Leyla Alaton: Erdoğan’ı son derece feminist buluyorum!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton: Cumhurbaşkanımızı son derece feminist buluyorum. Bunu çevresindeki kadınlara bakarak da görebilirsiniz. Eşi Emine Hanım; son derece güçlü, ne istediğini bilen, kararlı bir rol model kadınlarımız için. Kızları da öyle. Hepsi çok iyi eğitimli, güçlü, çalışan ve üreten kadınlar.

Leyla Alaton: Erdoğan ı son derece feminist buluyorum

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’ın sorularını yanıtladı. Alaton, Kalçık’ın “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı feminist bulduğunuzu söylemiştiniz. Bu açıklamanız çok konuşulmuştu” ifadesi üzerine şunları söyledi:

— Evet, Cumhurbaşkanımızı son derece feminist buluyorum. Bunu çevresindeki kadınlara bakarak da görebilirsiniz. Eşi Emine Hanım; son derece güçlü, ne istediğini bilen, kararlı bir rol model kadınlarımız için. Kızları da öyle… Hepsi çok iyi eğitimli, güçlü, çalışan ve üreten kadınlar.


— Baba olarak böyle güçlü kadınlar yetiştirmiş olması bile, bu sözümü doğruluyor.

— Erdoğan’ın çevresine bakınca da görüyorsunuz; danışman kadrosunda çok değerli, bilgili kadınlar yer alıyor. Hem ailesindeki, hem danışman kadrosundaki kadınların sözlerine bu kadar değer veren biri nasıl başka türlü olabilir ki! Yine tekrarlıyorum;

“Erdoğan’ın kadın ve erkek farklıdır açıklamasının çarpıtıldığını düşünüyorum”

— Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son derece feminist olduğunu düşünüyorum. Erdoğan’ın ‘Kadın ve erkek farklıdır’ açıklamasının, bazıları tarafından çarpıtıldığını düşünüyorum.

— Kadın ve erkek yaratılış olarak farklıdır tabii ki. Farklı olduğumuz için zaten birbirimizi tamamlıyoruz. Bu yüzden Erdoğan’ın bu sözüne katılıyorum.

— Erdoğan, kadına çok değer veren bir lider. Haklar açısından, kadın ve erkeğin eşitliğini savunuyor; bu çok önemli. Külliye’deki kadrolara bakınca bile görebilirsiniz bunu. Külliye’deki kadrolarda, erkekler kadar kadınlar da görev alıyor.


— Böyle eğitimli, güçlü kadınları Külliye’de görmek beni mutlu ediyor açıkçası. Anadolu kadınlarını gördükçe umudum artıyor.

Biyografi: Leyla Alaton kimdir?

Biyografi: Leyla Alaton kimdir?

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Leyla Alaton, 1961 İstanbul doğumludur. Babası, 11 Eylül 2016 tarihinde hayatını kaybeden, iş adamı ve Alarko Holding’in kurucusu İshak Alaton’dur. Leyla Alaton, Türk iş kadınları arasında en renkli simalardan biri olarak dikkat çekmektedir.

Türk asıllı Musevi bir ailenin çocuğu olan Leyla Alaton’un annesi İsveçlidir. Köklü bir aile geleneğine sahip olan Alaton, eğitim hayatına Şişli Terakki Lisesi’nde başlamıştır. Daha sonra Sainte- Pulcherie Fransız Lisesi’nde ortaokulu ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde de lise eğitimini tamamlamıştır.

ABD’nin New Jersey eyaletinde Fairleigh Dickinson Üniversitesi’nde iş idaresi ve yöneticilik üzerine lisans eğitimi almış, ardından New York Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Endüstri Psikolojisi alanında da yüksek lisans yapmıştır.

1986 yılından beri iş hayatında aktif olarak çalışan Leyla Alaton, ABD’de öğrenim gördüğü yıllarda küçük çaplı ticaret yapmaya başlamıştır. Babasının varlıklı ve geniş imkanlara sahip olduğunu üniversite bitene kadar hissetmediğini ve hep mütevazi yaşadığını söyleyen Alaton, Türkiye’den getirdiği erkek kemerlerini, elinde bir bavulla Amerika’da pazarlamaya başlamıştır.

İş hayatına çok erken başlayan Alaton, 1986 yılında Türkiye’ye dönmüş ve kariyer yolculuğuna babası İshak Alaton ve ortağı Üzeyir Garih’in kurduğu Alarko Holding’te devam etmiştir. Alarko Holding’de Alkent- Etiler Uyduşehir ve Alsit Villakent projelerinin tanıtım pazarlama faaliyetlerini yürütmüştür. 1989 yılında da Alarko Holding’in tanıtım koordinatörlüğü görevini üstelenmiştir.


Leyla Alaton, 1993 yılında ilk defa Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda seçilen “Geleceğin Liderleri” arasında yer almıştır. Yine aynı yıl, Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık Şirketi’ni kurarak, Aerospatiale ve Alcatel gibi dünya devi şirketlere danışmanlık yapmıştır.

Merkez Bankası’ndan döviz müdahalesi: SWAP piyasasında değişiklik


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.