Mimarlar Odası’ndan Ankapark açıklaması: Çocuğunu seven göndermesin!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden Ankapark için velilere açık mektup: Çocuklarınızın yaşamını tehlikeye atmayın!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ankapark’a öğrencilerin götürülmesi için izin istemesine tepki gösterdi. Velilere mektup yazan Candan, “Çocuklarınızın yaşamını tehlikeye atmayın” dedi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, 31 Mart’a kadar girişlerin ücretsiz olduğu Ankapark’a Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin götürülmesi için yazıyla velilerden izin istedi.


Mimarlar Odası Ankapark açıklaması: Çocuğunu seven göndermesin!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, ortaokul ve lise öğrencilerinin Ankapark’a götürülmesine ilişkin talimatlara tepki gösterdi ve ebeveynlere açık mektup yazarak “Çocuklarınızın yaşamını tehlikeye atmayın” dedi.

“Yanıcı malzemelerdem imal edildiği bilgisini aldık”

Candan’ın ebeveynlere yazdığı açık mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Değerli veliler, sevgili ebeveynler, Ankapark’a gitsin diye atılan her imza en kıymetlinizin yaşamını tehlikeye atacaktır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak oyuncakların kullanım güvenliğinin olmadığını defalarca söyledik.

Yanıcı malzemelerden oluşmuş imalatların bilgisini aldık ve söz konusu olumsuzlukların teknik tespitlerinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığı’na, İçişleri Bakanlığı’na, Ankara Valiliği’ne defalarca bilgi verdik, suç duyurusunda bulunduk.

Bunlara rağmen açıldıktan iki gün sonra oyuncakların arızalanması ile başlayan bu güvensiz süreçte Ankapark’a çocuklarımızın götürülmesi talimatları vicdansızlıktır. Sevgisizlik, yönetenleri esir almış, iktidar hırsı yürekleri köreltmiştir.


Bu yaşadıklarımız karşısında artık sözler ve kelimeler erimekte, ülkenin geleceğine ve gelişimine dair yönetenlerden beklentiler tükenmektedir.”

Ankapark için 1 milyar 450 milyon TL harcanmış

Melih Gökçek, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada Ankapark için 1 milyar 450 milyon lira harcandığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin açılışında yaptığı konuşmada, Ankapark’a girişlerin 31 Mart’a kadar ücretsiz olacağını söylemişti.

Roller coaster içinde insanlarla tepede asılı kaldı

ankapark roller coaster tepede asılı kaldı arızalandı bozuldu

Geçtiğimiz günlerde Ankapark’ta roller coaster bozulunca tepede asılı kalmış, vatandaşlar raylardan yürüyerek aşağı inmişti.

İki farklı açıklama

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, bozulan Roller Coaster ile ilgili açıklamasında “Sigortayla ilgili çok basit bir arıza olmuş, yüzlerce oyuncağın olduğu bir yerde her gün mutlaka ufak tefek arızalar olur” diye konuşmuştu.

Ancak parkı işleten şirket daha önce yaptığı açıklamada arızayı “Roller Coaster kullanan misafirlerimizden birinin çantası rayların üzerine düşüyor. Ve Roller Coaster de kendini böyle bir durumda en güvenli noktada kilitliyor” sözleriyle açıklamıştı.

Melih Gökçek de tepede mahsur kalmıştı


2017 yılında dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, o zaman yapımı devam eden Ankapark’ı tanıtmak için turizmciler ve gazetecilerle buluşmuştu. Grup, Roller Coaster’a bindikten sonra Gökçek ile beraberindekiler, bir süre metrelerce yüksekte süre mahsur kalmıştı. Gökçek de raylardan yürüyerek aşağı inmek zorunda kalmıştı.

Hacamat nedir? Hacamat, yüksek lisans ve doktoraya girdi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.