İngilizce anlayıp konuşamayanlar için etkili tavsiyeler

İngilizce anlayıp konuşamayanlar için etkili tavsiyeler… Söz konusu İngilizce olduğunda en sık duyduğumuz cümle hiç kuşkusuz “İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum” oluyor. Bu cümlenin yaygın olmasının en önemli sebebi İngilizceyi ezberci bir anlayışla öğrenmek ve bilgilerin aktif olarak öğrenilmemesidir.

İngilizce anlayıp konuşamayanlar için öneriler tavsiyeler
İngilizce anlayıp konuşamayanlar için etkili tavsiyeler

İngilizce anlayıp konuşamayanlar için etkili tavsiyeler:

Bu konuda dil öğrenme metodunun belirleyici bir rol üstlendiğini vurgulayan Berlitz Dil Okulları Müdürü Çağdaş Kardaş, İngilizce anlayıp konuşamayanlar için önemli ipuçları verdi.

Ezberci sistemin sınırlarını aşmalısınız

Eğer birçok İngilizce kelime bilmenize rağmen sıra konuşmaya geldiğinde duraksıyor, aklınızdan çeviri yapmaya çalışıyor, bildiğiniz kelimelerin anlamlarını çıkarmaya çalışıyorsanız tam olarak İngilizce bildiğiniz söylenemez.


Birkaç yaygın kalıp ve kelime yazarken işinizi kolaylaştırabilir ancak dil konuşabilmek için pasif bir öğrenmeden çok aktif bir konuşma süreci gereklidir. Bunu sağlamak içinse bu zamana kadar hep kağıt üzerinde kalan bilgileri, ezberci anlayışı bir kenara bırakmalı ve interaktif bir sürece dahil olmalısınız.

Konuşmak için önce dinlemelisiniz

Bir bebek konuşmayı önce dinleyerek sonra taklit ederek ve sonra yavaş yavaş konuşmaya başlayarak öğrenir. Bu öğrenme süreci tamamen duymak, dinlemek ve pratik yapmak üzerine kuruludur. Yani öncelikle dinlemeye odaklanılmalı, dinlemenin en az pratik yapmak kadar önemli olduğu unutulmamalıdır. Bu noktada günlük çalışma prensibinize dinleme aktivitelerini eklemeyi ihmal etmemelisiniz.

Konuşma pratiği yapmadan, konuşamazsınız

Dil öğrenmek için birçok yöntem vardır. Kursa veya yabancı bir ülkeye gidebilir, kitap, film, dizi gibi takviye yollar deneyebilirsiniz. Ancak öğrendiğinizi gerçek hayat senaryoları üzerinde uygulamazsanız akıcı bir şekilde konuşmanız çok zordur.

Bu noktada dil öğrenmeyi bilimsel bir temelde ele alan ve bir bebeğin öğrenme biçimini yabancı dil sürecine dahil eden metotlar denemelisiniz. Mutlaka konuşmalı, ana dili İngilizce olan insanlarla iletişime geçmeli ve bunu bir rutin haline getirmelisiniz. 


İngilizcede doğru öğrenme metotları sizi başarıya ulaştırır

Bu zamana kadar birçok yöntemi denenmesine rağmen hala akıcı şekilde İngilizce konuşamamanın en büyük nedeni, yanlış yöntemlerdir.

Dil öğrenmedeki standart yöntemlerin dışına çıkan ve kendi metodunu yaratan Berlitz, öğrencinin sınıfta konuşmasını, pratik yaparak öğrenmesini esas alıyor.

Çok yönlü bir eğitim modeli olan Berlitz Metodu, modern eğitim süreçlerini yenilikçi öğrenme materyalleri ile entegre ederek kişiye yabancı dil konuşma becerisi kazandırıyor.

Konuşma yeteneklerine odaklanarak, öğrenme şeklini diyalog ve role-play içerikler üzerine inşa ediyor.

Grameri kodlamadan sınıfta bol bol konuşma pratiği yaparak aktif bir şekilde öğretiyor.


Anadilinde eğitim veren, özel eğitim almış ve deneyimli öğretmenler aracılığıyla hayata entegre edebilecekleri veriyi üretiyor, aktif ve kaliteli bir eğitim süreci geçirmesini sağlıyor.

İngilizce öğrenirken asla yapmamanız gereken hatalar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.