Brunson davasında ifade veren tanık: Böyle bir şey demedim!

İzmir’de devam eden Rahip Brunson davası duruşmasında, Savcılık iddianamesinde ismi geçen tanıklardan Levent Kalkan’ın ifadesindeki isimler mahkemeye çağrılıp yüzleştirildi. Mahkeme başkanı Levent Kalkan’a ‘hani FETÖ’cüler burada kalmıştı’ demiştin deyince de Levent Kalkan ilginç bir yanıt verdi: “Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim.”

Brunson davasında ifade veren tanık: Böyle bir şey demedim!

Duruşmada ilk olarak ifade veren engelli paralimpik milli tenisçi Büşra Fatma Ün, Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı Menajeri Diana Fowler ve onun eşinin Brunson´un rahipliğini yaptığı kiliseye gittiklerini söyleyerek, “Andrew Craig Brunson´u tanımıyorum. Eski tenis milli takımındaki menajerimiz ve doktor olan eşinin o kiliseye gittiğini biliyorum” dedi.

Mahkeme başkanının menajerinin doktor olan eşinin Suriye ve Güneydoğu´dan gelen yaralı PKK´lıları tedavi ettiği iddiası hakkında bir bilgisinin olup olmadığını sorduğu Ün, “Bu konuda bilgim yok ama kendisinin özel bir hastanede doktorluk yaptığını biliyorum” dedi. Tanık Ün´den sonra söz alan Andrew Craig Brunson, “Benim PKK´lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Söz konusu doktora yaralı da götürmedim. PKK´lılarla hiç tanışmadım. Böyle bir şey de mümkün değildir” diye konuştu.


Levent Kalkan: İfadem yanlış anlaşıldı

Duruşmanın kilit isimlerinden biri olan Levent Kalkan iddianamedeki 15 Temmuz darbe girişimine katılan bazı FETÖ’cülerin Brunson’ın dua evinde saklandıklarını duyduğunu ve bunu Yılmaz Demircan adlı kişiden duyduğunu söylemişti.


“Hani FETÖ’cüler burada kalmıştı?”

Mahkeme Yılmaz Demircan’ı çağırdı ve Levent Kalkan ile yüzleştirdi. Yılmaz Demircan mahkemede ‘Bu evde ben sadece Korelileri gördüm’ dedi. Mahkeme başkanı bu sefer Levent Kalkan’a ‘hani FETÖ’cüler burada kalmıştı?’ demiştin deyince de Levent Kalkan ilginç bir yanıt verdi ve ‘Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim.’ dedi.

Diger olayda Levent Kalkan önceden Brunson’ın yardımcısı olan Agit adlı PKK’lının PKK’nın bombacısı olduğunu ve 8 yıl eylemlere katıldığını ve bunu da bir diğer ev arkadaşı olan Volkan Sürer’den duyduğunu söylemişti. Volkan Sürer de mahkemeye getirildi. Volkan Sürer’e Levent Kalkan’ın bu iddiası soruldu.

“Bombacı mombacı görmedim”


Volkan Sürer de ‘Ben böyle bir şey bilmiyorum, aslında ondan duymuştum bu iddiayı’ dedi. Sürer’in konuşması üzerine Levent Kalkın çok şaşırdım dedi. Ardından da Volkan Sürer verdiği ifadesinde ‘ben bombacı mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını oda görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim.” dedi.

Başaran Holding uçak kazası raporu: Saniye saniye kokpitte yaşananlar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.