Ankapark’ta roller coaster bozuldu; insanlar yürüyerek aşağı indi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan Ankarpark’ta roller coaster yüksek bir noktada arızalandı. Görüntülerde insanlar rayların üzerinden yürütülerek indirilmeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı Ankapark’ta ortaya çıkan bir görüntü dikkat çekti. Park içinde yer alan eğlence treni arızalanarak tepede kaldı. Trene binen vatandaşlar yürüyerek aşağı indi.

Maliyeti ve Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yapılması nedeni ile tartışma konusu olan Ankapark’ta ortaya çıkan bir görüntü dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki gün önce açılışını yaptığı projede yer alan eğlence treni arızalanınca vatandaşlar yürüyerek aşağı inmek zorunda kaldı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Melih Gökçek’in projesi olan Ankapark, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yapılmış ve bu yüzden büyük bir tartışma konusu haline gelmişti.

Ankapark için 1 milyar 450 milyon TL harcanmış

Melih Gökçek, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada Ankapark için 1 milyar 450 milyon lira harcandığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin açılışında yaptığı konuşmada, Ankapark’a girişlerin 31 Mart’a kadar ücretsiz olacağını söylemişti.

ankapark anka park roller coaster

Mimarlar Odası uyarmıştı: Aklı olan Ankapark’taki oyuncaklara binmez

Ankapark projesiyle ilgili yetkili kurumları göreve çağıran Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankapark’ın işletilmesi, inşa edilmesi, ihalesi ve açılması hukuksuzdur” demişti.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan Ankapark projesi için, Ankara Valiliğini, İçişleri Bakanlığını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etti. Oda’dan yapılan açıklamada “Ankapark’ın açılmasına müsaade etmeyin. Açılması durumunda halkın can ve mal ve güvenliğini tehlikeye atmaktan suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerine yer verdi.

“Yaşanacak kazaları düşünmek bile istemiyoruz”

Açılışı ilkbaharda yapılması planlanan ve giriş ücreti 25 TL olarak belirlenen Ankapark projesinin Atatürk Orman Çiftliği alanında, Atatürk’ün şartlı bağışı ihlal edilerek hukuksuz bir şekilde inşa edildiğini belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş, şu uyarılarda bulundu:

ankapark ankara

Gevşek zemin

Ankapark’ın işletilmesi, inşa edilmesi, ihalesi ve açılması hukuksuzdur. Ankapark’ın zemini, su varlığı yüksek, gevşek bir zemindir. Birinci derece mutlak tarım alanıdır. Bilimden uzak, teknik şartnamelere uymaktan imtina eden Ankapark halkın canını tehlikeye atacaktır. Ankapark arazisinin böyle bir yapılaşma için uygun olmadığı, tarım arazisi niteliği taşıdığı ve zeminin yumuşak olduğu bilimsel raporlarla kanıtlanmıştır.

Ankapark’ta kullanılan malzemelere ilişkin uzmanlarımızın yaptığı tespitlerde ana giriş kapısı kulelerinde, kubbelerde ciddi bir çökme olduğu tespit edilmişti. Yapılardaki çökme ve çatlamalar tamamen zeminin yumuşaklığı, tarım arazisi niteliği ve taban suyunun yüksek olmasından kaynaklı. Aşırı yağış durumu sonrasında taban suyunun yükselmesi sonucu yaşanacak kazaları düşünmek bile istemiyoruz”.

“Melih Gökçek yukarıda asılı kalmıştı”

“Ankapark’a yapılan tematik oyuncaklar dört yıldır alanda yer alıyor. Açılmadan bakıma ihtiyaçları  var. Aklı olan Ankapark’taki oyuncaklara binmez. Ancak ne yazık ki tüm uyarılara rağmen yerel seçimlerde açacaklarını söylüyorlar. Ankapark’ın açılması kazalara yol açacaktır, tıpkı hızlı tren kazası gibi sinyalizasyon olmadan açılması gibi.


Ankapark denemesinde Gökçek yukarıda asılı kalmıştı, bunu unutmayalım. Ankapark oyuncaklarının her türlü testten geçtiğine ilişkin bağımsız firmalardan verilecek raporları açıklasınlar kamuoyuna. Ankapark’ı halkın hayatını da tehlikeye atarak açmakta ısrar etmek akla ziyan bir durumdur.”

İstanbul seçim anketi: Genel ve ilçe ilçe kapsamlı anketler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.