İstanbul sayımda son durum: CHP’li Canan Kaftancıoğlu açıkladı!

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul yeniden sayım süreçleri ile ilgili açıklama yaparak, oy sayımlarındaki son durumu paylaştı.

İstanbul sayımda son durum: CHP Canan Kaftancıoğlu açıkladı!
İstanbul sayımda son durum: CHP’li Canan Kaftancıoğlu açıkladı!

Canan Kaftancıoğlu açıkladı:

— Şu an itibariyle İstanbul’da 31 bin 186 sandığın 30 bin 242’si sayılmış durumda.


— İstanbul’un Pendik, Esenyurt, Avcılar ve Maltepe ilçelerinde sayımlar devam etmekte. Bugün birkaç saat içinde bitecek.

— Maltepe ilçesindeki sayımlar MHP’nin başvurularıyla yavaşlatılıyor.

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki güncel oy farkı 14 bin 119’dur.

— Dün 57 sandığın kararı çıkmıştı, o sayımlarda bizlerin lehine oylar çıktığı görülüyor.  Artık bu süreci bitirelim. Artık İstanbul halkı rahatlasın, farkın kapanmayacağı aşikar.

Büyükçekmece ile ilgili, normalde seçim takvimine göre 17 ocak ile 31 ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıya çıkar, itirazlar yapılır, başvurular yapılır. 31 ocak tarihi itibariyle seçmen listeleri kesinleşir.

— Bu seçimde de böyle oldu. İstanbul’un 39 ilçesinde de yığma, taşıma seçmen itirazları yaptık. CHP olarak 19 bin 502 seçmene itiraz ettik. Bu itirazlarımızla 5 bin 862 seçmenin kaydı durduruldu.

— 13 bin 680 itirazımız reddedildi.

— O gün Büyükçekmece’ye dair de bizim itirazlarımız vardı. Biz ve AKP tarafından yasal süreç içinde 3 bin seçmene itiraz edildi.


— 745 seçmenin kaydı donduruldu, sonrasında da listeler kesinleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: YSK verir kararı, isterse 1 oy olsun


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.