Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı, kayyımın makam odasını paylaştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, kayyumdan devraldığı makam odasının görüntülerini sosyal medyada paylaştı: “Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar.”

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, mazbatasını aldı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Mızraklı, gecikmeli de olsa işlemleri tamamladıktan sonra mazbatasını aldığını söyledi.

Mızraklı, “Asıl mazbatamızı 1 Nisan’da halktan aldık. Bu kadar uzun ve acılı bir dönemden sonra, kayyum rejiminden sonra halk iradesi tesis etmiştir.” dedi.


Mızraklı, bugün itibarıyla göreve başlayacaklarını belirterek, “Bunun için herkese mesajımız şudur, hepimizin her şeyden çok barışa ihtiyacı var.” diye konuştu.

Kayyımın makam odasını paylaştı

Başkan Dr. Selçuk Mızraklı, talan ve israfın göstergesi olarak nitelediği makam odasında birçok değişiklik yapıldığı belirtiliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra görev alınan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı yerine kayyım olarak Cumali Atilla atanmıştı.


31 Mart yerel seçiminde HDP’li Selçuk Mızraklı yüzde 62.93 oy almıştı. AK Parti’nin adayı Cumali Atilla ise yüzde 30.99 oy alarak seçimini kaybetmişti.

Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu: Tarihimizdeki en büyük ekonomik kriz bu!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.