Sancaktepe muamması: Ekrem İmamoğlu’nun 11 bin oyuna ne oldu?

CHP Sancaktepe adayı Özgen Nama, ilçesindeki 11 bin oyun aynı pusulada kendisi olduğu düşünülerek isim benzerliği olan İstanbul Büyükşehir bağımsız adayı Özge Akman ile CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na ayrı ayrı Evet mührü basıldığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

Sancaktepe CHP Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, dilekçesinde itirazının gerekçesi olan somut ve maddi delilleri de ekleyerek tüm oyların tekrar sayılmasına dair yaptığı itirazın Sancaktepe 2. Bölgede kabul edilmemesi üzerine, itirazını İl Seçim Kurulu’na taşıdı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Nama itiraz dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdi. Özgen  Sancaktepe 1 ve 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na, bütün sandıkların sayılması talebiyle dilekçeler sunduğunu iki kuruldan birinin talebini reddedip diğerinin kabul ettiğini söyledi. Nama bu nedenle İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurduğunu belirtti.


Sancaktepe isim benzerliği Ekrem İmamoğlu 11 bin oy özgen nama ne oldu?

Ekrem İmamoğlu ve kendisi için verilen 11 bin oyun nasıl geçersiz sayıldığını anlattı:

Özgen Nama İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun ardından adliye önünde habercilere açıklamalar yaptı. Nama şöyle konuştu:

Türkiye’de ilk defa olan bir şey. İstanbul’da bağımsız başkan adayı Özge Akman var. Benim ismim de Özgen Nama olduğu için, ilçemizde hem Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 11 bin oyu, hem de benim 11 bin oyumun iptal edildiği görülmektedir.

Aynı pusulada iki mühür

Aynı pusulaya 2 tane mühür vurulmuş, biri CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu’na biri de Özge Akman’a vurulmuş.


Zaten okul bahçesine de gittiğimiz de vatandaş çıkınca bana sarılıyor; ‘bir oy Ekrem İmamoğlu’na bir oy da Özgen Nama’ya yapıştırdım’ diyorlardı.

Tabii böyle olacağını düşünmüyordum. Fakat şimdi itirazımız sonucu yapılan sayımlara bakıldığında böyle bir durumla karşı karşıyayız.

Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin civarı oyla seçimi kaybettiğinin görüldüğünü de ifade eden Nama “Aslında iptal edilmeyen oyları göz önünde bulundurduğumuzda, 5 bin oy fark atmamız gerekirken, 5 bin oy eksiye düşüyorum. Fakat sayım devam ediyor.” dedi.

Sancaktepe seçim sonuçları:

YSK’nın açıkladığı resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde AK Parti adayı Şeyma Döğücü, CHP adayı Özgen Nama’nın 2,68 puan önünde. Aradaki oy farkı 6 bin 154.

ADAY PARTİ ALDIĞI TOPLAM OY OY ORANI
Şeyma Döğücü
AK Parti 114.602 %49,88
Özgen Nama
CHP 108.448 %47,20
Abdulkadir Çelebi
SP 3.976 %1,73

 


Seçim Kurulları itirazları kabul ederse, Sancaktepe ilçesinde CHP adayı Özge Nama’nın öne geçme ihtimali yüksek. Aynı şekilde Ekrem İmamoğlu lehine de oyları artırabilir.

İstanbul seçim sonuçları: Yeniden sayımlarda son durum ne?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.