Keşfedilmemiş Yunan Adaları: Spetses, Nakşa, Korfu, Siros

Masmavi denizi, keyif veren beyaz evleri, dar sokakları ve her biri ayrı fotoğraf karesi olan çiçekli balkonlarıyla ruhu tazeleyen Yunan adalarına gitmek herkesin hayali.

Zogeria plajı, Spetses

Keşfedilmemiş Yunan Adaları

Yaz tatili denilince ilk akla gelen rota olan Yunanistan, her dönemin en popüler tatil destinasyonları arasında yer alıyor. Şehrin kalabalığından kaçıp dinlenmek isteyenler için bir sığınak olan bu cennette; kalabalıktan uzak, unutulmaz bir tatil geçirmeniz için en ideal adalar…

Spetses: Doğal yapısı ve mimarisiyle ön planda

Gözlerden uzak, doğal yapısını korumayı başarmış bir ada olan Spetses’de, Atina’nın köklü ve varlıklı ailelerinin yazlık evleri yer alıyor. Lavanta ve yasemin kokularıyla huzuru vadeden ada, adeta kendi hükümranlığını sürüyor.


Bu keyif adasında, 26 kilometrelik bisiklet yoluyla Argosaronikos Körfezi’nin eşsiz manzarasını izleyebilir; Hadjiyannis Mexis ve Laskarina Bouboulina‘nın Müzesi’ni gezebilir, Zogeria plajında denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, tavernalarda taze deniz mahsullerinin tadına bakabilirsiniz.

Tarihi MÖ.10’ncu yüzyıla kadar uzanan Alonissos adası, doğal güzellikleri ve sakinliğiyle dikkat çekiyor. Uçsuz bucaksız mavi sahilleri ve yeşil doğasıyla gürültüden uzak bir tatil isteyenleri mutlu edecek adada üretilen şarap turizme önemli bir katkı sağlamış.

Alonissos‘de konakladığınız süre boyunca adadaki en büyük yerleşim yeri olan Patitiri‘de tekne kiralayarak, deniz keyfi yapabilirsiniz.

Bakımlı, şirin taş evleri, daracık sokakları, sokak aralarındaki küçük tasarımcı dükkânları ve Alonissos’ta izleyebileceğiniz en müthiş gün batımı manzarasıyla Chora’da mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Eğer ailece gitmeye karar verirseniz adanın görebileceğiniz en temiz deniz ve kum sahiline sahip Agios Dimitrios plajında çocuklarla doyasıya eğlenebilirsiniz.

Nakşa Adası’nda yemek, dans ve müzik bir yaşam biçimi

Yunan tarihi açısından büyük öneme sahip Nakşa adasına ilişkin pek çok efsane bulunuyor. Neşe ve şarap tanrısı Dionysos’un doğup büyüdüğü adada, yemek, dans ve müzik yaşam biçimi haline gelmiş.


Tarımsal olarak oldukça verimli olan ada, gastronomik açıdan hazine olarak adlandırılıyor. Damak zevkine önem veriyorsanız Nakşa‘yı çok seveceksiniz. Özellikle Graviera, Arseniko gibi peynirleri ve adanın potasyum zengini topraklarında yetişen sebze ve meyveler ayrı bir lezzete sahip.

Bir Ege masalı yaşayacağınız adada Zeus’un doğup büyüdüğü Zas Mağarası‘nı, doğa ile büyülenmek için Tragea Vadisi‘ni ve Ortaçağ dönemine ait burjuva mahallesi olan Bourgos ziyaret ederek mitolojik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Korfu: En yeşil Yunan adası

Yunanistan’ın tartışmasız en yeşil adası olan Korfu, Yunan kültürünün yanında İtalyan dokusunun baskın olduğu bir yer. Yüzlerce yıllık zeytin, çam, selvi ve okaliptüs ağaçlarıyla en zengin floraya sahip adada yeşil alanlar, adeta yer çekimine karşı çıkarcasına denize dik bir şekilde kök salmış.

Korfu Adası, arnavut kaldırımları, pastel renklere boyanmış binaları, balkonlardan sarkan sardunyaları, tablo gibi renkli sokak kapıları ve meydana bağlanan daracık sokaklarıyla bir Ege adasında Akdeniz rüzgârı estiriyor.

İki kayanın arasında oluşmuş doğal bir tünel olan Canal D’Amour (Aşk Kanalı) ise adanın en bilinen yeri. Burada bir yakadan diğerine yüzerek hayatınızın aşkınızı bulacağınıza dair efsanevi ritüeli yerine getirebilirsiniz. Bir öğleden sonranızı şehrin merkezini gezmeye ayırarak alışveriş ve değişik lezzetleri tadabilirsiniz.

Siros

Sıra dışı tarihi ile dikkat çeken Siros, geçmişte inşa edilen zarif konakların olduğu, peri masallarına konu olan bir ada.

Günün her saati yaşayan liman kenti olarak anılan adada restore edilmiş Apollo tiyatrosu, Hellas Gece Kulübü, Pallas Sineması geçmişin izlerini günümüze taşıyor.


Adanın en popüler plajlarından olan Galissas, Delfini, Kini, Finikas ve Dellagratsia‘da bulunan kafeler, mağazalar, taverna ve restoranlar ve pırıl pırıl bir denizle keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Yalnız tatile çıkmak isteyenler için 5 keyifli rota


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.