Muharrem İnce’den seçim sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim sonrası ilk açıklamayı yaptı. Kaçırıldığına yönelik haberlerin tamamen asparagas olduğunu belirtti. Seçim sonuçlarını kabul ettiğini açıkladı.

Muharrem İnce’den ilk açıklama:

Sosyal medyada dolaşan asparagas haberlerin hepsi yalandır. Böyle bir şey yoktur. Bunlar şizofren hasta insanların… Yani ciddiye almak da sorunludur. Yok ben saraya gitmişim, bunların hepsi asparagastır. Bunları bir kere kapatalım. Birincisi bu.


İkincisi: 15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Bir kere hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. Eğer 15 milyon insan cumhurbaşkanlığı seçiminde oy veriyorsa; bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Buna inanıyorum ve bunun için uğraşacağım.

Sayın Erdoğan, bugünden itibaren lütfen AK Parti’nin genel başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olunuz. Herkesi kucaklayınız. Benim sloganımı kullanmanızı tavsiye ederim. Hepimizin cumhurbaşkanı olun. Bu gerginliğe son verin. Kucaklayın milleti. Ben seçilsem öyle yapacaktım. AK Parti genel merkezine gelip sizin çayınızı içecektim. AK Partilileri kucaklayacaktım. Herkesi kucaklayacaktım.

Ülkemizin ve demokrasimizin ve bizlerin şimdiki ve gelecekteki yaşamını derinden etkikeyecek bir seçim yaşadık. Bu seçim, ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanmasına kadar her şeyi ile adaletsiz bir seçim olmuştur. Her şeyden önce seçime kan bulaşmıştır. Suruç’ta ve Erzurum’da yaşananlar, bu seçimi kanın bulaştığı bir seçim olarak tarihteki yerine kaydetmiştir. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar diliyorum.

Seçim sonuçlarına yönelik elbette açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. 16 Nisan referandumunda Hayır ve Evet bloku olarak bir şekillenme ortaya çıkmıştı. Bu seçimde Hayır blokunun 16 Nisan’da alınan oyun gerisinde bir oy alması açıklanmaya muhtaçtır.

Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda çeşitli usulsüzlükler yaşandığını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla cansiperhane mücadele ettiler. Onların sandıklara sahip çıkma azimlerini ve kararlılıklarını kutluyorum. Kendi adıma ve ülkemiz adına hepsine teşekkür ediyorum.

Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazılan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdığı rakamlarda YSK’nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar da sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Seçim öncesinde ve sonrasında yaşadıklarımıza dair elbette söyleyeceğimiz çok şey var. Bugünden itibaren uygulamaya giren yeni rejimim Türkiye için ne kadar büyük bir tehlike olduğudur. Devlet ile partinin, hatta bir tek kişinin; hem devlet, hem yürütme, hem yasama ve hem de yargı haline gelmesi başlı başına bir beka sorunudur. Türkiye için büyük bir tehlike olmaya devam edecektir. Bunu yaşayacağız ve bedelini ne yazık ki hep birlikte ödeyeceğiz.


Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır.

Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Türkiye 143 yıldır inişli çıkışlı sürdürdüğü parlamenter sistem ile bağını koparmıştır. Bir süre daha kurumlara ve kurallara bağlı bir toplum olmayacağımız ne yazık ki anlaşılmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Keyfiliğin, nobranlığın önünde sistemin içinde bir mekanizma yoktur. Geleceğimize dair her zaman büyük endişe ve kaygılarımız olmaya ne yazık ki devam edecektir.

Muharrem İnce: Mücadeleye devam edeceğiz

Biz durum ne olursa olsun mücadele etmeye, halkımızla bütünleşmeye devam edeceğiz. Bu seçimde yaklaşık her üç vatandaştan birinin onayını almış biri olarak; tüm vatandaşlarımızın takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanı adayı olduğum andan itibaren; ortaya çıkan heyecan, inanç, birlik olma arzusu güçlü bir hareket olmuştur. Olmaya devam edecektir. Bize düşen, söylediklerimizin takipçisi olmak, ve seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı, inancı büyüyerek devam ettirmektir.

Türkiye, Tayyip Erdoğan ve yönetim kadrolarıyla, yönetim anlayışıyla içinde bulunduğumuz koşullarda yaşamını sürdüremez. Kendileri sorunlarımızın nedenidirler. Sorunların nedenleri olanlardan, yaşadığımız sorunları çözmesini beklemek işin doğasına aykırıdır. Önümüzdeki yerel seçimlere kadar yaşayacağımız süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Halkımızla buluşmaya devam etmeliyiz.

Bu seçimden kendi adıma; beni aday yapan partime ve tüm seçmenlerimize dönük çıkaracağımız sayısız dersler bulunmaktadır.

Şunu biliyoruz; yapılan her şey bir şekilde eksiklikler içerebilir. O halde eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Yapılan her şeyde yanlışlar bulunabilir. O halde bize düşen yanlışlıklarımızı düzeltmek olmalıdır.

Bize duyulan güveni güçlendirmek, güvensizlikleri ortadan kaldırmak durumundayız. Türkiye, herkesin Türkiyesi olana kadar mücadelemiz sürecektir. Bu süre içinde birbirimize güvenmek, en büyük gücümüz olacaktır. Birbirimize güvendiğimizde çok şeyler başardığımızı ve çok şeyler yapabileceğimizi bu seçim göstermiştir.

Ülkemizin geleceği için hissettiğiniz kaygıları dünden daha fazla hissetmeye devam etmeliyiz. Geleceğimizi kazanmak için herkesle birlikte olmaya, aynı kaygılarda ve beklentilerde buluşmaya devam etmeliyiz.

Gençlerin payı çok yüksek

Benim gündemim Türkiye’dir. Hepimizin gündemi Türkiye olmaya devam etmelidir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. 15 milyonda gençlerin payının çok yüksek olduğunu biliyorum. 50 günlük kampanya yerine 5 bin günlük kampanya ile devam edeceğiz. Bu mücadeleyi sürdüreceğim.


Bu 50 günlük kampanyada bizlere Ramazan ayında o sıcakta beni yalnız bırakmayan yurttaşlarımıza, bayraklarımızı asan gençlerimize, broşürlerimizi dağıtan kadınlarımıza, bizleri izleyen basın mensuplarına, güvenliğimizi sağlayan güvenlik güçlerine ve o esnada çocuğunu uyuturken seçim şarkımızla çocuğunu uyandıran annelere, görüntü ve gürültü kirliliği verdiklerimize hepsine teşekkür ediyor, onlardan özür diliyorum. Aynı kararlılık ve inançla çalışmaya devam edeceğimi bütün milletimize bildiriyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.

Seçim 2018: Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim sonuçları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.