Dünyanın en iyi uluslararası şirketleri listesi: TOP 25

Great Place to Work Enstitüsü, Dünyanın en iyi uluslararası şirketleri listesini açıkladı. Türkiye’de faaliyet gösteren 5 şirket de listeye girdi.

Dünyanın en iyi uluslararası şirketleri listesi: TOP 25
Dünyanın en iyi uluslararası şirketleri listesi: TOP 25

Great Place to Work Enstitüsü, 51 ülkede gerçekleştirdiği analiz ve araştırmaya dayanarak dünyanın en iyi çok uluslu işverenleri listesini açıkladı. 57 çok uluslu şirketin dahil olduğu araştırmada 2 milyon 700 bin çalışan temsil edildi.

Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri araştırmasında Great Place to Work modeline ait güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan boyutlar analiz edildi. Aynı zamanda Culture Audit analizi ile şirketlerin İK uygulamaları ve politikaları değerlendirildi.


Birinci Salesforce, ikinci Mars, üçüncü Scandic oldu

Listenin bir numarası 32 bin çalışanı bulunan Salesforce oldu. İkinci sırada 161 bin çalışan sayısıyla Hilton gelirken, üçüncü sıraya 100 bin çalışana sahip Mars Inc yerleşti. Intuit Inc.dördüncü, The Adecco Group beşinci, DHL altıncı oldu. Mercado Libre’nin yedinci olduğu listede, Cisco sekizinci, Daimler Financial Services dokuzuncu, SAS Institute Inc ise onuncu oldu.

Türkiye’nin en iyi 5 işvereni listeye girdi

11. sıradaki National Instruments Corporation’ı Stryker, SAP SE, Hyatt Hotels Corporation ve Cadence Design Systems Inc takip etti. AbbVie’nin 16. olduğu listede, American Express kendine 17. sırada, SC Johnson ise 18. sırada yer buldu.

EY 19. olarak listeye girmeye hak kazanırken, Admiral Group plc 20., 3M 21., Belcorp 22. olarak listeye girdi. Adobe Systems Incorporated’ın 23. sırada olduğu Avrupa’nın en iyi çok uluslu şirketleri listesinde, Natura 24., Scotiabank ise 25. oldu.

Mayıs ayında açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde de yer alan AbbVie, Hilton ve H&M Avrupa’nın en iyi çok uluslu şirketleri arasına girmeyi başardı.

Çalışanların %92’si kendilerine adil bir şekilde davranıldığını düşünüyor

Araştırmada 2,7 milyon çalışan yorumundan elde edilen verilere göre, çalışanların iş yerinde birbirlerini önemsemeleri ve işi tamamlamak için fazladan çaba sarf etme konusunda gönüllü olmaları en dikkat çeken bulgular arasında yer aldı.

Listeye giren şirketler en yüksek puanları çeşitlilik ve katılım boyutlarından aldılar. İlk 25 şirketteki çalışanların yüzde 92’sinden fazlası, cinsel yönelimleri, ırkları ve cinsiyetleri ne olursa olsun kendilerine adil bir şekilde davranıldığını düşünüyor.


İnovasyon kültürü geliri 5,5 kat artırıyor

Teknoloji ve iş yapış modellerinin iş yeri kültürünü dönüştürdüğüne dikkat çeken Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak;

“Dünya inanılmaz bir hızda değişiyor. Biz de bu değişime paralel olarak en iyi şirketleri değerlendirme ve ödüllendirme metotlarımızı geliştiriyoruz.”

“Yeni modelimizin merkezinde şirketlerin çalışanlarına inovasyon için ilham vermelerine, yöneticileri ile organizasyon değerlerine bağlılıklarını artırıp insan potansiyelini maksimize etmelerine destek olmak yer alıyor.”

“Son araştırmamız, tüm çalışanların inovasyona katılmasını sağlayan kapsayıcı bir kültüre sahip şirketlerin, yenilikçiliği daha az benimseyen şirketlere göre gelirlerini 5,5 kat artırdığını gösteriyor.” dedi.

Dünya genelinde uygulanan program Türkiye’deki şirketlere de açık

Dünya genelinde uygulanan Recognition programının önemine de değinen Toprak, sözlerini şöyle bitirdi:

“Şirketlerin işveren markalarını desteklemek, kurum kültürlerine güç kazandırmak hedefi ile tasarlanan ve dünya genelinde uygulanan Recognition programımızı devreye aldık.”


“Recognition programımız, içinde barındırdığı derin analizlerle sadece listeleme ya da ödüllendirme süreçleri ile sınırlı kalmıyor, aynı zamanda şirketlere sunulan detaylı raporlarla kurum kültürünün geliştirilmesi için şirketlere önemli bir içgörü sunuyor.”

Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri listesi (TOP 25)

  1. Salesforce
  2. Hilton
  3. Mars Inc
  4. Intuit Inc
  5. The Adecco Group
  6. DHL
  7. Mercado Libre
  8. Cisco
  9. Daimler Financial Services
  10. SAS Institute Inc.
  11. National Instruments Corporation
  12. Stryker
  13. SAP SE
  14. Hyatt Hotels Corporation
  15. Cadence Design Systems Inc
  16. AbbVie
  17. American Express
  18. SC Johnson
  19. EY
  20. Admiral Group plc
  21. 3M
  22. Belcorp
  23. Adobe Systems Incorporated
  24. Natura
  25. Scotiabank

Türkiye’nin eniyi işveren şirketleri listesi 2018


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.