Kahraman pilotlar: Görgü tanıkları helikopter kazasını anlattı

İstanbul Sancaktepe’de Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter mahalle arasına düştü. Helikopterde bulunan 2’si subay, 2’si astsubay 4 asker şehit oldu. Ağır yaralanan bir uzman çavuş da hastanede tedavi altına alındı. Görgü tanıkları facia anını anlattı.

Kahraman pilotlar: Görgü tanıkları helikopter kazasını anlattı
Kahraman pilotlar: Görgü tanıkları helikopter kazasını anlattı

Kahraman pilotlar: Görgü tanıkları helikopter kazasını anlattı

Bir vatandaş “Helikopter binaların üstüne düşmemek için 3,4 sefer tur attı. Sonra boşluğa düştü.” dedi. Kazayı görerek olay yerine koşan bölge sakinlerinden Doğan Yıldız “Yaralı askeri hemen hastaneye kaldırdık. Diğer askerler maalesef şehit olmuştu” dedi.

Binaların üstüne düşmemek için 3 – 4 sefer tur attı

Kazanın saat 10:40 sıralarında meydana geldiğini belirten bir görgü tanığı ise “Helikopter binaların üstüne düşmemek için 3 – 4 sefer tur attı. Sonra boşluğa düştü. Bir binanın da saçağına çaprtı. Helikopter üçe bölünmüştü. Büyük bir gürültüyle düştü. Herkes kaçıştı.” dedi.


Bir başka görgü tanığı ise gürültüyle sokağa çıkınca helikopterin enkazı ile karşılaştıklarını belirtti.

İstanbul Sancaktepe’de Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter mahalle arasına düştü. Helikopterde bulunan 2’si subay, 2’si astsubay 4 asker şehit oldu. Ağır yaralanan bir uzman çavuş da hastanede tedavi altına alındı.

UH-1 tipi askerli helikopter sokak arasına düştü

uh-1 tipi askeri heikopter kazası

İstanbul Sancaktepe’te Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopter,  sokak arasına düştü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Helikopterde bulunan 2’si subay, 2’si astsubay 4 asker şehit oldu, bir uzman çavuş da ağır yaralandı. Helikopterin teknik bir arıza yüzünden düştüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

Helikopterin, boş alana düşmesi ve  düştüğü yerde kimsenin olmaması da olası daha büyük bir faciayı önledi.

Soruşturma başlatıldı

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olay yerinde inceleme yapmak üzere iki Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği, bir Başsavcı Vekilinin de olay yerinde olduğu öğrenildi. Olay yerinde incelemeler sürüyor.


Kuyruk kısmı çatıya çarpmış

istanbul sancaktepe samandıra helikopter kazası

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kazada 4 askerin şehit olduğunu ve bir askerin de yaralandığını bildirdi. Vali Yerlikaya, askeri helikopterin Sancaktepe’de Topçular Caddesi Fırtına Sokak’taki 4 katlı binanın çatısına çarptıktan sonra sokağa düştüğünü söyledi.

Helikopterin düştüğüne ilişkin ihbarın saat 11.00’de geldiğini belirten Yerlikaya, 1. Ordu Komutanlığına bağlı Samandıra Kışlası’nda Hava Alayı’na ait eğitim uçuşu yapan bir askeri helikopterin bilinemeyen bir sebepten dolayı düştüğünü açıkladı.

Vali Yerlikaya, “4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Mahallemize ve hepimize geçmiş olsun.” dedi.

Bakan Akar: Çaba göstermişlerdir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eğitim uçuşu sırada askeri helikopterin düştüğü Samandıra’ya geldi. Bakan Akar ve Vali Yerlikaya olay yerinde incelemeler yaptı.

istanbul sancaktepe samandıra helikopter kazası

Bakan Akar yaptığı açıklamada; “Helikopterde 2 subay 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunmaktaydı. 11.02’de helikopterle irtibat kesilmiştir. Daha sonrada bu kaza meydana geldi. Kaza sonrası 2 subayımız ve 2 astsubayımız şehit oldu. Uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. Hem adli hem idari soruşturma sürmekte” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan açıklama


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan, Sancaktepe’de helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması ve 1 askerin yaralanmasına ilişkin paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “İstanbul Sancaktepe’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı askerimize acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Sivas’ta tren kazası: Yolcu treni ile yük treni kafa kafaya çarpıştı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.