Game of Thrones final sezonu başlıyor: Demir Taht’a kim oturacak?

Her yeni sezonu büyük olay yaratan Game of Thrones final sezonuyla ekranlara gelecek. Diğer sezonlardan farklı olarak 6 bölümden oluşacak. Senaryo, George R. R. Martin’in yayımlanacak olan Kış Rüzgarları ve Bahar Rüyası adlı romanlarından ve ek olarak yeni sahnelerden oluşacak.

Game of Thrones hangi kanaldan izlenebilir?

Dizinin ABD yayıncısı HBO ve yapım şirketi tarafından yapılan son açıklamada; Game Of Thrones 8. sezon 1. bölümü; 14 Nisan Pazar günü saat 21.00’da yayınlanacak.

Game of Thrones 8. sezon ilk bölümü yeni bölümünün yayınlanmasından 24 saat sonra dizi 14 Nisan 2019 Pazar gecesi saat 04.00’dan itibaren Digiturk beIN SERIES SCI-FI HD kanalından izlenebilecek.


Game Of Thrones 8. sezon HBO ‘da ve Digiturk’te yayınlanacak. Dizinin şifresiz yayınlandığı kanal yok.

Game of Thrones final sezonu Türkçe altyazılı versiyonu

Yayınladığı fragmanlarda yeni sezon tarihine dair bilgiler veren yapımcı HBO, dizinin 14 Nisan tarihinde yayında olacağını resmi hesaplarında paylaştı. Dizinin alt yazılı versiyonu, 14 Nisan’ı 15 Nisan’a bağlayan gece 04.00’da ülkemizde canlı izlenebilecek.

Game of Thrones final sezonu başlıyor: Demir Taht oyunları izle
Game of Thrones final sezonu: Demir Taht’a kim oturacak?

Demir Taht’a kim oturacak? Algoritma geliştirildi

Münih Teknik Üniversitesi Enformatik öğrencileri bir algoritma geliştirerek Game of Thrones final sezonu ile uğruna mücadele verilen Demir Taht’a kimin oturacağını tahmin etti.

Münih Teknik Üniversitesi Enformatik öğrencileri finali tüm dünyada merakla beklenen Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinde hangi karakterin zafere ulaşacağını tahmin eden bir algoritma geliştirdi.

Öğrenciler algoritmayı kült serideki ölüm vakalarını temel alarak geliştirdi. Buna göre sekizinci ve son sezon öncesinde Danenerys’in hayatta kalma şansı yüzde 99. Lannister Hanesi’nden Tyrion Lannister‘ın hayatta kalma şansı ise yüzde 97 olarak ölçüldü. Dizinin en sevilen karakterlerinden “Kuzey’deki Kral” Jon Snow‘un ölme ihtimali ise yüzde 12 olarak kaydedildi. Stark Hanesi’nin büyük kızı Sansa Stark’ın ise final sezonda ölme ihtimali yüzde 73 olarak kaydedildi.


Üniversite bünyesinde bir programlama dersi alan öğrenciler internet üzerinde Game Thrones ile ilgili verileri toplayıp işleyen bir uygulama geliştirdi. Bu şekilde dizideki karakterlerden bir sonraki ölen karakterin hangisinin olacağı tespit edilmeye çalışılıyor.

İki yıl önce öğrenciler altıncı sezondaki ölüm vakalarını önceden tahmin etmişti. Öğrenciler o dönem karakterin çevresinde bulunanlardan kaç kişinin ölmüş olduğunun tahminde önemli rol oynadığını ifade etmişti. Risk faktörleri arasında cinsiyet de etkili. Game of Thrones evreninde erkekler kadınlara göre daha riskli bir hayat sürdürüyor.

Geliştirilen algoritma 2016’da altıncı sezonun başında Jon Snow‘un yeniden dirileceğini başarılı bir biçimde tahmin etmiş ancak Daenerys Targaryen‘in öleceği tahmininde yanılmıştı.

Enformatikçilere göre ise Daenerys şu anda Game of Thrones’ta uğruna mücadele edilen Demir Taht‘a en yakın isim.

Algoritmaya göre Demir Taht’a oturan isim “Targaryen Hanesi’nden İsminin Birincisi, Büyük Çöl Deniz’in Khaleesi‘si, Ejderhaların Annesi, Zincir Kıran Daenerys Fırtınadoğan” olacak.

Emilia Clarke khaleesi mother of dragons iron throne
Dizide Khaleesi karakterini Emilia Clarke canlandırıyor.

Game of Thrones 7. sezonda neler oldu?

Cersei’nin hamile olması hem Jamie’yi hem de Tyrion’ ı şaşırttı. Jamie’ye bebeğin kendisinden olduğunu yedi dünyaya duyurmaktan çekinmeyeceğini belirtti. Cersei Jamie’ye ilişkilerini dünyaya duyurma sözü verdi. Tyrion’ın ve Jamie’nin Cersei’nin ateşkesi kabul etmesinde şüphe duymamasını sağlayan tek şey, Cersei’nin bebek bekliyor olmasıydı.


Daenerys ve Jon’un uzun zamandır beklenen yakınlaşma sahnesi finale damga vurdu. Lyanna Stark, gerçek isminin Aegon Targeryan olduğunu ilk kez itiraf etti. Artık Yedi Krallığı Akgezenler’den koruyacak bir duvar olmaması nedeniyle hem ölüler hem de onlarla savaşmak için bir araya mütfeffikleri Winterfell’e doğru yol aldı.

Kara Delik yaşadığımız simülasyonun çıkış kapısı mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.