5. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Her yıl gelişen, değişen ve niteliği artan Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali, bu yıl birçok ülkede ve ülkemizin çeşitli kentlerinde eş zamanlı olarak düzenlenecek.

5. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali başvuru

Dünyanın dört bir yanından festivalimize başvuruda bulunan yönetmenlerin birçoğu, diğer yıllarda olduğu gibi, yine Marmaris’e davet edilecek ve Ulusal kısa film yönetmenleriyle birlikte kolektif projeler geliştirmelerine olanak sağlanacak.

Başvurular ile ilgili yapılan duyuru şöyle:

Bu yıl Festivale başvurular 9 Mayıs 2019 tarihi itibariyle açılmıştır. Başvurular 30 Temmuz 2019, saat 17:00’de sona erecek olup, ek süre verilmeyecektir.


Bu yıl görev alacak olan ön jüri, ana jüri ve Uluslararasıseçici kurul üyeleri bir sonraki basın toplantısında açıklanacaktır.

Geçen yıl düzenlediğimiz festivalimize gelen yoğun talepleri göz önüne alan yönetimimiz, bu yıl filmlerin süresini uzatmış olup, başvuru yapan tüm kategoriler jenerik dahil 30 dakikaya çıkarılmıştır.

Bağımsız olma özelliğini koruyan festivalimiz, her yıl olduğu gibi, bu yıl da Marmarisli gönüllülerin yanı sıra, ülke genelinden katılan gönüllüler, sanatseverler, kurum ve kuruluşların aynî ve manevi yardım ve destekleriyle düzenlenecektir.

Festivale her yıl büyük destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, Marmaris Belediyesi de destek ve katkılarını bu yıldan itibaren arttırarak sürdüreceğini açıklamıştır.

İmece usulüyle düzenlenen festivalimize, Marmaris’te bulunan odalar, sivil toplum kuruluşları ve birlikler başta olmak üzere, ülkemizin ve dünyanın birçok ülkesinin saygın kurum ve kuruluşları da destek vermektedir.

Sinema ve Çocuk teması

İlk defa geçen yıl düzenlenen “Sinema ve Çocuk” temasının çok büyük ilgi görmesi ve yoğun talep nedeni ile bu yıl da çocuklarımız unutulmayacaktır. Sinema konulu çocuk atölyeleri, söyleşiler, film gösterimleri ve kitap imza günleri düzenlenerek, çocuklar da festivale dahil edilecektir.


5. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali komite

Birçok kentte eş zamanlı olarak düzenlenecek

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok kentinde eş zamanlı olarak düzenlenecektir. Norveç, Hollanda, Almanya başta olmak üzere, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Van, İzmir, Mardin, Muş gibi birçok şehirle bu konuda görüşmelerimiz devam etmektedir.

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivalini eş zamanlı olarak düzenlemek isteyen; Belediyeler, Dernekler, Vakıflar ve Üniversiteler [email protected] iletişim adresinden başvuru yapabilirler. Eş zamanlı düzenlenecek festival için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. İlgilenenler konu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi marmarisfilmfest.com resmi internet sayfamızda bulabilirler.

Aynı zamanda, Türkiye’nin ve Avrupa’nın nitelikli festivalleri ile görüşmelerini sürdüren yönetimimiz,  Marmaris Uluslarası Kısa Film Festivali’nde bu yıldan sonra Uluslararası yarışma bölümünü de açacaktır.

marmaris kısa film festivali

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce sinemacı ve medya mensubu kentimize ve festivalimize davet edilecek; ve bu davetliler birçok sanatsal aktivitelerde yer alarak, festivalimize önemli katkılar sağlamalarının yanı sıra, Marmaris’imizin kültür turizmine ve hayatına renk katmaya devam edecektir.

Siz değerli Basın Mensuplarının; geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Festivalimize karşı gösterdiğiniz ve göstereceğiniz gerekli ilgi, özen, destek ve titizliğiniz için teşekkürlerimizi şimdiden sunmak isterim.

Şeref Öztürk
Festival Direktörü

BAŞVURU ŞARTLARI


Başvurular 5 Mayıs 2019 – 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında filmfreeway.com sitesi üzerinden yapılacaktır. Başka bir yöntem ile başvuru alınmayacaktır. Filmfreeway üzerindeki bütün alanların doldurulması ve gerekli belge ve dökümanların yüklenmesi zorunludur. Başvurusunu tamamlayan yarışmacıların, bu aşamadan sonra yapacağı revizyon talepleri kabul edilmez.

Türkiye’de ücretli ve ücretsiz online dizi izleme platformları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.