Dünyada mutlaka görülmesi gereken 30 doğa yolu

Dünyada bazı yollar var ki hayatınızda mutlaka görmede değer. Amerika’dan İskoçya’ya, Almanya’dan Hindistan’a, Romanya’dan Türkiye’ye mutlaka görülmesi gereken 30 doğa yolu…

Dünyada mutlaka görülmesi gereken 30 doğa harikası yol:

Denizaşırı Otoyolu, Florida, ABD

Denizaşırı Otoyolu, Florida
Denizaşırı Otoyolu, Florida

Denizaşırı Otoban Florida adasını Florida Keys’e bağlar. 113 mil boyunca 42 denizaşırı köprüden oluşur. Okyanusun yüzeyinde sürüyorsun gibi hissedeceksin. Güneşli havada ya da gün batımında, güneşin su üzerindeki yansıması muhteşem bir deneyim yaşatacaktır.

Karakurum Karayolu, Pakistan ve Çin

Karakurum Karayolu, Pakistan ve Çin

Karakurum Otoyolu, dünyadaki en yüksek uluslararası asfalt yollardan biridir. Karakurum yolu dağ boyunca ilerlerken Pakistan ile Çin’i birbirine bağlamaktadır.


Guolian Tüneli Yolu, Çin

Guolian Tüneli Yolu, Çin
Guolian Tüneli Yolu, Çin

Çin’in Henan eyaletindeki Guoliang Tüneli Yolu, ‘Hata kabul etmeyen yol’ olarak çevriliyor. İsmine yakışan bu yol Taihang Dağları’nın kenarına inşa edilmiş Guoliang Tüneli’nden tam anlamıyla kesiliyor . Kısa ama heyecan verici bir yolculuk.

Romantische Strasse, Almanya

Romantische Strasse, Almanya
Romantische Strasse, Almanya

Almanca ‘Romantik Yol’ anlamına gelen ‘Romantische Strasse’ boyunca sayısız cazibe merkezine sahip. Neuschwanstein Kalesi (Disney World’teki Cinderella Kalesi için mimari ilham) gibi sayısız ortaçağ kalesi ve 14. yüzyıldan kalma Dinkelsbühl renkli evleri ve ahşap çatıları ile dolu şehri görüyorsunuz.

A82, İskoçya, Birleşik Krallık

A82, İskoçya

125/5000 Glencoe A82 Yolu, size Rannoch Moor Köprüsü gibi harika manzaralar sunuyor.

Kuzey Yungas Yolu, Bolivya

Kuzey Yungas Yolu, Bolivya
Kuzey Yungas Yolu, Bolivya

Kuzey Yungas Yolu muhteşem olmasının yanı sıra tek şeritleri, dar dönüşleri ve dik bırakmaları nedeniyle dünyanın en tehlikeli yolu olarak da bilinir.

The Transfagarasan, Romanya

The Transfagarasan, Romanya

Yol, çok sayıda viyadük ve tünel ile sürücüler ve bisikletliler için bir meydan okuma olarak bilinir.

Büyük Okyanus Yolu, Avustralya

Büyük Okyanus Yolu, Avustralya

Avustralya’nın en güzel yollarından biridir. Bir dizi turistik yerden geçersiniz: Ünlü Oniki Havariler kireçtaşı yığınları, balina gözlemleri, yağmur ormanları ve milli parklar yol üzerinde bulacaklarınızdan…

Rohtang Geçidi, Hindistan

Rohtang Geçidi, Hindistan

Büyük toprak kaymalarıyla bilinmesine rağmen, Hindistan’ın Rohtang Geçidi muhteşem manzaralar sunuyor. Bunların arasında buzullar zirveler ve nehirleri düşünün.

Trollstigen Yolu, Norveç

Trollstigen Yolu, Norveç

Norveç’in Trollstigen Yolu, son derece dar ve dik dolambaçlı bir yol. Yukarıya doğru çıkacak olursanız, dağların üzerinde yükselen 1.050 metrelik Stigfossen şelalesi ile ödüllendirileceksiniz.

Ateş Yolu Vadisi, Nevada, ABD

Ateş Yolu Vadisi’ne giridğinizde, güzel kırmızı kumtaşı oluşumlarından geçersiniz. Güneşi yansıttıkları için, formasyonlar yanıyor gibi görünüyor.

Hana Otoyolu, Hawaii, ABD

Hana Otoyolu, Hawaii

Hana Otoyolu Maui’nin sahil şeridinde yer alıyor. 620 keskin dönüş ve 59 köprüden oluşan bu yol; şelaleler, yağmur ormanları ve tabi ki okyanus da dahil olmak üzere çeşitli manzaralara doyacağınız bir serüven sunuyor.

Atlantic Yolu, Norveç

Atlantic Yolu, Norveç
Atlantic Yolu, Norveç

Norveç’in Atlantik Yolu, yedi köprüye sahiptir ve Atlantik Okyanusu’nun nefes kesen manzaralarını sunar. Sakin havalarda araç kullanıyorsanız, balinaları ve mühürleri bile görebilirsiniz.

Milford Yolu, Yeni Zelanda

Milford Yolu, Yeni Zelanda

Milford Yolu, Güney Alpler’in kalbinde, Fiordland Milli Parkı boyunca 144 mil uzunluğundadır. Yol ayrıca “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin çekim yerlerinden biri olan Milford Sound’a da bağlanıyor.

Baobabs Caddesi, Madagaskar

Baobabs Caddesi, Madagaskar
Baobabs Caddesi, Madagaskar

Baobab ağaçları başka bir gezegendenmiş gibi görünüyorlar. Madagaskar’daki 10 millik yol boyunca, Los Angeles’taki palmiye ağaçlarıyla kaplı Rodeo Drive’ı taklit eden bu doğal formasyonu keşfedin.


Interstate 70, Utah, ABD

Interstate 70, Utah, ABD
Interstate 70, Utah, ABD

Interstate 70, kışın görebileceğiniz en güzel yollardan biri. Özellikle de yolun karla kaplı Benekli Kurt Kanyonu boyunca dolanan kısmı muhteşem.

Oberalp Geçidi, İsviçre

Oberalp Geçidi, İsviçre
Oberalp Geçidi, İsviçre

Oberalp Geçidi, İsviçre Alpleri’nden geçerek deniz seviyesinden 6.706 metre yüksekliktedir. Yol sadece yaz aylarında açıktır, ancak kış aylarında geçiş boyunca bir tren yolculuğu yapabilirsiniz.

Blue Ridge Parkway, North Carolina & Virginia, ABD

Blue Ridge Parkway, North Carolina & Virginia

Blue Ridge Parkway, Kuzey Carolina’dan Virginia’ya kadar uzanmaktadır. Engebeli dağ manzarası ve Appalachian Otoyolu manzarasına sahiptir.

Chapman’s Peak Drive, Güney Afrika

Chapman’s Peak Drive, Güney Afrika

Chapman’s Peak Drive yaklaşık beş kilometre uzunluğundadır. Ancak yolun 114 eğrisi vardır. Dağ ve denizden 180 derecelik çarpıcı manzaralar sunar.

Big Sur, California, ABD

Big Sur, California

Big Sur, Kaliforniya’nın engebeli sahil şeridi boyunca uzanan yolunu ifade eder. Pencereden dışarı bakıldığında, Pasifik Okyanusu’nun eşsiz manzarasını göreceksiniz.

Col de l’Iseran, Fransa

Col de l'Iseran, Fransa france
Col de l’Iseran, Fransa

Col de l’Iseran, Alpler’in en yüksek asfalt yoludur. Bu doğal güzergâh sadece yaz aylarında açıktır ve Tour de France’da birkaç kez kullanılmıştır.

Stelvio Pass, İtalya

Stelvio Pass, Italya italy
Stelvio Pass, İtalya

İtalya’nın Stelvio Geçidi, 9000 metre yükseklikteki İtalyan Alpleri’nden geçerek eşsiz manzaralar sunmaktadır.

Scenic Byway, Arizona, ABD

Scenic Byway, Arizona

Scenic Byway 163, Utah’ın Anıt Vadi boyunca Arizona sınırından uzanmaktadır. 45 millik sürüş sırasında kırmızı kayalar ve çöllere hayran kalacaksınız.

Ruta 40, Arjantin

Ruta 40, Arjantin

Ruta 40, Arjantin’in kuzey sınırından güney ucuna kadar 3.000’den fazla mil boyunca uzanıyor. 18 nehir ve 20 milli parktan geçerek Andes dağlarına paralel olarak mükemmel bir manzaraya sahip olmaktadır.

Touge Yolları, Japonya

Touge Yolları, Japonya
Touge Yolları, Japonya

Arkadan çekişli otomobillerde “sürüklenmeyi” deneyebilecek kadar cesursanız Japonya’daki Touge Yolları favoriniz olabilir. Hem aktif bir volkan hem de Japonya’nın en yüksek zirvesi olan Fuji Dağı’nın kalderasına çıkıyor.

Cabot Trail, Nova Scotia, Kanada

Cabot Trail, Nova Scotia

Cabot Trail, Kanada’daki en doğal sürüş yollarından biridir ve Cape Breton Adası’nın büyük bir bölümünü sarmaktadır. Hem ağaçların hem de okyanusun manzarasını sunar.

Nurburgring Nordschleife, Almanya

Nurburgring Nordschleife, Almanya
Nurburgring Nordschleife, Almanya

Herhangi bir Speedster’ın hayali olan Nurburgring Nordschleife, hem yarış pisti hem de ücretli bir yoldur. 12.93 mil döngü 24 euro ücret ödemeye istekli herkese açıktır .En deneyimli sürücüler için bile zorlu olduğunu kanıtlayacaktır.

San Juan Skyway, Colorado, ABD

San Juan Skyway, Colorado, ABD

San Juan Skywaycuts, Colorado’daki San Juan dağlarının 232 km’lik tarihi zirvelerinden. Hava yolu beş milyon hektarlık kesintisiz ormanı görmenizi sağlar. Geçiş yapmak yaklaşık altı saat sürüyor.

Zigana Geçidi, Türkiye

Zigana Geçidi, Gümüşhane, Türkiye
Zigana Geçidi, Gümüşhane, Türkiye

Zigana Geçidi, Kuzey Anadolu Dağları’nda, Gümüşhane il sınırları içerisinde bulunuyor. Rakımı 2032 metredir. Geçit Doğu Karadeniz coğrafi yapısı ile Orta Anadolu yaylaları arasındaki geçiş noktasında bulunur. Orta Anadolu tarafında Harşit Vadisi yer alır.

Orhaniye, Marmaris, Türkiye

Orhaniye yolu, Marmaris, Türkiye
Orhaniye yolu, Marmaris, Türkiye

Orhaniye, dünyaca ünlü kıyı oku ile bilinen Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı mahalledir. Orhaniye’de doğa muhteşem. Etrafı çam ormanlarıyla ve güzel plajlarla dolu. Ormanların suya yansımasıyla birlikte panoramik bir manzara ortaya çıkmakta. Deniz her daim sakindir.

Türklerden vize istemeyen vizesiz seyahat edebileceğiniz şehirler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.