İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark 4 bin oya indi!

İstanbul’da heyecan dorukta: Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki fark 4 bin oya indi. Aradaki puan farkı yüzde 0,05.

İstanbul İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark 20 bin oya indi!

Ekrem İmamoğlu saat 22:00’de şu açıklamayı yapmıştı:

Ekrem İmamoğlu, son açıklamasında (22.00) ellerindeki verilere göre yüzde 5.25 farkla önde olduklarını duyurdu.

CHP adayı, YSK ve AA’nın manipülasyon yaptığını yineledi “Ahlaklı olun. Hak yemem hakkımı da yedirtmem” dedi ve oy oranının aslında 52,42 olduğunu söyledi.


Ekrem İmamoğlu sandık görevlilerine de “Yerinizi terk etmeyin” uyarısında bulundu.

— Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı.

— Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik.

— Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı. Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.

— Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK), Anadolu Ajansı’nı (AA) şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum.

22.44 ANKARA’DA SON DURUM: YAVAŞ ÖNDE

Ankara’da sandıkların yüzde 85’i açıldı. CHP’nin adayı Mansur Yavaş yüzde 50.32 oy oranında.

AK Partili Mehmet Özhaseki ise yüzde 47.44 oy oranında.

22.35 YILDIRIM İLE İMAMOĞLU ARASINDAKİ FARK YARIM PUANA İNDİ

İstanbul’daki seçim sonuçlarında, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki puan farkı kapanıyor.

Yapılan son güncellemeye göre, İmamoğlu’nun Yıldırım’ın yarım puan gerisinde olduğu görülüyor.

22.32: ÖZHASEKİ’DEN ‘ÖNDEYİZ’ AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhur İttifakı’nın Ankara’da seçimleri kazandığını söyledi ve “Seçim Koordinasyon Merkezimize ulaşan verilere göre; başa baş geçtiği gözlemlenen yarışı önde tamamlıyoruz inşallah. Tüm sandık müşahitlerimiz sandık tutanakları için takiptedir. Kısa süre sonra resmi seçim sonuçları üzerinden konuşmak üzere, sağlıcakla” ifadelerini kullandı.

21.50 KARAMAN’I MHP ADAYI ALDI

Karaman Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Savaş Kalaycı kazandı.

21.48 SİNOP VE KIRŞEHİR CHP’NİN

Sinop Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Barış Ayhan kazandı. Kırşehir Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Selahattin Ekicioğlu kazandı.


21.45 DÜZCE, ZONGULDAK, ERZURUM VE UŞAK’TA AK PARTİ KAZANDI

Düzce Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Faruk Özlü kazandı. Zonguldak Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Ömer Selim Alan kazandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Sekmen kazandı. Uşak Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Çakın kazandı.

21.43 KIRIKKALE, NEVŞEHİR ve AFYONKARAHİSAR’I AK PARTİ ALDI

Kırıkkale Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Saygılı kazandı. Nevşehir Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Rasim Arı kazandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Zeybek kazandı.

21.42 SİİRT’TE HDP ADAYI IŞIK KAZANDI

Siirt Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Berivan Helen Işık kazandı.

21.41 ERZİNCAN VE KARABÜK’Ü MHP ALDI

Erzincan Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Bekir Aksun kazandı. Karabük Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Rafet Vergili kazandı.

21.40 İYİ PARTİ VE HDP YSK’YA GİTTİ

İYİ Parti ve HDP yöneticileri YSK’dan veri akışının kesilmesi nedeniyle bu kuruma gittiler.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Hasan Seymen, Yavuz Temizer, Ahmet Ersagun Yücel ile Genel İdare Kurulu Üyeleri Fuat Geçen, Nuri Okutan’dan oluşan heyet YSK’dan kaynaklanan veri akışı problemi ile olarak bilgi almak ve durum tespiti yapmak üzere YSK’ya gitti.

HDP’den de Ankara milletvekili Filiz Kerestecioğlu aynı gerekçeyle YSK’ya gitti.

21.30 YAVAŞ: İMZALI TUTANAKLARIN YÜZDE 51’İ SİSTEME GİRİLDİ

21.25 BURDUR’U CHP ADAYI ERCENGİZ ALDI

Burdur Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Ali Orkun Ercengiz kazandı.

21.12 BİNGÖL, GİRESUN VE MALATYA’YI AK PARTİ ADAYLARI KAZANDI

AA’nın aktardığına göre, Bingöl Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Erdal Arıkan kazandı. Giresun Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu kazandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Selahattin Gürkan kazandı.

21.10 ARDAHAN’I CHP ADAYI DEMİR ALDI

Ardahan Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Faruk Demir kazandı.

21.05 ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI AK PARTİLİ YARKA KAZANDI

Şırnak Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Yarka kazandı

21.00 HATAY’DA CHP ÖNE GEÇTİ

Sandıkların ilk açıklandığı saatlerde AK Parti’nin birinci göründüğü Hatay’da, oyların yüzde 61’i sayıldı. Buna göre CHP’li belediye Başkanı Lütfü Savaş, yarışı yüzde 48.71’le önde götürüyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı İbrahim Güler’in oy oranı ise yüzde 47.


20.57 İZMİR’DE FARK AÇILIYOR

Seçim sonuçları belli olan iller


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.