Adnan Oktar’a yönelik 30 maddelik suçlama listesi

Adnan Oktar’a ve örgütüne yönelik sabah saatlerinde başlatılan operasyonda şimdiye kadar 106’sı kadın 235 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçmaya çalışırken gözaltına alınan Oktar’a yöneltilen suçlamalar arasında çocukların cinsel istismarından, askeri casusluğa kadar birçok madde bulunuyor. 

Adnan Oktar çocuklara cinsel istismar ve askeri casusluk ile suçlanıyor

Operasyon genişletilerek devam ederken, bir de kan donduran detay ortaya çıktı ve 11 yaşındaki kız çocuklarına defalarca tecavüz edildiği tespit edildi. Gözaltına alınmadan önce bir açıklama yapan Oktar’ın “Bu operasyondan Tayyip Bey’in de İçişleri Bakanı’nın da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim, AK Parti’ye oy verdim ama şaşkınım” demesi de dikkat çekti. Oktar’ın tüm mal varlıklarına el konuldu, şirketlerinin tamamına kayyum atandı.

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla sabah saatlerinde başlatılan operasyona Adnan Oktar ve kedicikleri olarak bilinen bazı kadınlarında aralarında bulunduğu 235 kişinin yakalanması polis ekipleri harekete geçti.


İstanbul ve 4 ayrı ilde başlayan operasyona Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği çalışmada, ekipler Adnan Oktar’ın Üsküdar Çengelköy’deki evine de gitti.

Adnan Oktar’ın evi didik didik arandı

Oktar’ın Çengelköy’deki evinde polisin araması devam ediyor. Polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi. Ev ve bahçedeki lüks araçlar uzun süre arandı. Aramalarda bazı belgelere el konuldu.

Tüm mal varlıklarına el konuldu

Oktar ve gözaltı kararı bulunan 235 kişiye ait tüm şirketlere kayyum atanırken, mal varlıklarının tamamına da el konuldu.

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik suçlamalar:

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik suçlamalar:

Edinilen bilgiye göre, şüpheliler hakkında:

1- Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma

2- Çocukların Cinsel istismarı

3- Cinsel Saldırı

4- Reşit Olmayanla Cinsel İlişki

5- Cinsel Taciz

6- Şantaj

7- Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma

8- Tehdit

9- Cebir

10- Çocuğun Kaçırılması veya Alıkonulması

11- Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Dolandırıcılık

12- İftira

13- Halkı Askerlikten Soğutma

14- Hakaret

15- Suç Uydurma

16- Siyasi ve Askeri Casusluk

17- Yalan Tanıklık


18- Nitelikli Dolandırıcılık

19- 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet

20- Rüşvet

21- 231 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet

22- Resmi Belgede Sahtecilik

23- Eğitim ve Öğretim Hakkının Engellenmesi

24- Eziyet

25- Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama

26- Özel Hayatın Gizliliğini İhlal

27- Kişisel Verilerin Kaydedilmesi

28- Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi

29- 3713 Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet

30- 6284 Sayılı Ailenin Korunamsı ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet” suçlamaları yöneltildi.

Kan donduran detay

11 yaşından 40 yaşına kadar defalarca onlarca erkek tarafından tecavüze uğrayan mağdur çocuklar ve reşitlerin de olduğu öğrenildi.

Paravan şirketler

Örgütün, paravan şirketler aracılığı ile Milyonlarca dolarlık hayali işlem yaptığı tespit edildi.

“AK Parti’ye oy verdim şaşkınım”

Arkadaşlarına yönelik gözaltı işlemleri devam ederken telefonla Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan Adnan Oktar , operasyon talebinin İngiliz istihbaratından geldiğini iddia ederek “Kırgın değilim ama şaşkınım” dedi.

Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’yi desteklediklerini söyleyen Oktar, yaptığı açıklamada operasyon hakkında şu ifadeleri kullandı: “İngiliz istihbaratı uzun süredir bize operasyon yapılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye’ye heyet gönderildi. Tayyip Bey’in İngiltere ziyareti sırasında da bu talep kendisine iletildi. Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK’ya, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey’in de İçişleri Bakanı’nın da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım.”

Evden kaçan kedicik suçlamalarda bulunmuştu

Evden kaçan kedicik suçlamalarda bulunmuştu

Kamuoyunda Adnan Oktar’ın kedicikleri olarak tanınan kadınlardan Ceylan Özgül, tutulduğu evden kaçtığı söylemiş ve sosyal medya hesaplarından suçlamalarda bulunmuştu. Ceylan Özgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda “20 yılda bir kez bile mahalle bakkalını görmeyen, eczaneden ilaçlarını kendisi alamayan, yıllar önce değişen Türk Lirası’nı tanımayan, doktor muayenesinde bile tek başına bırakılmayan kişi özgür müdür? Bir insan saçının modelinden kilosuna kadar başkası karar veriyorsa, ne yiyeceğinizden ne okuyacağınıza kadar başkası karar veriyorsa bu nasıl bir özgürlük anlayışı? Size sorulan sorulara “ben özgür irademle buradayım”diye cevap vermek özgürlük değildir” demişti.

Oktar ve adamları şantaj yapmakla da suçlayan Özgül, “Dikkat edin sizi kaydedecekler. Gizli kameralarla, açık kameralarla kaydedecekler. AVM’lerde resimlerinizi çekecekler. Sonra onların üzerinde oynayacaklar ve istedikleri amaca hizmet etmezseniz aleyhinize kullanmaya kalkacaklar. Korkmanıza gerek yok şeytanın hilesi zayıftır” şeklinde paylaşımda da bulunmuştu.

Diyanet-Sen şikayet etmişti

DİYANET- Sen Manisa Şubesi üyeleri, Adnan Oktar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Diyanet- Sen Manisa Şube Başkanı Ahmet Özdemir, “Bırakın İslam dinini, Yahudi ve Hıristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip, toplumun sinir uçlarına dokunmak, normal karşılanacak bir durum değildir.

Müslümanların gözünün içine baka baka bu rezilliği sahneleyen Adnan Oktar’a tepki konulduğunda ise ahlaksız ifadelerle bu milletin güzide kurumu Diyanet İşleri’ni hedef alarak, halk nezdinde itibarını zedelemeye çalışmaktadır. Kurmuş olduğu ifadesinin kendisine has bir yaşam şekli olduğunu hatırlatarak, dünyayı kendi penceresinden görüp algılamamasını tavsiye ediyoruz. Bu, bir kalkışmadır. İslam’a ve insanlığa karşı bir kalkışmadır” diye konuştu.


Hakimlere seslenen Özdemir, Oktar’a İsrail ile FETÖ bağlantılarının ve ekonomik beslenme kaynaklarının araştırılarak, ceza verilmesini istemişti.

İlhan Kesici: Cumhuriyetimizin üçüncü dönemi başladı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.