 4 çuval oy pusulası ele geçti

suruç şanlıurfa urfa seçim hilesi
Ali LEYLAK – Ömer ŞULUL / Suruç (Şanlıurfa), (Demirören Haber Ajansı)

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde polisin havaya ateş açarak durdurduğu otomobilde, okullara götürülmek üzere önceden mühürlendiği ileri sürülen 4 çuval oy pusulası ele geçti. Otomobildeki 3 kişi gözaltına alındı.

suruç şanlıurfa urfa seçim hilesi

Suruç’ta polis havaya ateş açarak durdurdu

Bugün öğle saatlerinde, Mızar Mahallesi yolu üzerindeki Bilge İlkokulu’na otomobille çok sayıda mühürlü oy pusulası getirileceği ve sandıklardakilerle değiştirileceği bilgisini alan polis ekipleri, harekete geçti. Ekipler, okul yakınında 27 BSU 52 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Aniden hızlanan otomobil, polisin havaya açmasıyla durduruldu.


Bu sırada araçta bulunan 3 kişi, çuvallardaki oy pusulalarını yola attı. 4 çuval oy pusulası ele geçirilen otomobildeki 3 kişi gözaltına alındı. Olayın ardından Ak Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız da olay yerine gelerek polislerden bilgi aldı. Polis ekipleri, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Muharrem İnce’den seçmenlere 17:00 çağrısı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.