Yarım devrelik derbi performanslarında gülen olmadı

Spor Toto Süper Lig’de 23. Hafta dev derbi ile kapandı. Dolmabahçe’de karşı karşıya gelen Beşiktaş ile Fenerbahçe berabere kaldı. İlk yarıyı 3-0 önde kapatan Beşiktaş, ikinci yarıda yediği üç golle beraberliğe razı oldu. Geriden gelme avantajını kullanan sarı-lacivertliler, deplasmanda aldığı bir puanla evine döndü.

Yarım devrelik derbi performanslarında gülen olmadı beşiktaş fenerbahçe maç sonucu
Beşiktaş Fenerbahçe maç sonucu: 3-3

Evinde oynamanın verdiği avantajla karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, maçın ilk 20 dakikalık bölümünde rakibini adeta sahasına hapsetti. Fenerbahçe’nin atağa çıkamadığını gören siyah-beyazlılar, tüm takım rakip yarı sahaya yerleşti. Bunun karşılığını ilk 20 dakikada attığı iki golle alan Beşiktaş derbide rahatladı. İlk yarının sonlarına doğru Fenerbahçe’nin kaptırdığı bir topta Volkan ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, plase vuruşuyla farkı 3’e çıkardı.

İlk yarısı kabus gibi sona eren karşılaşmanın ikinci yarısına Moses ve Isla’yı oyundan çıkarıp, Valbuena ve Ayew’i oyuna alarak başlayan Ersun Yanal, yaptığı bu değişikliklerin meyvesini ikinci devrenin ilk dakikalarından itibaren almaya başladı.


Topa daha fazla hükmetmeye başlayan Fenerbahçe, 55.dakikada attığı golle umutlandı. Bu gol Fenerbahçe’yi diriltirken, Beşiktaş taraftarını adeta sessizliğe gömdü. Bu golden sonra motivasyonu artan deplasman ekibi, sahayı daha iyi parselleyip kendisine daha fazla güvenerek oyunu doğru şekilde oynamaya devam etti.


Artık oyundan iyice düşmeye başlayan Beşiktaş, Hasan Ali’nin uzaktan vurduğu klas gole seyirci kaldı. 3-3’ten sonra her iki takımın da girdiği pozisyonlardan yararlanamaması üzerine karşılaşma beraberlikle sona erdi.

Beşiktaş Fenerbahçe derbisi 25 Şubat 2019

Karşılaşmaya hatalı oyuncu tercihleri ile başlayan Ersun Yanal, 3-0 geriye düştüğü maçın ikinci yarısına aldığı risklerle başlayarak takıma güven aşılamaya çalıştı. Bu düşüncesinde başarılı olan deneyimli teknik adam, kulüpte ciddi travmaların yaşanacağı derbi maçı yenilmeden tamamlayarak önemli bir virajı döndü. Şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan kaybeden Beşiktaş, iki puandan ziyade 3-0’dan 3-3’e gelen karşılaşma sonunda mental açıdan zarar gördü.

beşiktaş fenerbahçe derbisi maç sonucu
25 Şubat 2019 Beşiktaş Fenerbahçe derbisi maç sonucu

Bir tarafta alt sıralardan hızla uzaklaşmak isteyen Fenerbahçe, diğer taraftan lider Başakşehir ile arasındaki farkın 11 puana çıkmasıyla şampiyonluk ümidini azaltan Beşiktaş. Alınan 3-3’lük beraberliğin Spor Toto Süper Lig’de kalan 11 maça nasıl etki edeceği en büyük merak konularından birisi olacak.

Kocaman vefasızlık