Kasko sigortası primleri 3 puan daha yükseldi!

Kasko Sigortası ve Trafik Sigortası Endeksi Ağustos ayı verilerine göre, bir önceki aya göre kasko primlerinde 3 puan, trafik sigortası primlerinde ise 1 puanlık artış yaşandı.

Türkiye’nin ilk ve en büyük sigorta platformu Sigortam.net, kasko ve trafik sigortası primlerindeki değişimi ortaya koyan Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’nin Ağustos ayı verilerini açıkladı.

Otomobillere sunulan tekliflerin ağırlıklı ortalamasını gösteren endekse göre, Ağustos ayı kasko sigortası endeksi Temmuz ayına göre 3 puanlık artış kaydederek 103 oldu. Trafik sigortası primlerinde ise bir önceki aya göre 1 puanlık artış kaydedildi; böylece Temmuz ayında 66 olan trafik sigortası endeksi 67 puan oldu.


2017 başında baz 100 olan kasko primleri ortalaması 2.148 TL, yine baz 100 olan trafik sigortası primleri ise ortalama 1.337 TL olarak gerçekleşmişti.

2018’in ilk ayında ise 2.014 TL olan ortalama kasko primleri geçen ay 2.215 TL’ye, 831 TL olan ortalama trafik sigortası primleri ise 895 TL’ye çıktı. Geçen yıl Ağustos ayında ise 92 puan olan kasko sigorta pirimi 1.976, 57 puan olan trafik sigortası primi 768 olarak kaydedilmişti.

Sigortam.net, müşterilerinin en doğru ürünü, en iyi fiyata, kolay ve hızlı bir şekilde satın almalarını sağlamak amacıyla sektördeki en büyük 20 sigorta şirketinin tekliflerini sunuyor; ayrıca internet sitesinden gerçekleştirilen poliçe alımlarında müşterilerine özel indirimler sağlıyor.

Geçen yılın Ağustos ayından itibaren her ay düzenli olarak Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’ni açıklayan ve sahip olduğu büyük veriyi hizmete sunan Sigortam.net, böylece araç sahiplerinin otomobil sigortalarındaki genel seyre ilişkin bilgi edinmelerini sağlıyor.


Sigortam.net Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’ne göre 2017 yılın ocak ayından bu yana otomobillerde kasko ve trafik sigortası primlerindeki değişimi gösteren grafik şöyle:

Kasko sigortası teminatları: Genişletilmiş Kasko Sigortası nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.